Νέο κτίριο Κ.Υ. Μύτικα: Πότε επιτέλους θα αποπερατωθεί; Αποκλειστικά υπεύθυνος ο Δήμος Ξηρομέρου, ως φορέας υλοποίησης του έργου.


Απευθυνόμενοι στους κατοίκους της Δ.Ε. Αλυζίας αλλά και των γειτονικών νησιών μας Κάλαμου και Καστού Λευκάδας, τους ενημερώνουμε ότι έχουν περάσει 7 χρόνια από την στιγμή που είχαμε έναρξη των εργασιών στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα και μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει παραδοθεί ακόμη.
Ενημερώνουμε όλους τους πολίτες, ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ξηρομέρου και άρα αποκλειστικά υπεύθυνος για την πρόοδο των εργασιών και την εξέλιξη του έργου είναι αυτός, όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά επειδή αυτό λένε τα χαρτιά.
Τα ερωτήματα πολλά λοιπόν: Πότε επιτέλους θα τελειώσει και θα παραδοθεί το νέο κτίριο; Ασχολείται ο Δήμος Ξηρομέρου με την πορεία του έργου και τι έχει κάνει τόσα χρόνια;
Το κλειστό γήπεδο του Αστακού άρχισε και τελείωσε μέσα σε 2 χρόνια (ίδιος ανάδοχος με το Κ.Υ. Μύτικα) και μάλιστα δώσαμε και προφορική εντολή να γίνουν υπερσυμβατικές εργασίες 175.000 €, χωρίς εγγραφή στον Προϋπολογισμό, χωρίς να ενημερωθεί έγκαιρα το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί βιαζόμασταν να το παραδώσουμε για να παίξει ο Αίολος Αστακού. Για χάρη ευκολίας, να συμφωνήσουμε για την σημασία του αγαθού του αθλητισμού που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ώστε να αιτιολογήσει την βιασύνη και τις υπερσυμβατικές εργασίες. Για το ύψιστο αγαθό της υγείας, της πραγματικά απομονωμένης περιοχής μας, τα ζώα μας αργά, τα χρόνια να περνάνε και το έργο να μην τελειώνει ποτέ;
Υπάρχουν 80.000 € περίπου που δεν έχουν απορροφηθεί από το έργο, κάπου 200.000 € έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας, για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Τι γίνεται με αυτά τα χρήματα; Θα αξιοποιηθούν ώστε να προχωρήσει το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα;
Η υπόσχεση του Δήμου για διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου πότε επιτέλους θα γίνει πράξη;
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον περιβάλλοντα χώρο με την έλλειψη σχετικής μελέτης. Όμως πρέπει αυτό το έργο επιτέλους να τελειώσει και να παραδοθεί. Το ζητάνε όλοι οι κάτοικοι των χωριών της Δ.Ε. Αλυζίας και των νησιών μας Κάλαμου και Καστού Λευκάδας, το ζητάνε όλοι οι καλοκαιρινοί επισκέπτες και επιτέλους ο Δήμος Ξηρομέρου ως φορέας υλοποίησης του έργου, να ενεργοποιηθεί, να αναλάβει της ευθύνες του και να δρομολογήσει το πέρας των εργασιών.
Επίσης οι πολίτες, οι φορείς και οι αιρετοί της περιοχής (Δ.Ε. Αλυζίας, Κάλαμος και Καστός Λευκάδας), πρέπει να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και τον ύπνο του δικαίου και να απαιτήσουν από την Δημοτική Αρχή και κάθε άλλο υπεύθυνο, εντός του 2019 να παραδοθεί το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα. Δεν πάει άλλο η αναμονή....

8 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΑΚΟΥ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ. ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΑ ΜΕΣΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 7.41 απλά Θεός. Μια μπασκέτα. Όπως το είπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κοιμηθειτε κοσμε και περιμενετε τις εκλογες για το πενηνταρικο και μην διεκδικειτε την υγεια σας
    Εκει να ψοφατε σαν τα σκυλια και οταν ερχονται στα πανηγυρια απο κοντα να τους εχετε και να τους γλυφετε τους συμβουλους τσοπαναραιους

    Για την υγεια μας προκειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θεμα της υγειας ειναι πολυ σοβαρο και σαφως οι κατοικοι ολοι
    ενδιαφερονται.Ομως οταν ζουμε σε οργανωμενες καπιταλιστικες
    κοινωνιες,τι να περιμενουμε.Οι εχοντες το χρημα θα ζησουν.
    Οι ευθυνη του κοσμου ειναι οτι οι επιλογες του στις οποιες εκλογες,
    εξυπηρετουν συμφεροντα και οχι αναγκες σοβαρες του λαου.Μεχρι σημερα
    ολοι μας δουλευουν, εμεις ομως εκει.....τους ψηφιζουμε.Αντι λοιπον να τους ψηφιζουμε να παρουμε τη ζωη στα χερια μας.ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πραταση για λυση. Αμα ξαναφτιαχτει το ανδρικο τμημα του αιολου να δηλωσει εδρα το κυ μυτικα.
    μονο ετσι θα τελειωσει

    τα αισχη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο κόλπο αυτό
      και με αντάλλαγμα ενα ψηφουλάκι

      Διαγραφή
    2. 1.11 θεικό το σχόλιό σου.

      Διαγραφή
  6. Ο Δημαρχος ανακοινωσε οτι θα λειτουργησει μες το 2019 πριν η μετα τις εκλογες; Ημουν νια και γερασα. Ιδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.