Φωτογραφίες με drone από την παραλία ''Λύσιμος - Παλιόβαρκα''.


Εννιά υπέροχες φωτογραφίες από drone σας παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι από την παραλία ''Λύσιμος - Παλιόβαρκα'' και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται το Beach - Bar - Restaurant Foinikas, το οποίο με τις υποδομές που διαθέτει, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εστίασης στους επισκέπτες.
Με αφορμή τις υπέροχες σημερινές φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, θέλουμε να θέσουμε ξανά  την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αξιοποίηση της συγκεκριμένης παραλίας μήκους 3,5 Km από όρια οικισμού Μύτικα μέχρι το Ξενοδοχείο «ΘΕΣΜΟΣ». Ένα από τα ποιο όμορφα κομμάτια του Δήμου μας, για το οποίο πρέπει να υπάρξει μία συνολική μελέτη, που να προβλέπει κατασκευή παραλιακού δρόμου με πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο εκατέρωθεν και στο κέντρο διάζωμα πλάτους 3-3,5 μέτρων για κυκλοφορία οχημάτων με χαμηλή ταχύτητα. Κατασκευή με υλικό που να δένει με το περιβάλλον, κατά την γνώμη μας λευκή πέτρα.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, κατόπιν ενημέρωσης και καθοδήγησης από ανθρώπους που ξέρουν αυτά τα θέματα, με έγγραφο του στις 10.5.2017 προς την Κτηματική Υπηρεσία (πριν 15 μήνες), ζήτησε επανακαθορισμό οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας σύμφωνα με το Ν. 2971/2001, ώστε κατόπιν να συνταχθεί η απαραίτητη πράξη αναλογισμού αποζημιώσεων και να διανοιγεί η οδός. Το τι έγινε με αυτό το αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου, και αν μετά την σχετική αίτηση ασχολήθηκε ώστε να το προωθήσει όπως επιβάλλεται από την Ελληνική γραφειοκρατία, κανείς δεν το γνωρίζει.
Αν δεν προηγηθεί αυτό το σημαντικό βήμα, κανένα σοβαρό επόμενο βήμα αξιοποίησης της παραλίας αυτής δεν πρόκειται να γίνει.








3 σχόλια:

  1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ!ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα 3,5 χρόνια λειτουργίας του και με 4 προύπολογισμούς του,
    το λιμενικό ταμείο του δήμου μας, δέν έπραξε τίποτα έστω και μια πρώτη μελέτη για την αναβάθμιση της παραλιακής περιφέρειας του δήμου μας μήκους ακτογραμμής 50 χιλιομέτρων περίπου.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πιέσεις πρέπει να γίνονται συνεχεια είτε μέσα από blog είτε μέσα από συνελευσης.. κάτι πρεπει να γινει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.