Με επιτυχία η θεατρική παράσταση «Καλημέρα Ελλάδα», από το Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας.


Για ό,τι κακό συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα, φταίνε πάντα οι "'άλλοι" ποτέ "εμείς". Αυτή δυστυχώς είναι η γενική πεποίθηση που επικρατεί στη χώρα μας, η οποία και αναδείχτηκε από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας, μέσα από τη θεατρική παράσταση «Καλημέρα Ελλάδα».
Η γιορτή λήξης στις 13 Ιουνίου είχε τα πάντα. Τραγούδι, χορό, πολύ χιούμορ και σάτιρα, μέσα από τα οποία όλοι μας γελάσαμε, σκεφτήκαμε, προβληματιστήκαμε, συνειδητοποιήσαμε...
Τα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου ερμήνευσαν με τρόπο γλαφυρό, διάφορες σκηνές από την καθημερινή ελληνική πραγματικότητα (νεολαία, πολιτική, ΜΜΕ, δημόσιες υπηρεσίες κλπ.).
Το σημαντικότερο όμως μήνυμα που στάλθηκε μέσα από την καταπληκτική ερμηνεία των μαθητών είναι ότι: «Μόνο εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας. Ας σταματήσουμε λοιπόν να ρίχνουμε την ευθύνη πάντα στους άλλους, οποιοιδήποτε και αν είναι αυτοί σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και ας αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας ο καθένας.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο που ζούμε και μαζί με αυτόν τη ζωή μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να να φανταστούμε τον κόσμο μας όπως θα θέλαμε να είναι και μετά να βάλουμε τα δυνατά μας να τον αλλάξουμε. Φυσικά θα πρέπει πρώτα ν' αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι...»

1 σχόλιο:

  1. Δεσποινα Λιοτου, Εκπαιδευτικος17 Ιουνίου 2018 - 10:49 μ.μ.

    Θερμα συγχαρητηρια σε ολους τους μαθητες του σχολειου για την εκπληκτικη τους ερμηνεια κ γενικοτερα για τη συμμετοχη τους σε ολη αυτη τη διαδικασια. Καλο καλοκαιρι σε ολους! Κ του χρονου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.