Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας την δεκαετία του '60.


Μία φωτογραφία του Μύτικα της δεκαετίας του '60 σας παρουσιάζουμε σήμερα. Το σημείο από το οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία αν δεν λαθεύουμε, πρέπει να είναι μάλλον λίγο πιο κάτω από το σημερινό Πνευματικό Κέντρο και το σπίτι που βλέπουμε είναι στο στενό Παπανικόλα, το σημερινό σπίτι του Γιώργου Λαδιά, το όποιο σήμερα είναι ανακατασκευασμένο.
Διακρίνεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος δεν έχει αποπερατωθεί πλήρως, με τα δύο πλατάνια έμπροσθεν και τα πολλά κυπαρίσσια στο πίσω μέρος του, που μας θυμίζουν την ύπαρξη του παλιού Νεκροταφείου στο σημείο.
Ήταν τότε που ο Μύτικας είχε σπίτια μόνο επί της ακτογραμμής και στο εσωτερικό του υπήρχαν μόνο χωράφια, με ένα πυκνό δίκτυο από κανάλια (σούδες), ώστε να αποστραγγίζονται τα όμβρια τους χειμερινούς μήνες και να ρέουν στην θάλασσα.
Κάποιοι παλιοί Μυτικιώτες, που γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία του Μύτικα, σε ατελείωτες προφορικές συζητήσεις που έχουμε μαζί τους, μας μίλησαν για το χτίσιμο του νέου Ναού του Αγίου Νικόλα και για την μεταφορά του Νεκροταφείου του Μύτικα στη σημερινή υπάρχουσα θέση, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε με επιμέλεια και φροντίδα όπως θα έπρεπε και κάποιοι παλιοί Μυτικιώτες, από εκείνα τα παλιά ακόμα χρόνια, αυτό το θεώρησαν και το θεωρούν μεγάλη γρουσουζιά. Παλιές άγνωστες ιστορίες....
Την συγκεκριμένη φωτογραφία μας την έδωσε ο φίλος Φώτης Κατσαούνης (τον ευχαριστούμε πολύ), καθώς και άλλες τις οποίες θα σας τις παρουσιάσουμε σταδιακά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.