Παναγιώτης Στάικος: Πέθανε αρχιλοχίας επειδή δεν υπήρχε… οδηγός ασθενοφόρου.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Για να μην χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων αγωνίζομαι από το 1984, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, αλλά με πολύ θλίψη ως Γιατρός και ως άνθρωπος, γιατί το θέμα δεν είναι σημερινό, αλλά διαχρονικό και συμβαίνει πολύ συχνά σε ολόκληρη την Χώρα, με αποτέλεσμα να κερδίσω την μήνη, ακόμη και τον προπηλακισμό από κάποιους συναδέλφους μου.
Δημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2018 23:49

Πέθανε αρχιλοχίας επειδή δεν υπήρχε… οδηγός ασθενοφόρου.

Με τον ξαφνικό θάνατο 44χρονου σημαδεύτηκε, το βράδυ της Τετάρτης, η εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου. Ο 44χρονος Βολιώτης αισθάνθηκε αδιαθεσία, κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή ενώ η βραδινή βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ήταν κενή λόγω έλλειψη οδηγών.
Πρόκειται για τον αρχιλοχία στην 64 Μ.Ε. του στρατοπέδου Γεωργούλα, Δημήτρη Κανούλη, γιο του αρχιδιαιτητή Σπύρου Κανούλη. .
Το τραγικό συμβάν προκάλεσε μεγάλη οργή. Πολίτες που ήταν στην εμποροπανήγυρη διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, εισήγαγε το θέμα για συζήτηση στη Βουλή: «Οι ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές».

Σκηνές σοκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το taxydromos.gr, όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ο στρατιωτικός βρισκόταν στο παζάρι και περπατούσε ευδιάθετος, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία. Πήγε στο τραπέζι συναδέλφων του, κάθισε στην καρέκλα και στη συνέχεια κατέρρευσε.
Άμεσα οι συνάδελφοί του και πολίτες κινήθηκαν για να τον βοηθήσουν. Στο διπλανό τραπέζι ήταν ιδιώτης γιατρός και μια νοσηλεύτρια. Αμφότεροι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες επί τουλάχιστον μισή ώρα, αλλά μάταια.
Για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου. Ο αρχιλοχίας διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του. Η νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αρχιλοχίας έχασε τη ζωή του από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο Δημήτρης Κανούλης κηδεύτηκε το απόγευμα, της Πέμπτης, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου παρουσία πλήθους κόσμου που έσπευσε για το τελευταίο αντίο, αλλά και για να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει στην τραγική κατάληξη.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Αστακός 21/9/2018

Παναγιώτης Στάικος

3 σχόλια:

  1. κ Σταικε αμα θες να κανεις τον δημοσιογραφο να το κανεις σωστα,και οχι με παρωπιδες.Και οδηγος ασθενοφορου να υπηρχε ηταν "καταδικασμενος"Και το ξερεις πολυ καλα.Οσο για το θεμα υγεια καλο ειναι να πεις στο κομμα σου να φερει πισω τα κλεμμενα!Διαβασε και ενα σχολιο που τεχνηεντως δν το ειδες¨"Οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου.
    Ήταν πολύ βαρύ το περιστατικό. Δεν έδωσε περιθώρια αντιμετώπισής του. Προσφέρθηκε άμεση βοήθεια από τους παρευρισκόμενους γνώστες πρώτων βοηθειών. Πιθανόν και μέσα στη ΜΕΘ να μη ήταν αντιμετωπίσιμο το περιστατικό. Χρειαζόταν έγκαιρα μπάι πας ή μπαλονάκι.Τα συλλυπητήριά μας στους δικούς του. Σε άλλους δίνει περιθώρια το έμφραγμα και σε άλλους όμως όχι. Σε συγγενή μας που έπεσε μέσα σε δημόσια υπηρεσία βρήκανε ότι τα στεφανιαία αγγεία ήταν βουλωμένα. Δεν υπήρξε μέχρι τότε κανένα πρόβλημα υγείας και δεν είχε πάει ποτέ σε γιατρό όντας ο ίδιος οδοντίατρος. Το λάθος του ήταν ότι δεν έκανε ποτέ προληπτικές καρδιολογικές ιατρικές εξετάσεις αν και οι συνήθεις εξετάσεις δεν διαγιγνώσκουν τυχόν υπάρχοντα προβλήματα. Η μόνη εξέταση που δεν κάνει λάθος είναι η στεφανιογραφία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριο Κωστομοιρη
    Αν ήταν έτσι τότε οι γιατροί δεν θα χρησιμοποιούσαν τον απινιδωτή ,σε ανακοπή από οξύ εμφραγμα μυοκαρδίου και δεν θα έκαναν θρομβολυση .!!!!
    Ή είσαι ημιμαθής η είσαι προβοκάτορας .!!!!
    Παναγιώτης Σταικος
    Ιατρός
    Με μετεκπαίδευση σε ΜΕΘ Ευαγγελισμου.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.