Συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ».


Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 27/12/2018
Συνέντευξη στη Βάσω Βήττα - vasovitta@gmail.com

«Η κοινωνία του Ξηρομέρου είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα...»
Πώς σκέφτεται την επόμενη ημέρα του Δήμου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Με προτεραιότητα στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Ξηρομέρου, κατεβαίνει στις εκλογές ο γνωστός γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Διεκδικεί τον Δήμο με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά και όραμα για τον τόπο και εντάσσονται σε ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο, με στόχο την διαμόρφωση ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου μακριά από τη διαφθορά και τον παλαιοκομματισμό.

Πώς πάρθηκε η απόφαση για διεκδίκηση του Δήμου Ξηρομέρου;
Υπήρξε μια πρωτοβουλία ώστε να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων άνθρωποι που μας ενώνει η αγάπη και τον ενδιαφέρον για τον τόπο που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, καθώς και ο προβληματισμός μας για την ανάπτυξη της περιοχή μας που η αλήθεια είναι ότι έχει μείνει αρκετά πίσω. Μέσα από γόνιμο διάλογο και δημιουργικές προτάσεις και με κοινή συνισταμένη ένα πλαίσιο αρχών που όλους μας εξέφραζε, καταλήξαμε ότι θα πρέπει η πρωτοβουλία αυτή να πάρει σάρκα και οστά με την δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης, που θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις εκλογές τον Μάιο του 2019. Αποδέχτηκα την πρόταση, που ήταν ιδιαίτερα τιμητική για μένα, να είμαι ο επικεφαλής του ΝΕΟΥ αυτού σχήματος.

Ποιοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια;
Θα ήθελα να σας ότι γνώμονας μας υπήρξε καταρχήν η δημιουργία ενός συνδυασμού που θα φέρει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής ανεξαρτησίας και της υπερκομματικότητας, τα χαρακτηριστικά των νέων ιδεών και των ολοκληρωμένων προτάσεων, τα χαρακτηριστικά της υπεράσπισης της δημοκρατικής έκφρασης των τοπικών κοινωνιών πέρα από μηχανισμούς, τα χαρακτηριστικά της ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες. Έτσι άνθρωποι κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, κοινωνικής θέσης και διαφορετικών ιδεολογικών αντιλήψεων είναι μαζί μας. Κάθε μέρα που περνάει, κυρία Βήττα, όλο και περισσότεροι πολίτες αγκαλιάζουν την ΝΕΑ παράταξή μας όλο και περισσότεροι δημότες παρέχουν τη στήριξή τους και εκδηλώνουν ενδιαφέρον, για να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου μακριά από τη διαφθορά και τον παλαιοκομματισμό.

Ποια είναι η βασικότερη έλλειψη, το μεγαλύτερο κενό θα λέγαμε, στον Δήμο Ξηρομέρου, η κάλυψη του οποίου θα αποτελέσει προτεραιότητά σας;
Το μεγαλύτερο κενό στο Δήμο Ξηρομέρου είναι ένα ολοκληρωμένο και κεντρικό σχέδιο ανάπτυξης. Ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Όπως όλοι γνωρίζουμε το ΞΗΡΟΜΕΡΟ είναι ένας ευλογημένος τόπος με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές σε όλα τα επίπεδα που δυστυχώς για πολλούς λόγους δεν έχει αξιοποιηθεί. Να θυμίσω εδώ το λιμάνι στο Πλατυγιάλι, τις πανέμορφες παραλίες του Δήμου μας από τον Αστακό μέχρι τον Μύτικα, τον ορεινό όγκο με τα μοναδικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, την αλιεία, το βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου, την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτό το σχέδιο λοιπόν θα θέσουμε σε άμεση προτεραιότητα. Ένα σχέδιο με βάση τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ της περιοχής μας, στηριζόμενοι στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών της και στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που διαθέτουν και οι τρεις Δημοτικές μας ενότητες. Αστακός, Φυτείες και η Αλυζία. 

Υπάρχει ο σχεδιασμός σας για την επόμενη ημέρα;
Ήδη δουλεύουμε εντατικά πάνω σ’ αυτό. Έχουμε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές, και το επόμενο διάστημα θα τις αυξήσουμε, με ειδικούς, τεχνοκράτες αλλά και νέους επιστήμονες από το Ξηρόμερο που τους θέλουμε διπλά μας να μας βοηθήσουν. Επίσης είμαστε σε επαφή με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, του κοινωνικούς φορείς, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του τόπου μας ώστε να εκπονήσουμε ένα συνολικό σχέδιο δράσης. Και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε έτοιμοι, γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά κυρίως γιατί η κοινωνία του Ξηρομέρου είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να κάνει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με ελπίδα και προοπτική.

2 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
  ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ
  ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.