Η επένδυση των 73.947,47 € από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, στο λιμάνι του Μύτικα σε 4 χρόνια.


Είμαστε της άποψης, ότι για να γίνει πλήρης απολογισμός και αξιολόγηση του παρεχόμενου έργου κάθε δημόσιου φορέα, θα πρέπει εκτός της ονομαστικής παρουσίασης των επιμέρους έργων, να υπάρχει και αναλυτική αναφορά στην οικονομική παράμετρο, γιατί έτσι υπάρχει η δημόσια λογοδοσία και η πραγματική αξιολόγηση των δημοτών για την απόδοση του παρεχόμενου έργου (όφελος/κόστος).
Αυτό κανέναν δεν πρέπει να ενοχλεί και πολύ περισσότερο να φοβίζει, αλλά τουναντίον θα πρέπει να είναι το ζητούμενο, για όποιον αισθάνεται ότι είναι σε όλα εντάξει και θέτει το έργο του στην δημόσια αξιολόγηση, η οποία χωρίς την αναφορά της οικονομικής παραμέτρου, απλά δεν μπορεί να υπάρξει.
Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν και προς ενημέρωση όλων των πολιτών που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν το λιμάνι του Μύτικα, σας παρουσιάζουμε σήμερα τα 15 εντάλματα πληρωμής, που έχουν εκδοθεί από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου, είναι αναρτημένα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και αφορούν το λιμάνι του Μύτικα, με 3 από αυτά να αφορούν παράλληλα και το λιμάνι του Αστακού.
Υπάρχουν και πολλά άλλα εντάλματα πληρωμής (πάνω από 10), που αφορούν προμήθειες ηλεκτρολογικών, υδραυλικών, μικροϋλικών και οικοδομικών υλικών που δεν διευκρινίζεται αν αφορούν Αστακό ή Μύτικα, οπότε τα αγνοήσαμε, παρότι παράδειγμα για να επισκευαστούν τα παγκάκια του λιμανιού του Μύτικα κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2017, σίγουρα χρειάστηκαν οικοδομικά υλικά ή για να επισκευαστούν κάποια περίοδο τα ηλεκτρολογικά του βουλιαγμένου λιμανιού, σίγουρα χρειάστηκαν ηλεκτρολογικά υλικά.
Ακολουθούν τα 15 εντάλματα πληρωμής συνολικού ποσού 73.947,47 €, που αφορούν το λιμάνι του Μύτικα και οι άνθρωποι που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λιμάνι ας κάνει ο καθένας, με την δική του λογική και κρίση, την αξιολόγηση του.

Καθαρισμοί.
  • Το 2015 έγινε καθαρισμός του λιμανιού του Μύτικα με 4.920 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2016 έγινε καθαρισμός του λιμανιού του Μύτικα με 4.315 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε καθαρισμός του λιμανιού του Μύτικα με 4.935,20 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2018 έγινε καθαρισμός του λιμανιού του Μύτικα με 4.850 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής που περιλαμβάνει και το λιμάνι του Αστακού).
Σύνολο για καθαρισμούς: 19.020 €.

Ηλεκτρολογικά.
  • Το 2015 έγινε επισκευή φώτων με 4.950 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2016 έγινε επισκευή φώτων 4.600 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε επισκευή φώτων με 3.856,77 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής), συν 4.960 € για κατασκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε προμήθεια φωτιστικών σωμάτων με 3.906 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).
  • Το 2018 έγινε επισκευή φώτων με 2.940 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).
Σύνολο για ηλεκτρολογικά: 25.212,77 €.

Πλωτές εξέδρες.
  • Το 2016 έγινε συντήρηση τους με 2.460 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2017 έγινε συντήρηση τους με 2.430,40 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2018 έγινε συντήρηση τους με 2.405,60 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
Σύνολο για τις πλωτές εξέδρες: 7.296 €.

Λοιπά.
  • Το 2016 έγινε τοποθέτηση ένα κιόσκι, για τους επιβάτες των πλοίων για Κάλαμο και Καστό, με 1.845 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
  • Το 2016 έγινε προμήθεια μπαρών και κολωνακίων για το λιμάνι του Μύτικα με 10.995,70 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής). 
  • Το 2018 έγινε ανάθεση της μελέτης καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα με 9.548 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
Σύνολο για τα λοιπά: 22.388,70 €.

Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε εκπροσώπου της δημοτικής αρχής, να φιλοξενήσουμε οποιαδήποτε απάντηση - διευκρίνιση κρίνει και ελπίζουμε να μην ακούσουμε καμία απάντηση του στυλ για το «ύποπτο της χρονικής στιγμής», γιατί πρώτον αυτά τα λέμε χρόνια, δεύτερον τα προβλήματα και ο απολογισμός πεπραγμένων δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς και τέλος το «ύποπτο της χρονικής στιγμής» ισχύει και για ανάποδα, ότι κάποιοι τώρα προεκλογικά απέκτησαν ενδιαφέρον να λύσουν προβλήματα και να αυτοδιαφημιστούν.

3 σχόλια:

  1. Μισεύω και τα μάτια μου δακρύζουν λυπημένα,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά δακρύζουν λυπημένα,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    Στη ξενιτιά με στεναγμούς βραδιάζει ξημερώνει,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά βραδιάζει ξημερώνει,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    Έχετε για ψηλά βουνά και κάμπη με τα δάση,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά και κάμπη με τα δάση,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    Θα σ’ αγαπώ, θα σ’ αγαπώ ώσπου να ξεψυχήσω,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά ώσπου να ξεψυχήσω,
    αχ πατρίδα μου γλυκιά πόσο σ’ αγαπώ βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακρής Κωνσταντίνος29 Ιανουαρίου 2019 στις 1:06 μ.μ.

    Για να σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα και για την μέγιστη πληρότητα του δημοσιεύματος καλό θα ήταν να παρουσιάζατε και το σύνολο των εσόδων του λιμενικού ταμείου. Έτσι εύκολα θα μπορούσαμε να δούμε τι ποσοστό των εσόδων δαπανήθηκε για τον Μύτικα και τι ποσοστό για τον Αστακό. Διότι άλλο πράγμα είναι να δαπανήθηκαν 75000 ευρώ από τις 150000 ευρώ του συνόλου των εσόδων κι άλλο από τις 400000 ευρώ.
    Μακρής Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοπός του δημοσιεύματος, δεν είναι να μπει σε σύγκριση πόσα χρήματα δίνονται στον Αστακό και πόσα στον Μύτικα.
      Στον Αστακό είναι παραπάνω και δικαίως, γιατί είναι έδρα του Δήμου και από το καράβι προέρχονται τα περισσότερα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου.
      Εγώ δημόσια και εντός του Λιμενικού Ταμείου, έχω εκφράσει την διαφωνία μου, όχι γιατί παίρνει περισσότερα ο Αστακός, αλλά γιατί παίρνει πολύ πολλαπλάσια από τον Μύτικα, της τάξης του 10 φορές και άνω. Θεωρώ ότι ένα δίκαιο ποσοστό θα έπρεπε να είναι 75% με 25%.
      Σκοπός της ανάρτησης είναι η αξιολόγηση του έργου και των παρεμβάσεων στο λιμάνι του Μύτικα από τους πολίτες.

      ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ
      ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΩΣΤΑ

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.