Ερευνητικό project, από τον Σύλλογο Έρευνας και Ιστορίας «Αμφικτιονία Ακαρνάνων».


ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι αθλητικοί αγώνες στο Αρχαίο Ακτιο
Ιλιακοί - Κάρνεια - Άκτια
Από τον 1180 π.Χ (12ος π.Χ αιώνας) - μέχρι το 31 π.Χ (1ος π.Χ αιώνας)

(Αρχείο Goetz W. Faisst)

Ομάδες σπουδαστών των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας (42 σπουδαστές σε 4 ομάδες), εργάζονται πάνω στα μεταφρασμένα κείμενα του Φιλέλληνα Goetz W. Faisst (Αρχιτέκτονας - Αρχαιολόγος).
Η μετάφραση από τα Γερμανικά στα Ελληνικά έχει γίνει από τους:
  • Γιώργο Ροντογιάννη (Λευκάδιος συνεργάτης, ο οποίος εργάζεται στην Γερμανία),
  • Λάμπρο Κουκουβίνο (Βονιτσιάνος, Αμφικτίονας, ο οποίος εργάζεται στην Γερμανία),
  • Γιώργο Καούρα (Βονιτσιάνος, παλιά εργάζονταν στην Γερμανία, σήμερα ζει στην Αθήνα),
  • Κωνσταντίνα Σταμάτη (Βονιτσιάνα, γεννήθηκε στην Γερμανία και σήμερα ζει στη περιοχή της Βόνιτσας).
Οι σπουδαστές των ομάδων εργασίας υλοποιούν τις γνώσεις της στην Πληροφορική και μεταφέρουν τις μοναδικές - άγνωστες πληροφορίες για τους αγώνες στο αρχαίο Άκτιο από τον 1180 π.Χ (12ος π.Χ αιώνας) - μέχρι το 31 π.Χ (1ος π.Χ αιώνας), σε μια σειρά δυναμικών παρουσιάσεων με πολυμέσα.
Οι περιγραφές για τους αγώνες, για την ιερά πομπή, για τους διοργανωτές, τα έθιμα και οι συνήθειες εκείνων των ημερών, το εμπόριο που διοργανώνονταν στις ημέρες τέλεσης των Ακτίων, οι οργανωτικές δομές της Ομοσπονδίας Ακαρνανικών πόλεων για την προστασία των πωλητών -αγοραστών - εσόδων Ομοσπονδίας, αλλά και το μεγαλύτερο δουλεμπόριο εκείνης της εποχής. Αυτά είναι ένα μικρό μέρος αυτού του project.
Με την ολοκλήρωση του project θα υπάρξει δημόσια ανακοίνωση και κατόπιν παρουσίαση σε κατάλληλα διαρρυθμισμένη αίθουσα, για να αποδοθεί με σωστή εικόνα και ήχο.

Αρχαίο Άκτιο: Αθλητικοί αγώνες από τις αρχές του 12ου π.X αιώνα (ένα έτος μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου Αχαιών - Τρώων).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.