Συγκέντρωση της ΚΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ του ΚΚΕ την Τετάρτη 15 Μάη.

3 σχόλια:

  1. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπου ο μύθος του success story δεν πείθει κανέναν, όπου ακούμε για παροχολογιες και φοροελαφρυνσεις και στην πραγματικότητα βλέπουμε να έρχεται ένα επόμενο πιο σκληρό μνημόνιο, όπου βλέπουμε να ληστεύουν μερικοί επιτήδειοι το δημόσιο χρήμα, το χρήμα πού προέρχεται από την δική σου εισφορά αλληλεγγύης, από το δικό σου ΕΝΦΙΑ, από το δικό σου παράβολο για το Κτηματολόγιο, από το δικό σου φόρο 22%, από το δικό σου εφκα 27%, από τη δική σου προκαταβολή φόρου 100%, σε ακόμα μία εκλογική μάχη για τόν Δήμο μας βασιλεύει η ανασφάλεια του ποιος θα κυβερνήσει το Δήμο και μαζί με ποιον. Βλέπουμε ακροβολισμενους υποψήφιους στον ένα και τον άλλο συνδυασμό να περιμένουν σαν τα κοράκια να ξαναεκλεγουν για να μπορέσουν να συνεργαστούν απρόσκοπτα και απροκάλυπτα ΠΑΛΙ μεταξύ τους για το καλό του Δήμου. Πιστεύω πως σε αυτή την εκλογική διαδικασία, η στήριξή μας στο συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι επιβεβλημένη. Κομμουνιστής δεν είμαι. Ούτε και ξέρω τι ακριβώς είναι. Ξέρω όμως ότι η Λαϊκή συσπείρωση είναι η εγγύηση της τάξης και της επαναφοράς της ηθικής στην ζωή μας. Και της διαχείρισης των οικονομικών. Ο πελετιδης στην Πάτρα έχει επιδείξει τέτοιο έργο. Και ας μην έκανε πολλά άλλα. Είναι επιβεβλημένο ο καθένας μας να αρχίσει να εκτιμάει το λεφτο που του παίρνουν από την τσέπη. Η Λαϊκή συσπείρωση και λόγω ιδιοσυγκρασίας των ανθρώπων της θα κοιτάξει η γυναίκα του Καίσαρα και να φαίνεται και να είναι τίμια. Πρέπει να επιδιώξουμε να μπουν όσο περισσότεροι στο δημοτικό συμβούλιο από την λαϊκή συσπείρωση. Να χαλάσουν τη μαγιά του κλεβειν ασυστολως. Και να μετράει η αγανάκτηση σου στην κάθε ψηφοφορία. Να την σέβονται και να την υπολειπτονται. Όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την απλή αναλογική διαμορφώνεται μια νέα αντίληψη αυτοδιοίκησης στους δήμους και στο δήμο μας.
    Μέχρι τώρα ο κάθε δήμαρχος έλεγχε την δημοτική του ομάδα και ψηφιζόταν εύκολα ότι πολιτικές αποφάσεις ήθελε και ο πολιτικός ρόλος της Αντιπολίτευσης ήταν ουσιαστικά διακοσμητικός με την έννοια διακοσμητικος ότι δεν μπορούσε δηλαδή αντικειμενικά η αντιπολίτευση του δήμου μας να μεταβάλλει η να μπλοκάρει πολιτικά αποφάσεις της συμπολίτευσης.
    Η κατάσταση αυτή αλλάζει με την εφαρμογή της απλής αναλογικής διότι απομακρύνοται αρκετά οι αυταρχικές λογικές αυτοδυναμίας απο δημοτικές παρατάξεις του δήμου μας και μεταφέρεται το κέντρο βάρους των αποφάσεων σε όλο το 27μελες Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας.
    Δηλαδή ο νέος δήμαρχος περισσότερο θα προτείνει θέματα για ψήφιση και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίζει κατά πλειοψηφία με 50%+1
    Επομένως εκτός απο την δημοτική παράταξη και τον δήμαρχο που θα επιλεγεί στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του δήμου μας , ειναι σημαντικό να εκλεγούν και δημοτικοί σύμβουλοι που θα ενδιαφέρονται πραγματικά και θα αναζητούν με δημοκρατική διάλογο την λύση σε σύνθετα προβλήματα πρόβληματα της κοινωνιας του δήμου μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγραψα για ακροβολισμενους υποψήφιους. Και για ανασφάλεια για το ποιος θα κυβερνήσει το Δήμο. Αυτές οι δύο εκφράσεις μου αφορούν ακριβώς αυτό που περιγράφουν οι δύο τελευταίες παραγραφοι σας κύριε Γιαννέλη.

    Πάντα με εκτίμηση στο πρόσωπο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.