Γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας από τον Σύλλογο Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η Βελά». Βίντεο από το Mega Channel για τον παλιό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βασιλόπουλου.


ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ KAI ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΙΤΑΣ.

Ο σύλλογος Βασιλοπουλιωτών «Η Βελά», στα πλαίσια της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο, σας προσκαλεί στη γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου το πρωί, μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού.
Ο Ναός μας έχει τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου, το οποίο θα βρίσκετε όλες τις ημέρες, από Πέμπτη 01 Νοεμβρίου έως και Κυριακή 04 Νοεμβρίου σε δημόσιο προσκύνημα.
Η 3η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου, είναι η ημερομηνία που κατά την παράδοση οι αμπελουργοί συνήθιζαν να ανοίγουν τα κρασιά της νέας σοδειάς και σε πολλά μέρη αποκαλείται του Αγίου Γεωργίου του μεθυστή. 
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πανήγυρη και στο τέλος να απολαύσετε εκλεκτά κρασιά από ντόπιους παραγωγούς και παραδοσιακές πίτες της περιοχής, εννοείτε δωρεάν. 

Για το Δ.Σ 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας 

Παναγιώτης Παπαζώης                  Γιώργος Κικάτος

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Με αφορμή των εορτασμό της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, που θα γιορταστεί στο Βασιλόπουλο, σας παρουσιάζουμε ένα  βίντεο που βρήκαμε στο Facebook, στην σελίδα του κ. Γιάννη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έκανε και το σχετικό ρεπορτάζ τότε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel και αφορά τον παλιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βασιλόπουλου.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.