Με μεγάλη προσέλευση Αιτωλοακαρνάνων ετεροδημοτών, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας, σε μία βραδιά πολιτισμού και ανθρώπινων σχέσεων.


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα και ώρα 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ., η Αιτωλοακαρνανική γιορτή - κοπή βασιλόπιτας της ΠΑΝ.ΣΥ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL και παρά τις αντίξοες συνθήκες στην πόλη των ΑΘΗΝΩΝ (συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και κλεισμένοι δρόμοι), η προσέλευση των φίλων Αιτ/νων ξεπέρασε κάθε προσδοκία των οργανωτών, αφού όχι μόνο γέμισε τη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου, αλλά δημιουργήθηκε επιπλέον χώρος έξω από την αίθουσα, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι προσκεκλημένοι.
Οι Αιτ/νες της Αττικής, τίμησαν με το παραπάνω την εκδήλωση και με την παρουσία τους, γέμισαν ασφυκτικά την μεγαλύτερη αίθουσα του ξενοδοχείου.
Την παρουσίαση έκανε η Γ. Γραμματέας του Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ. κ Λίτσα Μπαμπάτσικου και το πρόγραμμα κύλισε ομαλά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε καθορίσει το Κ.Σ., ενώ κατά τη διάρκεια της προσέλευσης και της τακτοποίησης των προσκεκλημένων, παρουσιάζονταν στις δυο οθόνες της αιθούσης, εικόνες από τα 30 χρόνια δράσης της ΠΑΝ.ΣΥ. καθώς και φωτογραφίες όλων σχεδόν των χωριών της Αιτ/νίας και των υπέροχων φυσικών τοπίων του νομού μας.
Τα Κάλαντα τραγούδησαν όλα τα μέλη των χορευτικών ομάδων που συμμετείχαν στην εκδήλωση με ενορχηστρωτή τον Παναγιώτη Παππά.
Ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Παναγιώτης Χολής, καλωσόρισε τους καλεσμένους με συναισθηματικό, ανθρώπινο, πηγαίο και αυθόρμητο λόγο. Αναφέρθηκε εν συντομία στη τριαντάχρονη πορεία της ΠΑΝ.ΣΥ και των ομοσπονδιών - πολιτιστικών συλλόγων των ετεροδημοτών, καθώς και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει το 2019 για τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της.
Ανακοίνωσε την ίδρυση από την ΠΑΝ.ΣΥ. Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στα γραφεία της και από 9:30 π.μ. – 13:30 μ.μ. Ο πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά πατήρ Βασίλειος Πόπης ευλόγησε την πίτα, που κόπηκε από τον πρόεδρο και μοιράστηκε στις ομοσπονδίες και στους προσκεκλημένους.
Το κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. και των πολιτιστικών συλλόγων: Χαλκιοπουλιτών Βάλτου, Αριαδιτών Βάλτου, Μοναστηρακιωτών Ξηρομέρου, Στρανωμιτών Ναυπακτίας και Φλωριαδιτών Βάλτου, καθώς και βραβεύσεις Αιτωλοακαρνάνων για τις επιδόσεις τους, την ξεχωριστή τους δράση και την προσφορά τους στο νομό μας.
Στους βραβευόμενους δόθηκαν τιμητικές πλακέτες ως αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών. Μέσα από τις βραβεύσεις η ΠΑΝ.ΣΥ, αναγνωρίζει και τιμά τις αξίες, τις αρχές, το έργο, την αγάπη και όποια προσπάθεια προάγει τον άνθρωπο, τη ζωή, τον πολιτισμό, τα γράμματα και προσφέρει υπηρεσίες στο νομό μας.

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ:
- Το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, για την κοινωνική του προσφορά και τη φροντίδα στα ευπαθή άτομα και ειδικά της τρίτης ηλικίας. Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση στις οθόνες, καθώς και το ιστορικό του. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε η Διευθύντρια κ. Παναγιώτα Ιορδάνου, από τον Α’ αντιπρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Δημήτρη Αρσένη. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό το μέλος του Δ.Σ. της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου κ. Παρασκευόπουλος Γερμανός.
- Ο κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΕΑΣ, δεξιοτέχνης του κλαρίνου για την πολυετή προσφορά του στη δημοτική και λαϊκή μας παράδοση. Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση του έργου του και το βιογραφικό του ανέγνωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Φλωριαδιτών κ. Μάνθα Καραδήμα. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Σαλέας από το μέλος του Κ.Σ της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Δημήτρη Μασκλαβάνο.
- Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ - Ε.Ο.Ε.Δ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, για την ανιδιοτελή προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση του σπουδαίου εθελοντικού της έργου. Το ιστορικό της εθελοντικής ομάδας ανέγνωσε η κ. Μάνθα Καραδήμα. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε ο ιδρυτής της κ. Διονύσης Τσιρόγλου, από το μέλος του Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Άρη Σουφλή. Παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας που συγκίνησαν όλους τους καλεσμένους.
- Η συγγραφέας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΜΥΡΛΗ, για το πλούσιο συγγραφικό της έργο και την προσφορά της στον πολιτισμό και τα γράμματα. Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση του πλούσιου συγγραφικού της έργου. Το βιογραφικό της ανέγνωσε η κ. Μάνθα Καραδήμα. Η κ. Σμυρλή παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα από το Β’ Αντιπρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Δημήτρη Αλεξανδρή.
- Ο Καθηγητής εικαστικών, Πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας κ. ΠΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, για την πολύτιμη προσφορά του στα γράμματα και τις τέχνες. Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση του πλούσιου εικαστικού του έργου. Το βιογραφικό του ανέγνωσε η Γ. Γραμματέας του συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Μελίνα Πλεξίδα. Ο κ. Χαραλάμπους παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα από το μέλος του Κ.Σ. ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Βασίλη Μπουρνάζο.
- Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ, αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης για τις μεγάλες διακρίσεις της σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο! Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση όλων των αθλητικών επιδόσεων της. Το βιογραφικό της ανέγνωσε η κ. Μελίνα Πλεξίδα. Η κ. Πλατανιώτη παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα από το μέλος του Κ.Σ. ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Κώστα Λόη.
- Η σκηνοθέτις κ. ΔΩΡΑ ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΥ, για την πνευματική και πολιτιστική προσφορά της στις τέχνες. Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση του πλούσιου γεμάτο διακρίσεις σκηνοθετικού της έργου. Το βιογραφικό της ανέγνωσε η κ. Μελίνα Πλεξίδα. Η κ. Μασκλαβάνου παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα από τον πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Παναγιώτη Χολή.
Τα χορευτικά των συλλόγων κατά σειρά εμφάνισης: Ο.Π.ΣΥ.Ξ., ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΙΤΩΝ, ΑΡΙΑΔΙΤΩΝ, ΣΤΡΑΝΩΜΙΤΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΩΤΩΝ & ΦΛΩΡΑΔΙΩΤΩΝ, παρουσίασαν χορούς από Ρούμελη, Ήπειρο και Μακεδονία . Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Ήταν όλοι τέλειοι!!!
Η ΠΑΝ.ΣΥ αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους, τους απένειμε τιμητικό βραβείο. Για την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), το βραβείο παρέλαβε η κ. Μαρία Ματζάνα από τον πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Παναγιώτη Χολή.
Για τον σύλλογο Χαλκιοπουλιτών το βραβείο παρέλαβε η Πολιτιστική Γραμματέας του συλλόγου Γωγώ Μαυροειδή από τον Πρόεδρο της Ο.ΣΥ.ΒΑ κ. Χρήστο Σαλαούνη.
Για τον σύλλογο Αριαδιτών το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννα Διαμάντη από τον πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Τ κ. Δημήτρη Χριστόπουλο.
Για τον σύλλογο Μοναστηρακιωτών το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του συλλόγου Γωγώ Μακρυγιάννη από τον πρόεδρο της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. κ. Δημήτρη Στεργίου.
Για τον σύλλογο Στρανωμιτών το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γρηγόρης Ταμπάκης από την Πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Ν. κ. Δήμητρα Δημαδάμα.
Για τον σύλλογο Φλωριαδιτών το βραβείο παρέλαβε η Αντιπρόεδρος του συλλόγου Μάνθα Καραδήμα από την Πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Ε.Μ. κ. Αγγελική Μπερερή.
Μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους, άνθη σε γλαστράκια, βασιλόπιτα, μελομακάρονα και προσφέρθηκαν καφές – χυμοί και cookies.
Επίσης προσφέρθηκαν από την ΠΑΝΣΥ τριαντάφυλλα σε όλες τις κυρίες που παραβρίσκονταν στην εκδήλωση, που μοιράστηκαν από τους νεαρούς χορευτές του συλλόγου Φλωριαδιτών.
Ήταν μια υπέροχη γιορτή σε οικογενειακή, πολιτισμένη ατμόσφαιρα, ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον και με ανεβασμένα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δείγμα της δουλειάς και της σοβαρότητας που συνηθίζει να παρουσιάζει η Συνομοσπονδία. Τα χορευτικά στο τέλος της εκδήλωσης ενώθηκαν όλα μαζί και χόρεψαν ανάμεσα στους καλεσμένους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και όλοι μαζί δημιούργησαν ατμόσφαιρα γλεντιού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι θεσμών, όπως: ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιώργος Βαρεμένος, οι βουλευτές Αιτ/νίας: κ. Μάριος Σαλμάς, κ. Κώστας Καραγκούνης, κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κ. Νώντας Λαμπρακάκης και του Δήμου Ζωγράφου κ. Χρήστος Κλαδευτήρας. Εκπρόσωποι κομμάτων, πρώην βουλευτές και υπουργοί, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων, του δημοσιογραφικού χώρου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συγγραφείς και εκδότες.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Πατέρα Βασίλειο Πόπη που ευλόγησε την πίτα, τον Αχελώο TV για την κάλυψη της εκδήλωσης, τους φωτογράφους Γιώργο Τσέλιο (xiromero news) και Σπύρο Μπενέκο (mpampini in) για την φωτογραφική κάλυψη - προβολή της εκδήλωσης, τους δωροθέτες για τις προσφορές δώρων της λαχειοφόρου. Τις χορευτικές ομάδες για την άψογη επαγγελματική τους εμφάνιση και τις μεγάλες χορευτικές τους ικανότητες που παρουσίασαν, καθώς και τους συλλόγους τους, που επωμίζονται το οικονομικό βάρος της ενοικίασης των παραδοσιακών φορεσιών και την πληρωμή των χοροδιδασκάλων.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς: κ. Χάρη Μάλλιο, κ. Χρήστο Σαλαούνη και κ. Θόδωρο Μασκλαβάνο που επωμίστηκαν το κόστος εκτύπωσης του 28σέλιδου προγράμματος που διανεμήθηκε σε όλους, καθώς και το μέλος του Κ.Σ. της ΠΑΝΣΥ κ. Δημήτρη Μασκλαβάνο για την δημιουργία και την επιμέλειά του.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ακούραστο και πάντα φιλότιμο Ευάγγελο Κ. Τσιούνη (Πρόεδρο του συλλόγου Χαλκιοπουλιτών) για την οργάνωση και επιμέλεια της παρουσίασης και τον συντονισμό των χορευτικών ομάδων.

ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η ζωή να είναι όλες ευχάριστες και οι ομορφότερες, για τον καθένα ξεχωριστά και για όλα τα μέλη των οικογενειών μας.
Καλή χρονιά.

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ             ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.