Νίκος Θ. Νταής: Δυσοίωνοι προβληματισμοί για το Κ.Υ. Μύτικα.


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ - Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!
ΔΥΣΟΙΩΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
(Από το από 4.9.2018 έγγραφο του
Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού)
ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

Του κ Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Δεν θα σταματήσω, όπως έχω πράξει χρόνια τώρα, να προβάλω τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Μύτικα και θέλω να πιστεύω ότι έχω βοηθήσει στην δικαίωση ορισμένων προβλημάτων του. Σήμερα ασχολούμαι και αρθρογραφώ για το παρακάτω, που προέκυψε σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του Κ.Υ. Μύτικα.
Περιήλθε στα χέρια μου το υπ΄ αριθμό 359/26/9/2018 έγγραφο του Διευθυντού του Κέντρου Υγείας Μύτικα κ. Ιωάννου Χρόνη, το οποίο απευθύνει προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με το οποίο, αφού περιγράφει λεπτομερώς το οργανόγραμμα του Κ. Υ. Μύτικα, αλλά και της γεωγραφικής δομής, από το οποίο προκύπτει και η εξυπηρέτηση των δύο Νησιών μας, Καλάμου και Καστού, τα οποία έχουν πρόσβαση στο Κ.Υ. Μύτικα, ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ με τις συνέπειες που θα έχει το έγγραφο του Υπουργού Υγείας με αριθ. πρωτ. Γ1Α/Γ.Π.ΟΙΚ.65844/4.9.2018 (ΑΔΑ:6ΧΣΦ465ΦΥΟ-ΑΔ1και θέμα: «3η Τροποποίηση της υπ. αριθμ.Γ3α/ΓΠ.οικ.4783/21.1.2016 Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Καθορισμός Τομέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Το. Π.Φ.Υ.) της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας». 
Με την τροποποίηση αυτή θα υποβαθμιστεί απελπιστικά το Κ.Υ. Μύτικα και όπως αναφέρει στο παραπάνω προς τον Υπουργό Υγείας ο Διευθυντής του Κ.Υ. Μύτικα, είναι σχεδόν έτοιμο το καινούριο κτίριο του Κ. Υ. Μύτικα.
Ρωτάμε λοιπόν θα το επιτρέψει αυτό να γίνει ο συμπατριώτης από το Αγρίνιο υψηλόβαθμο στέλεχος στον Τομέα της Υγείας Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας; Ο Αμφιλοχιώτης συμπατριώτης κ. Μάριος Σαλμάς επί των ημερών του σαν Υφυπουργός Υγείας είχε φροντίσει να ανεγερθεί το υφιστάμενο σήμερα Καινούργιο Κτίριο! Ο δραστήριος συμπατριώτης μας κ. Ζαμπάρας, που με ενέργειές του, έχει εγκριθεί για το Κ.Υ. Μύτικα πίστωση 200.000 ευρώ, περιμένει η περιοχή μας από αυτόν μαζί με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό να εγκαινιάσουν την πλήρη εύρυθμη και ολοκληρωμένη με βιοϊατρικό εξοπλισμό λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα. Το ευχόμαστε και το αναμένουμε εναγωνίως!
Οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, στους οποίους και ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ δεν τους συγχωρεί ο Λαός της περιοχής μας να μένουν ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. Αν μένουν αδιάφοροι σε πρωταρχικά θέματα, όπως το θέμα της Υγείας, στην ευαίσθητη και προβληματική αυτή περιοχή, τότε πού θα δει ο Λαός την ζωντανή παρουσία τους; Μόνο στις έριδες και στις κομματικές φαγομάρες τους για την έδρα του Βουλευτή! Αφού δεν βλέπουμε την ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ σε αυτά τα φλέγοντα προβλήματα Υγείας, τότε δεν χρειάζονται! Να τους πληρώνει ο ΛΑΟΣ και αυτοί να μένουν αδιάφοροι! Να μειωθεί ο αριθμός τους από 300 σε 200 με έναν Νόμο και σε 150, τώρα μάλιστα που γίνεται η τροποποίηση του Συντάγματος και σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης! Έχουμε περισσότερους Βουλευτές από άλλα Κράτη σε αναλογία πληθυσμού! Το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για το κράτος θα αγγίζει τον χρόνο 1.000.000 ευρώ περίπου με τους 100 και 1.500.000 με τους 150, εκτός από το οικονομικό όφελος από τις βουλευτικές συντάξεις τους, που συνταξιοδοτούνται με δύο εκλογές!
Αν στο πρόβλημα αυτό δεν ΕΝΣΚΥΨΟΥΝ για την επίλυσή του οι Βουλευτές Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές, οι δρόμοι προς τον Μύτικα και τα γύρω χωριά θα είναι κλειστοί και η θάλασσα προς Κάλαμο και Καστό φουρτουνιασμένη με αμέτρητα μποφόρ για την επίσκεψή τους προς άγραν ψήφων!
«Οι καιροί ου μενετοί»! Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!
Είναι κρίμα και παντελώς άδικο ο τ. Δήμος Αλυζίας με 5 Τ.Κ. και τα νησιά μας με 3 Τ.Κ. με πληθυσμό 4.000 περίπου, που εφέτος τους θερινούς μήνες ξεπέρασε τις 20.000, με αναρίθμητα ελλιμενισμένα κότερα επώνυμων και ανώνυμων τουριστών να μένουν απροστάτευτοι στα θέματα Υγείας! Η πρώτη ερώτηση που μας υποβάλλουν οι τουρίστες είναι αν υπάρχει Κέντρο Υγείας στο Μύτικα!
Το ανεγειρόμενο μεγάλο τουριστικό ξενοδοχείο 240 κλινών του Επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνου Αυδή, με συνεδριακά κέντρα και σύγχρονους χώρους αναψυχής, που σύντομα θα λειτουργήσει, καθώς και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες, θα μεγεθύνουν ακόμη τον αριθμό του τουριστικού ρεύματος προς τον Μύτικα και τα νησιά μας!
Τα πρόσωπα που έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ονόματά τους για τη ίδρυση και την ύπαρξη του Κ.Υ. Μύτικα και που δεν πρέπει να λησμονηθούν είναι:
1) Οι ευεργέτες μας οι Σουηδοί που το ίδρυσαν σε δύσκολα χρόνια και καιρούς και που για χρόνια λειτούργησε σαν μια μικρή Νοσοκομειακή Μονάδα, που νοσηλεύονταν μέσα 15 περίπου ασθενείς σε ισάριθμα κρεβάτια και γίνονταν περίπου 10 τοκετοί τον μήνα, με γιατρούς, μαία, νοσηλεύτριες και λοιπό προσωπικό.
2) Ο αείμνηστος, σεβαστός φίλος, επιχειρηματίας Νικόλαος Διονυσίου Χιόνης και η οικογένεια του, που δώρισαν δύο φορές δύο ασθενοφόρα αυτοκίνητα και μένουν χωρίς οδηγό ασθενοφόρου. «Φρίξον Ήλιε! Στέναξον η γη». Εν προκειμένω στενάζουν και ταλαιπωρούνται οι ασθενείς μας, επειδή για πολλά χρόνια δεν έχουμε οδηγό ασθενοφόρου!
3) Ο τέως Υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, συμπατριώτης οικογενειακός φίλος Θεσπρωτός, οποίος το προήγαγε από Αγροτικό Ιατρείο σε Κέντρο Υγείας με προβλεπόμενες 24 νομοθετημένες θέσεις Ιατρών, Νοσηλευτών, οδηγών ασθενοφόρου κ.λ.π. προσωπικό.
4) Ο τέως Υφυπουργός Υγείας αγαπητός, συμπατριώτης Αιτωλοακαρνάνας κ. Μάριος Σαλμάς, που επί των ημερών του, αναγέρθηκε το καινούριο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα, που βρίσκεται στην αποπεράτωσή του.
5) Ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Αυδής που δώρισε ένα ημιφορτηγό αυτοκίνητο.
Ευχόμαστε επί των ημερών Υπουργίας του κ. ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ το Κ.Υ. Μύτικα να βρει τον ποθητό δρόμο της πλήρους ολοκλήρωσης και επάνδρωσής του. Η όλη αθόρυβη, δραστήρια και ζωντανή παρουσία του στο Υπουργείο Υγείας, μας το υπόσχεται και μας το εγγυάται! Μαζί με τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΓ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα να είναι αυτοί, που θα ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ με ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ το καινούριο σύγχρονο κτίριο 750 τ.μ. Κ.Υ. Μύτικα! Θα τους γράψει η τοπική ιστορία τόσο του Μύτικα και της ευρύτερης περιοχής, όσο και των νήσων Καλάμου και Καστού! Ο κόσμος διακατέχεται από άγχος και φοβία για την Υγεία του. Μόνο το Κ. Υ. Μύτικα είναι Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ και ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ της Τουριστικής Ανάπτυξης και της Τοπικής μας Οικονομίας!
ΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!
ΕΛΕΟΣ!

Μύτικας Αιτωλ/νίας 14/11/2018 
Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
(FEDERAZIONE NAZIONALE
STAMPA ITALIANA)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.