Η αποτυχημένη και ηθικά απαράδεκτη συνταγή της επιρροής του χρήματος.


Ο τόπος έχει πληρώσει ακριβά την αποτυχημένη και ηθικά απαράδεκτη συνταγή της επιρροής του χρήματος στα κοινά του Δήμου Ξηρομέρου. Με τέτοια φαινόμενα να κάνουν την εμφάνιση τους, πάλι στον άσσο θα μείνει τελικά ο τόπος.
Με αγορασμένους υποψήφιους και ψηφοφόρους δεν πάμε πουθενά... και η ευθύνη βαρύνει σε ίσα μερίδια και αυτούς που τα παίρνουν και αυτούς που τα δίνουν.
Καλές οι δημόσιες διακηρύξεις, τα λόγια τα μεγάλα για λογοδοσία, για πολιτικό ήθος, για σεβασμό, για ξηρομερίτικη λεβεντιά και η κακή αντιγραφή του «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά, αλλά άμα μοιράζεις βαλίτσες και ευρώ δεξιά και αριστερά, για να μπορείς να λες μετά το πόσο μεγάλη «αποδοχή» έχεις στην κοινωνία, υπερηφανευόμενος και κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου και όλους, το θέαμα είναι απλά λυπηρό... και στην ουσία του καταστροφικό για το μέλλον του τόπου και όπως λέει και ένας καλός μας φίλος: «το παίρνειν δεν έδωσε προοπτική, ποτέ, πουθενά και σε κανέναν......»
Αν υπάρχει ψήγμα, ευθιξίας, πολιτικής ηθικής και αίσθησης ευθύνης, αφήστε τους πολίτες ήσυχους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές να σκεφτούν, να κρίνουν και να αποφασίσουν, χωρίς την επήρεια του χρήματος.
Επίσης επιβάλλεται να επιληφθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Πολιτείας (Εισαγγελέας και ΣΔΟΕ) για τα δυσάρεστα αυτά φαινόμενα, που μόνο σε Δημοκρατία δεν προσομοιάζουν.

7 σχόλια:

  1. ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΒΙΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καποιοι εγιναν περιγελος

    πολιτικο ηθος και κουραφεξαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άγρα ψήφων δε γίνεται μόνο με το χρήμα ως μέσο εξαγοράς. Υπάρχει και η ηθικά απαράδεκτη εκμετάλλευση αφενός της απελπισίας στην οποία έχει οδηγήσει τους ψηφοφόρους η ανεργία, αφετέρου της διαχρονικής και αφελούς προσπάθειας του μέσου Έλληνα για πρόσληψη στο δημόσιο. Εξίσου απαράδεκτα και τα δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν δεν γίνει έλεγχος της κίνησης των λογαριασμών όλων των επικεφαλής και των στενών τους συγγενών σε βάθος 10ετίας από την οικονομική αστυνομία δεν υπάρχει ελπίδα να εκλείψει το φαινόμενο στο Δήμο μας ,γιατί έχει βαθειές ρίζες πλέον στην κοινωνία .!!!!
    Εσείς αγαπητό Μύτικας Press νομίζω ότι έχετε ίδια αντίληψη ανθρώπων και ποσών .!!!!
    Με εκτίμηση
    Παναγιώτης Σταικος (ευχαρίστως περιμένω την οικονομική αστυνομία )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω ιδία αντίληψη για τα συμβαίνοντα σήμερα, τόση όση έχει καθένας άνθρωπος που είναι ζωντανός και κινείται στη τοπική μας κοινωνία και γνωρίζει την αλάνθαστη, σοφή και αυθεντική πιάτσα (υπάρχει και μία μαϊμού), άρα ούτε πιο έξυπνος από άλλους είμαι, ούτε τίποτα ξεχωριστό, η οποία πιάτσα δεν χρειάζεται να καταλάβει και να πει πολλά, βγάζουν μάτι και είναι τόσο φανερά και κάποιοι τα λένε μόνοι τους ωμά και δεν τρέχει και τίποτα, ούτε φόβος, ούτε συναισθήματα.
    Επίσης έχω και ένα πιστεύω, ότι πριν της παρεμβατικής συνεισφοράς της Οικονομικής Αστυνομίας, των ελεγκτικών μηχανισμών, των επιτροπών και των ατράνταχτων αποδείξεων, που πολλές φορές είναι και αιτιάσεις που λέγονται για να υπάρξει συγκάλυψη, πρωτίστως υπάρχει η λεγόμενη ατομική ευθύνη, η συνείδηση και ο αξιακός κώδικας του καθενός μας, που είναι καθαρά ζήτημα πραγματικής Παιδείας και όχι της επίπλαστης, που πολλές φορές συγχέεται με την μόρφωση, που για το συγκεκριμένο θέμα που μιλάμε οφείλει να μην βρίσκεται ούτε στη πλευρά αυτών που τα δίνει, ούτε στην πλευρά αυτών που τα παίρνει, άμεσα ή έμμεσα και φυσικά εν πλήρη γνώση και ας σφυρίζει αδιάφορα.
    Σε αυτούς που τα έχουν αυτά, δεν διανοείται κανείς από τους «κυρίους» να πλησιάσει, ξέρουν αυτοί που πάνε…, επίσης δεν διανοείται να πράξει αυτά. Τις περισσότερες φορές πατάνε και στην ανάγκη των ανθρώπων, γιατί φροντίζουν να τα ξέρουν όλα.
    Αποτέλεσμα όλων αυτών ο βιασμός της τοπικής μας Δημοκρατίας και στην εξουσία και σε θέσεις ευθύνης όσοι είναι πιο αδίστακτοι.

    Παρεπιπτόντως καλή επιτυχία και προπάντων στον τόπο μας, που δεν μας χρωστάει τίποτα να έχουμε βάλει γενάτι να τον καταστρέψουμε για τις επόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επισης κατι αλλο φιλε μπλοκερ. Με ολα αυτα καποιοι ανθρωποι δεν βαζουν υποψηφιοι και αν εκαναν λαθος να βαλουν μια φορα δεν το ξανακανουν το λαθος. Αυτο το παιχνιδι με αυτους τους κανονες δεν τους αφορα και μπραβο σε οσους εχουν την δυναμη και τα κουραγια να τα βαζουν με ολο αυτο. Ειναι αξιοθαυμαστοι και μακαρι να καταφερουν να το αλλαξουν η εστω να το διορθωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενα απλο παραδειγμα.Με βοηθησες να βρω δουλεια.Σε ψηφισα μια φορα.Πρεπει να σε φηφιζω για ολη μου τη ζωη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.