Ξεκινά την Δευτέρα 30/7 το παιδικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης του Ν.Ο.Μ.Α.


Πηγή: https://noma2013.blogspot.com

Ξεκινά την Δευτέρα 30/7 το παιδικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Μύτικα-Αλυζίας. Το τμήμα θα λειτουργήσει στο χώρο της παραλίας του λιμανιού σε συγκεκριμένο χώρο που θα οριοθετηθεί με σημαδούρες από τον Ν.Ο.Μ.Α.
Το πρόγραμμα εκμάθησης θα διαρκέσει 10 ημέρες. Δευτέρα 30/7 έως Παρασκευή 10/8 (εκτός Σαβ-Κυρ). Οι ώρες λειτουργίας του τμήματος είναι 06:30 μ.μ. έως 07:30 μ.μ.
Ο Ν.Ο.Μ.Α. έχει προμηθευτεί με δικά του χρήματα τον απαραίτητο εξοπλισμό (σημαδούρες, παιδικές σανίδες, παιδικά σωσίβια) και υπό την καθοδήγηση της κυρίας Τζορτζίνας Καμπισοπούλου, η οποία έχει ανάλογη πείρα, το τμήμα θα λειτουργεί τις ημέρες και ώρες που αναφέραμε παραπάνω.
Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδάκια ηλικίας από 4 έως 8 χρονών και τα μαθήματα έχουν μία εθελοντική συμβολική οικονομική συμμετοχή που θα επιλέξει ο κάθε γονέας, συμπληρώνοντας και υπογράφοντας το αντίστοιχο έντυπο δωρεάς που θα του δοθεί.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Καμπισοπούλου και καλό θα είναι να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή, μιας και υπάρχει ανώτατος αριθμός από παιδάκια που μπορούν να αποτελούν το τμήμα.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τα προηγούμενα 4 χρόνια που λειτούργησε το τμήμα.














Λίγα λόγια για την κολύμβηση.

Γράφει η Τζορτζίνα Καμπισοπούλου.
Νηπιαγωγός - Μέλος Ν.Ο.Μ.Α.
Πρώην προπονήτρια στο τμήμα αρχαρίων της ΝΕΠ (Ναυταθλητική Ένωση Πατρών).

Αγαπητοί γονείς.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης σε μικρές ηλικίες και ευχόμαστε να έχουμε μία καλή συνεργασία και σε άλλες μελλοντικές δράσεις του Ναυτικού Ομίλου Μύτικας - Αλυζίας (Ν.Ο.Μ.Α). Είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες και νέα μέλη. Ο Ναυτικός Όμιλος Μύτικα - Αλυζίας δεν είναι ούτε θέλει να γίνει ένα κλειστό CLUB μέσα στην τοπική κοινωνία μας. Αντίθετα απευθύνεται και θέλει να προσφέρει στη τοπική κοινωνία καλώντας τον καθένα, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, να γίνει μέλος σε αυτή τη προσπάθεια.
Το δύο εβδομάδων πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης παιδιών ηλικίας 4-8 χρονών έχει σκοπό να ψυχαγωγήσει και να γυμνάσει τα παιδιά μέσα από ασκήσεις εξοικείωσης με το νερό, ασκήσεις επίπλευσης, παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους καθώς και να γνωρίσουν τα βασικά στυλ κολύμβησης.
Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την γυμναστική και την ψυχαγωγία, ότι δηλαδή χρειάζεται ένα παιδί. Το να μάθει ένα παιδί να κολυμπάει σωστά και όχι απλά να επιπλέει είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του αλλά και για την μετέπειτα σχέση του με το υγρό στοιχείο. Η κολύμβηση λοιπόν έχει πολλαπλά οφέλη:
  • Όπως συμβαίνει και με τα άλλα αθλήματα το παιδί μαθαίνει να πειθαρχεί στους κανόνες και στα όρια που βάζει ο προπονητής, σκληραγωγείται έχοντας ελάχιστη καταπόνηση συνδέσμων και αρθρώσεων, κοινωνικοποιείται και ανακαλύπτει τις δυνατότητες του, γεγονός που συμβάλλει με τρόπο θετικό στην αυτοεκτίμηση του.
  • Η επαφή με το νερό, είτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα, βοηθά τα παιδιά να χαλαρώσουν και να εκτονώσουν την ενέργεια τους με τον καλύτερο τρόπο.
  • Η κολύμβηση γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα αφού στην άσκηση συμμετέχουν όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος και μάλιστα ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες τραυματισμού σε σχέση με άλλα αθλήματα.
  • Αυξάνεται η άμυνα του οργανισμού, αφού έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που ασχολούνται με τη κολύμβηση δεν αρρωσταίνουν τόσο εύκολα από εποχιακές ασθένειες. Η κολύμβηση θωρακίζει λοιπόν θα λέγαμε την υγεία με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Επηρεάζει θετικά την λειτουργία της καρδιάς, το κυκλοφοριακό και το αναπνευστικό σύστημα του οργανισμού.
  • Βοηθάει σε ορθοπεδικές παθήσεις, όπως κύφωση, σκολίωση κ.λπ.
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν η κολύμβηση χαρακτηρίζεται από πολλούς ιατρούς και παιδαγωγούς το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει θετικά και σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας, σωματικής και ψυχικής.
Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν το άμεσο περιβάλλον στο όμορφο χωριό μας με την θάλασσα να απλώνεται προκλητική και υπέροχη γύρω του και ας μάθουμε τα παιδιά μας να κολυμπούν σωστά.

* Η οικονομική συμμετοχή των παιδιών σας στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, συμπληρώνοντας και υπογράφοντας το σχετικό έντυπο δωρεάς χρηματικού ποσού στο Ναυτικό Όμιλο.
Στο Blog του Ν.Ο.Μ.Α www.noma2013.blogspot.com, στη ενότητα οικονομικά, αναγράφεται και το ευρώ εσόδων ή εξόδων του Ομίλου από πού προέρχεται και που ξοδεύτηκε αντίστοιχα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.