Το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.


Όλοι γνωρίζουμε ότι από το Ελληνικό Σύνταγμα, είναι κατοχυρωμένο το δημοκρατικό δικαίωμα  του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για κάθε Έλληνα πολίτη που έχει την ικανότητα για αυτό.
Φαίνεται ότι στο Ξηρόμερο, την βασική αυτή συνταγματική επιταγή  κάποιοι την αγνοούν και έχουν την απαίτηση σε κάποιους, για δικούς τους λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν, να ακυρώσουν το δικαίωμα τους στο εκλέγεσθαι, γιατί έτσι θέλουν και επιθυμούν αυτοί και μάλιστα πιέζουν με διάφορους τρόπους προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και λυπηρά φαινόμενα, που δείχνουν το πόσο πολύ μεγάλη και επιτακτική ανάγκη είναι να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στο νοσηρό καθεστώς του τοπικού πολιτικού μας γίγνεσθαι, που κάποιοι νομίζουν ότι κληρονόμησαν ελέω Θεού μόνιμα τις καρέκλες και τα αξιώματα και δεν έχει κανείς άλλος δικαίωμα σε αυτά, παρά μόνο αυτοί.
Περίεργη αντίληψη για την Δημοκρατία, την οποία στα λόγια όλοι την επικαλούμαστε, αλλά κάποιοι φροντίζουν να την τραυματίζουν καθημερινά και ανελλιπώς με τις πράξεις τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.