Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Αρνήθηκε να εγκρίνει ψήφισμα η δημοτική πλειοψηφία, για τον θάνατο του εργαζομένου στις Ιχθυοκαλλιέργειες.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ξηρομέρου του περασμένου Σαββάτου 26 Γενάρη, ο Δημήτρης Κομπλίτσης, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου, έθεσε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ψήφισμα συμπαράστασης και συλλυπητηρίων στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου, που πνίγηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Γενάρη 2019 σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα του «ΝΗΡΕΑ» στο νησί Πεταλάς, κοντά στον Αστακό.
Μετά από συζήτηση του ψηφίσματος και με ευθύνη της δημοτικής αρχής και με την αρνητική εισήγηση του Δημάρχου,  δεν εγκρίθηκε, αφού σε σύνολο 17 παρόντων έλαβε 7 θετικές ψήφους και 10 αρνητικές. Οι εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα της περιοχής μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ενόψει των επερχόμενων εκλογών να τους μαυρίσουν με την ψήφο τους.
Αυτή είναι η "νέα εποχή" της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης και του τέλους των μνημονίων της Κυβέρνησης, που μπροστά στο μέγιστο δυνατό κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων δεν λογαριάζει ούτε την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα. Να ενισχύσουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Ξηρομέρου και την Περιφέρεια. Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η ενίσχυσή του σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας μπορεί να ενισχύσει αυτή την πάλη και να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια. 

Το ψήφισμα αναλυτικά:
Το ΔΣ Ξηρομέρου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους και συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου που πνίγηκε εν ώρα εργασίας το βράδυ της Πέμπτης 10 Γενάρη 2019, σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα του «ΝΗΡΕΑ» στο νησί Πεταλάς, κοντά στον Αστακό.
Ζητά από τη διοίκηση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να διενεργήσουν πλήρη έλεγχο και να διαλευκάνουν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το θανατηφόρο συμβάν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που απαιτούν:
– Την άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.
– Την άμεση στήριξη της οικογένειας του νεκρού.
– Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζομένων.
– Την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.