Όχι βιορευστά στις Φυτείες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων των πολιτών και των τοπικών και συλλογικών φορέων της κοινότητας Φυτειών Ξηρομέρου και των όμορων κοινοτήτων για την αδιάκοπη συνέχιση των δράσεων και ενεργειών για την ανατροπή, με κάθε τρόπο, της καταστροφικής για την περιοχή μας, εγκατάστασης τριών (3) μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιορευστά σ’ αυτήν, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14.5.2019, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα και συλλογικών φορέων της περιοχής μας, με τον κ. Πρόεδρο και βουλευτές του νομού μας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η βουλευτής κ. Μαρία Τριανταφύλλου, ο πρώην Υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης και ο επίσης πρώην βουλευτής κ. Ανδρέας Μακρυπίδης (από την Επιτροπή Αγώνα). Εκ μέρους των συλλογικών φορέων και της Επιτροπής Αγώνα, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ κ. Δημήτριος Στεργίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Βελανιδιάς» κ.κ. Μάκης Στρατούλης και Πέτρος Πολύζος αντίστοιχα, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειών κ. Ευστάθιος Μπέτσης και ο νομικός σύμβουλος κ. Ηλίας Μπέτσης.
Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα και των συλλογικών φορέων ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Πρόεδρο της Βουλής για το τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αλόγιστη προσπάθεια να εγκατασταθούν οι παραπάνω μονάδες στην περιοχή μας, επισήμαναν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτή για τη ζωή, το περιβάλλον και τη γεωργική οικονομία των κατοίκων της περιοχής, αξίωσαν την αποκατάσταση της νομιμότητας και την τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης από το Υπουργείο που σε παρόμοιες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή ακύρωσε ή ανακάλεσε τις σχετικές αδειοδοτήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τόνισαν την καθολική εναντίωση και αντίδραση των πολιτών και τοπικών και συλλογικών φορέων της περιοχής, καθώς και την ειλημμένη απόφασή τους να προβούν με κάθε τρόπο σε δράσεις και ενέργειες για την δικαίωσή τους και ζήτησαν την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του κ. Προέδρου, ώστε να αποτραπεί το επιχειρούμενο έγκλημα στην περιοχή μας.
Ο κ. Πρόεδρος άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα των παρισταμένων και εκδήλωσε την προθυμία, εντός του θεσμικού του ρόλου, να ασκήσει την επιρροή του προς τους Υπουργούς ΥΠΕΚΑ κ.κ. Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλο, για την επίλυση του θέματος. 

Αθήνα, 14 Μαΐου 2019 

Για την Επιτροπή Αγώνα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.