Το ελεύθερο λογισμικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Μία αρκετά ενδιαφέρουσα Διπλωματική Εργασία σας παρουσιάζουμε σήμερα. Ονομάζεται «Εισαγωγή και Χρήση Ελεύθερου Λογισμικού/Ανοικτού Λογισμικού (ΕΛ/ΛΑΚ) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και είναι του φοιτητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριου Φωτακίδη.
Βασικός σκοπός της διπλωματικής είναι η δημιουργία του επιστημονικού υπόβαθρου που θα αποτελέσει την βάση για την υιοθέτηση του Ελευθέρου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση και ειδικότερα στους Δήμους της Ελλάδας (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού).
Χιλιάδες ευρώ δαπανάν σήμερα οι Δήμοι και τα Νομικά τους Πρόσωπα για προμήθεια, συντήρηση και ανανέωση αδειών εμπορικών λογισμικών, σε μία διαμορφωθείσα κατάσταση, η οποία τείνει προς το μονοπώλιο.
Ακόμα και σε απλά προγράμματα εφαρμογών γραφείου, παρότι υπάρχουν αξιόπιστες δωρεάν εφαρμογές ανοικτού λογισμικού, προτιμούν να πληρώνουν αδρά για εμπορικές εφαρμογές.
Μάλλον θα πρέπει να υπάρξει κάποια αναθεώρηση σε αυτό το κομμάτι. Κάποιοι Δήμοι το έχουν κάνει ήδη και ωφελούνται χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Δείτε εδώ την διπλωματική εργασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.