Καταγγελίες από κατοίκους για γελάδια που μπαίνουν επί μέρες στο Νεκροταφείο του Μύτικα.

Φωτογραφία αρχείου από τις 28 Αυγούστου 2016, που είχαμε αναδείξει το θέμα (δείτε εδώ), με κοπάδι από πρόβατα τότε να βόσκουν αμέριμνα στο Νεκροταφείο του Μύτικα.
Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί εδώ και ημέρες στο Νεκροταφείο Μύτικα, με κοπάδια γελάδια να μπαίνουν στον χώρο και να έχουν προκαλέσει πολλές καταστροφές. Δεκάδες οι διαμαρτυρίες που δεχτήκαμε από αγανακτισμένους κατοίκους και γνώμη μας είναι ότι αυτή η εικόνα είναι εξόχως προσβλητική για όλους μας. Είναι θέμα σεβασμού, ανθρωπιάς και προπάντων πολιτισμού.
Το πρόβλημα προκαλείται από δύο αιτίες: Από ιδιοκτήτες των κοπαδιών που δεν επιτηρούν ως πρέπει τα κοπάδια τους και από την έλλειψη επαρκούς περίφραξης  στο Νεκροταφείο του Μύτικα.
Η ευθύνη των Νεκροταφείων ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο, που εισπράττει και το ανάλογο ανταποδοτικό τέλος από τους δημότες, το οποίο είναι περίπου 24.000 € το χρόνο για όλα τα Νεκροταφεία και αυτό κάθε χρόνο ο Δήμος το διαθέτει όλο για καθαρισμούς χόρτων, με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και το τι γίνεται με αυτούς τους καθαρισμούς τα γνωρίζετε όλοι. Προσφεύγουν στο διαδίκτυο οι κάτοικοι για να καθαριστούν τα Νεκροταφεία, όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο.
Γνώμη μας είναι ότι ο καθαρισμός των Νεκροταφείων πρέπει να γίνεται κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού που να τα περιλαμβάνει όλα ή ακόμη καλύτερα να εφαρμόσουμε και εμείς τη λύση που κατά κόρον εφαρμόζουν άλλοι Δήμοι, με το δικαίωμα που έχουμε από την νομοθεσία να προσλαμβάνουμε άτομα για 5 μεροκάματα το μήνα, σύμφωνα με την παράγραφο 2, του άρθρου 5, του Ν. 2527/1997, ώστε έτσι να δώσουμε και δουλειά σε ανθρώπους ντόπιους.
Εμείς τι κάνουμε; Τα δίνουμε απ' ευθείας ανάθεση και τα Νεκροταφεία τα καθαρίζουν ποιοι; Ρωτήστε τους Προέδρους να σας τα πουν ποιοι τα καθαρίζουν, μην τα πούμε εμείς και μας κατηγορήσουν κάποιοι ότι παραπληροφορούμε.
Τι μας εμποδίζει να το κάνουμε με διαγωνισμό ή με τα μεροκάματα, για μία ανάγκη όχι έκτακτη και κατεπείγουσα, αλλά γνωστή και προγραμματισμένη για κάθε χρόνο;
Μέχρι τώρα για καθαρισμό χόρτων στα Νεκροταφεία έχουν δοθεί 101.039,03 €, με απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους.

101.039,03 € για καθαρισμό Νεκροταφείων Δήμου Ξηρομέρου.
Με αυτό τον τρόπο θα περισσέψουν σίγουρα κάποια χρήματα από τα 24.000 €, ώστε να μπορούμε να κάνουμε και κάποιες άλλες εργασίες που απαιτούνται στα Νεκροταφεία, όπως καλή η ώρα στο Νεκροταφείο του Μύτικα, που απαιτείται να μπει μία διπλή σειρά σωλήνα λίγων μέτρων στην υπάρχουσα μάντρα που είναι προς τον δρόμο, ώστε να ψηλώσει και να μην μπορούν να μπαίνουν τα ζώα μέσα.

1 σχόλιο:

 1. ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ
  ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ. ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ.
  ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ 24 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.
  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.