Επίσκεψη στο εργοτάξιο του πεντάστερου Ξενοδοχείου στον Μύτικα Αιτ/νίας (φωτογραφίες).


Το ραντεβού είχε κανονιστεί σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από πολλές ημέρες και χτες Σάββατο στις 10 η ώρα το πρωί, περάσαμε την πύλη του εργοταξίου της μεγάλη τουριστικής επένδυσης στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ιδιοκτησίας «Αυδής Ξενοδοχειακή και Οικοτουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με τον διακριτικό τίτλο «Αίθων Α.Ε.».
Στη είσοδο που παρκάραμε το αμάξι, μας υποδέχτηκε με ευγένεια ο υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο της εισόδου και εξόδου στο εργοτάξιο, μας ρώτησε τι θέλουμε, του εξηγήσαμε και μπήκαμε στο εργοτάξιο με το αυτοκίνητο ανθρώπου γνωστού μας, που απασχολείται στο έργο και εκείνη ακριβώς την στιγμή εισερχόταν και αυτός. «Έλα να σε πάω κάτω μας είπε. Είναι μακριά και έχει λάσπες στο δρόμο».
Φτάνοντας εντός του εργοταξίου και μέχρι να έρθει ο κ. Κώστας Αυδής που βρίσκονταν στο δρόμο όπως μας είπε τηλεφωνικά, αρχίσαμε να φωτογραφίζουμε την πρόοδο των εργασιών η οποία είναι πράγματι εντυπωσιακή. Πολλοί εργάτες φορώντας όλοι τα Μέσα Ατομικής τους Προστασίας, βρίσκονταν σε διάφορα σημεία του εργοταξίου εκτελώντας διάφορες εργασίες, ένα πολύβουο μελίσσι σε διαρκή κίνηση.
Σε λίγα λεπτά έφτασε και ο κ. Κώστας Αυδής και μαζί με τον κ. Χρήστο Χατζή, Πολιτικό Μηχανικό και υπεύθυνο εφαρμογής του έργου, αρχίσαμε να συζητάμε για το έργο και όχι μόνο.
Στη δίωρη συζήτηση που είχαμε και με τους δύο, πληροφορηθήκαμε ότι η επένδυση θα πλησιάσει και πιθανόν θα ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια ευρώ, ότι η πλειοψηφία των εργατών προέρχεται από την περιοχή μας (τους είδαμε και με τα μάτια μας), κάτι που τονώνει οικονομικά την περιοχή δημιουργώντας ένα σημαντικό οικονομικό κύκλο εργασιών, αλλά και στην περίοδο λειτουργίας του Ξενοδοχείου θα προσπαθήσει το εξειδικευμένο και με πολλά προσόντα προσωπικό που θα απαιτηθεί, να προέρχεται και αυτό από την περιοχή. «Παίρνουμε ήδη βιογραφικά από ανθρώπους που μένουν εδώ», μας ανάφερε ο κ. Κώστας Αυδής.
Υπήρξε αναφορά στις γραφειοκρατικές δυσκολίες που συνάντησαν σε όλη αυτή την πορεία, με σειρά παραδειγμάτων, με  τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις που αυτές επέφεραν. Μας τονίστηκε ότι ο κ. Κώστας Αυδής, πέραν από την ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας, έχει χρηματοδοτήσει και την μελέτη ανάδειξης του μνημείου της παλαιοχριστιανικής βασιλικής Αγία Σοφία, που εφάπτεται στην υπό ανέγερση τουριστική μονάδα και η οποία έχει εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία και από αυτή την μελέτη σας είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα απόσπασμα και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις (δείτε εδώ).
Επίσης ο κ. Κώστας Αυδής μας έδωσε και δύο ειδήσεις, ότι προτίθεται με δικό του μελετητή που είναι διαθέσιμος, να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελέτης για αξιοποίηση της παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Παλιόβαρκας Αρχοντοχωρίου και να την δωρίσει στον Δήμο, όπου γνώμη του είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος, με τα οχήματα να μπορούν να κατεβαίνουν με πολλούς κάθετους από τον δρόμο Αστακός - Μύτικας, με την δυνατότητα αναστροφής και παρκαρίσματος σε επιλεγμένα σημεία και όχι κυκλοφορία τους κατά μήκος του παραλιακού πεζοδρόμου - ποδηλατόδρομου.
Επίσης μας ανάφερε ότι έχει απορρίψει ήδη δύο προτάσεις που έχει δεχτεί για λειτουργία του Ξενοδοχείου με τη μέθοδο του all inclusive, γιατί σκοπός του είναι από την επένδυση του να ωφεληθούν όλοι οι επαγγελματίες του Μύτικα και όλο το χωριό γενικότερα. «Εμένα ο σκοπός μου είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα μένουν εδώ να κατεβαίνουν στον Μύτικα και να ωφεληθεί όλο το χωριό» μας τόνισε.
Κατόπιν ο κ. Χατζής μας ανέφερε πολλές κατασκευαστικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν το έργο, τόσο όσον αφορά τα οικοδομικά, αλλά και όσον αφορά το εσωτερικό των δωματίων.
Εντυπωσιακή κατασκευή τα κανάλια που θα γεμίσουν με τρεχούμενο νερό και περικλείουν όλο το συγκρότημα, καταπληκτική η μεγάλη πισίνα προς την πλευρά της θάλασσας, με εκπληκτική θέα το Ιόνιο και τον πανέμορφο Κάλαμο Λευκάδας.
Στο εσωτερικό των δωματίων τα αντικείμενα είναι κατασκευασμένα κατά παραγγελία και όχι του εμπορίου, τα υλικά όλα υψηλής ποιότητας και διαλεγμένα με προσοχή στη λεπτομέρεια τους, η χρηστικότητα είναι σε πρώτη προτεραιότητα με πολύ έξυπνες λύσεις, η διακόσμηση μοναδική, τα γήινα χρώματα, οι όψεις και ο φωτισμός, όλα υπηρετούν την μινιμαλιστική γραμμή και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό, βλέποντας με τα μάτια μας το πρώτο κατά μεγάλο ποσοστό τελειωμένο δωμάτιο.
Κατόπιν η συζήτηση με τον κ. Κώστα Αυδή πήγε στον τουρισμό. Εκεί μας ανάφερε το θέμα των απαραίτητων υποδομών. Βιολογικός Μύτικα, «αρχίζουμε να έχουμε πρόβλημα μεγάλο με τα λύματα και οι θάλασσες μας έχουν επηρεαστεί και αυτό φαίνεται από τις μετρήσεις. Πρέπει αυτό να το λύσουμε άμεσα», μας είπε χαρακτηριστικά, ύδρευση, αξιοποίηση παραλίας Μύτικα - Παλιόβαρκας Αρχοντοχωρίου, αξιοποίηση υπάρχοντος λιμανιού, «έχουμε ήδη μεγάλο λιμάνι, που δεν φροντίζουμε να το διαχειριστούμε ώστε να αποδώσει και εμείς αντί να λύσουμε αυτό το θέμα, μιλάμε για το που και πως θα γίνει το επόμενο λιμάνι!!!», μας είπε χαρακτηριστικά, εφαρμογή υπάρχοντος σχεδίου πόλης Μύτικα και επιτέλους να προχωρήσει η επέκταση του. Εμείς θα συμπληρώσουμε και το οδικό δίκτυο, με ποιοτική οδική σύνδεση προς Ιόνια Οδό και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου.
Η συζήτηση επίσης εστιάστηκε σε ένα θέμα πρόσφατο, όπου υπάρχει μία αντιδικία με ιδιοκτήτη γειτονικού αγροτεμαχίου, που όπως μας ανάφερε τόσο ο κ. Αυδής όσο και ο κ. Χατζής, υπήρξε αίτημα διακοπής εργασιών σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του έργου και εκκρεμούν και ασφαλιστικά μέτρα. Μας παρουσιάστηκαν αρκετά και λεπτομερειακά στοιχεία γι αυτή την υπόθεση και αυτό που εμείς θα πούμε, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να κρίνουμε την υπόθεση, μιας και δεν έχουμε το σχετικό υπόβαθρο (νομικό), γνώμη μας είναι ότι θα πρέπει με ηρεμία και σύνεση το θέμα να λυθεί.
Όταν μιλάμε για μία τόση μεγάλη και σημαντική επένδυση στη περιοχή, που αφορά κατά εμάς τους πάντες που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε Μύτικα και παραλία, που αυξάνει σε πολλαπλάσια νούμερα την αξία της γης σε όλη την τριγύρω περιοχή, που αποτελεί την σπίθα της τουριστικής ανάπτυξης που τόσα χρόνια έλειπε, ε τότε με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό η λύση θα βρεθεί, οι αμοιβαίες εξηγήσεις θα δοθούν και θα είναι όλοι κερδισμένοι και ελπίζουμε ότι έτσι θα γίνει στο τέλος.
Τελευταία ερώτηση που κάναμε στον κ. Κώστα Αυδή ήταν. Πως τα βλέπεις τα πράγματα εν όψη των επικείμενων δημοτικών εκλογών; Η απάντηση: «Νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος για Δήμαρχος, μορφωμένος και με όρεξη. Σίγουρα πρέπει κάτι να αλλάξει».
Τελειώνουμε την αναφορά μας στο σημερινό μας οδοιπορικό στο εργοτάξιο της μεγάλη τουριστικής επένδυσης στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ιδιοκτησίας «Αυδής Ξενοδοχειακή και Οικοτουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με τον διακριτικό τίτλο «Αίθων Α.Ε.», λέγοντας ότι προσωπικά θεωρούμε την συγκεκριμένη μεγάλη επένδυση, την σπίθα που χρειαζόταν για να βγει η πολύ προνομιούχα περιοχή μας από την αφάνεια και να πάρει το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης.
Δυστυχώς ο δρόμος αυτός πρέπει να είναι, δηλαδή πρώτα οι ιδιώτες να κάνουν κινήσεις, να επενδύσουν, να ρισκάρουν και μετά ίσως ''ξυπνήσουν'' οι τοπικοί μας άρχοντες και πράξουν το καθήκον τους, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Η τοπική διοίκηση έχοντας όραμα για τον τόπο να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και οι ιδιώτες να έρχονται κατόπιν να επενδύουν.
Φυσικά όταν μιλάμε για δημιουργία προϋποθέσεων, μιλάμε για όλες εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη και που ως τώρα με εγκληματική αμέλεια δεν έχουν προχωρήσει, αλλά τώρα σιγά σιγά φαίνεται κάποιες να δρομολογούνται και για κάποιες δυστυχώς έχουμε μόνο σκοτάδι.


















































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.