Ζητούμενα στα τοπικά του Δήμου Ξηρομέρου, η πολιτική να μπει πάλι στο προσκήνιο και η ελεύθερη βούληση των πολιτών, χωρίς τον επηρεασμό του χρήματος. Αναζητούνται υπεύθυνοι πολίτες και όχι «αγορασμένοι» υποψήφιοι και ψηφοφόροι.


Έχουν ανάψει για τα καλά οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις με φόντο τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Συνεχώς μαθαίνουμε πληροφορίες για διεργασίες, εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, βολιδοσκοπήσεις και συζητήσεις, όμως θα επαναλάβουμε και πάλι ότι όλη αυτή η κουβέντα για μας είναι άνευ ουσίας και θα ασχοληθούμε με αυτό το κομμάτι ενημερώνοντας σας, μόνο όταν θα υπάρχουν κάποια οριστικά και επίσημα πράγματα να σας πούμε, γιατί όλα τώρα είναι σε επίπεδο φημών και συζητήσεων.
Όλη αυτή η συζήτηση έχει μεν το ενδιαφέρον και εξάπτει κυρίως την περιέργεια των δημοτών, για κάποιους είναι το αλατοπίπερο των τοπικών μας πολιτικών πραγμάτων, αλλά η εμπειρία είναι πικρή τα προηγούμενα χρόνια για τον τρόπο που διεξάγονται οι εκλογές στον Δήμο Ξηρομέρου, όπου το μόνο που δεν υπάρχει σε όλες αυτές τις ζυμώσεις είναι οι πολιτικές θέσεις και οι προτάσεις και αυτά που κυριαρχούν είναι τα ταξίματα, τα μικρορουσφέτια, οι συμφωνίες, οι προσωπικές κόντρες και αντιπάθειες, η προ διανομή θέσεων και αξιωμάτων, η εμφάνιση σωτήρων, τα ιδιοτελή συμφέροντα, τα μεγάλα σόγια, οι δουλειές και δυστυχώς, το χειρότερο από όλα, το χρήμα, που μας παραπέμπει σε τακτικές του υποκόσμου.
Αν και αυτή την φορά έχουμε την εμφάνιση των ίδιων δυσάρεστων φαινομένων, μη ψάχνετε να βρείτε τα αίτια της κακοδαιμονίας που μαστίζει τον Δήμο μας. Όταν ξεκινάς να χτίσεις ρίχνοντας αυτά τα σαθρά θεμέλια που αναφέραμε παραπάνω, η κατάρρευση και η αποτυχία είναι σίγουρη μετέπειτα.
Η πολιτική στο προσκήνιο και η ελεύθερη βούληση των πολιτών, χωρίς τον επηρεασμό του χρήματος, είναι τα ζητούμενα στο τόπο μας δυστυχώς και όσοι κομπάζουν, καμώνονται και κόπτονται δήθεν για το καλό του τόπου, ας τα υπηρετήσουν τα παραπάνω και ας αφήσουν τον κόσμο ελεύθερο να αποφασίσει, να αφήσουν και μία παρακαταθήκη ότι βοήθησαν και αυτοί να σταματήσει αυτό το άρρωστο που γίνεται τόσα χρόνια στο Δήμο μας, που τελικά αυτό είναι η καταδίκη μας και η αιτία των δεινών μας. Αυτό αποτελεί πραγματική παλικαριά και σθένος και όχι ο κουτσαβικισμός και τα δήθεν γενναία λόγια.
Αναζητούνται λοιπόν υπεύθυνοι πολίτες και όχι «αγορασμένοι» υποψήφιοι και ψηφοφόροι, ώστε να επέλθει μια όσον το δυνατόν κανονικότητα στον Δήμο Ξηρομέρου και όχι αυτό το πράγμα που ζούμε χρόνια τώρα, με άθλια φαινόμενα κυρίως στην οικονομική διαχείριση, με την κύρια ευθύνη να βαραίνει τους πολίτες αυτού εδώ του τόπου, που επιλέγουν με τα κριτήρια που προαναφέραμε, με τραγική ειρωνεία να διαμαρτύρομαστε στο τέλος στα καφενεία και στις παρέες για αυτά που ακολουθούν, όταν εμείς οι ίδιοι με τις συμπεριφορές μας τα έχουμε υπηρετήσει όλα αυτά.
Βέβαια υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις σε όλα τα παραπάνω και μακάρι ο κόσμος να μπορέσει να διακρίνει αυτές τις εξαιρέσεις και να τις επιβραβεύσει.

8 σχόλια:

  1. Φίλε ανώνυμε που σε έπιασε αγωνία τι θα στηρίξω εγώ:
    1. Είσαι βαθιά νυκτωμένος σε όσα λες.
    2. Αλευρωμένος και αν είναι ο ποντικός η γάτα τον γνωρίζει. Βγες στο ξέφωτο να σε θαυμάσουμε.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλτατε Μπιλ

    Δυστυχώς τα ίδια φαινόμενα θα έχουμε. Η μονη διαφορά και μεγάλη πλάκα ταυτόχρονα θα είναι ότι μόνο ένας συνδυασμός θα δίνει λεφτά. Πολλά. Διότι μικροποσα όλοι δίνουν. Πάντα έδιναν και πάντα θα δίνουν. Από παλιά. Πόσο μάλλον τώρα που οι ανάγκες και δυσκολίες έχουν αυξηθεί και πολλαπλασιαστει. Έστω για 20 ευρω. Έστω για 10 ευρώ.
    Η διαφορά των τελευταίων ετών ξέρεις ποια ηταν; Αυτό που λέμε κασέ. Πολύ απλά τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είχε ξεφύγει. Το διακυβευμα του εγωισμου ήταν πολύ σημαντικό. Για να μην βγαίνετε και διερωταστε μετά, σας διαβεβαιω ότι και τώρα κάτι θα πέσει στο τραπέζι.
    Έχω παραστεί πολλές φορές ενώπιον τέτοιων φαινομένων. Και το πιο κλασικό συνθηματικο σε κάποιο από τα χωριά μας, του δήμου Ξηρομέρου εννοώ, είναι τα ανοιχτά φώτα παραμονή εκλογών. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Και όποιος δώσει τα περισσότερα.
    Η μάχη λοιπόν που πρέπει να δοθεί στην κοινωνία, για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα, θα πρέπει να είναι διαρκής και όχι προεκλογική. Δυστυχώς όμως για ακόμα μια φορά δεν δίνεται στίγμα αλλαγής νοοτροπίας στην κοινωνία.
    Η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων. Και δεν μπορεί να είσαι καλος επειδή το λες (οχό εσυ, γενικά μιλάω). Πρεπει και να είσαι. Στην καθημερινότητα σου, στην ζωη σου την επαγγελματική, την κοινωνική, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων σου.
    Ευχομαι να μην ψηφίσουμε για ακόμα μια φορά λάθος. Αλλά αυτό ποτέ δεν το ξέρεις. Μετά το μαθαίνεις. Αν το καλοσκεφτεις, το πριν σε οδηγεί μόνο στο να μην ψηφίσεις. Και κυρίως επειδή η νέα γενιά είναι αυτή που έχει τα πλέον απαρχαιωμένα μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ! 5,58
      η δική μου άποψη είναι ότι όσοι προσπαθήσουν να αποκτήσουν στο δημο μας πολιτικά αξιώματα με τρόπο "απολίτικο" , απλά θα χάσουν τα λέφτα τους.
      να εισαι βέβαιος γι' αυτό.
      αισιοδοξία λοιπόν

      Διαγραφή
    2. Κρατάω το σχόλιο και εδώ είμαστε. Έχεις αντιληφθεί φαντάζομαι από την ανάρτηση μου οότ στην ίδια ομάδα ανήκουμε. Αλλά άλλο τι θέλουμε και άλλο το ποια είναι η πραγματικότητα

      Διαγραφή
    3. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ

      Διαγραφή
    4. Συγγνώμη αλλά δεν είμαι τόσο δημοκράτης. Δεν εξαρτάται από όλους. Εξαρτάται από αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν. Η κοινή γνώμη άγεται και φέρεται. Κατά το δοκούν και ανάλογα με τα συμφέροντα αυτού που το κάνει. Αυτός που τα δίνει, τα δίνει. Αυτός που δηλώνει διαφορετικός μένει και να εμφανιστεί. Και να ανοίξει τα χαρτιά του. Συνυποψηφιους κλπ. Για να ξέρει και ο κόσμος ως προς τι η φασαρία.

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Mytikaspress για όλα όσα γράψατε .!!!
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κύριος Παναγιώτης Στάικος σε πρόσφατη ανάρτησή του αναφέρθηκε στο θέμα της διπλοθεσίας ή της πολυθεσίας των αιρετών εκπροσώπων στον δήμο μας.
    Δέν μπορεί δηλαδή ως πολιτικό αξίωμα ο δήμαρχος του δήμου μας να κατέχει εκτός του αξιώματος αυτού καί το αξίωμα στην θέση του προεδρείου του λιμενικού ταμείου και την θέση του προεδρείου της οικονομικής επιτροπής του δήμου μας.
    Είναι μέν νόμιμη η κατοχή όλων των αυτών των θέσεων, αλλά ως πολιτική αντίληψη η πολυθεσία κατά την άποψή μου, είναι αντίληψη και νοοτροπία αντιδημοκρατική και δέν οφελεί στα μέγιστα την κοινωνία του δήμου μας, η πολυθεσία.
    καλημέρα μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.