Η σκληρή πραγματικότητα του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας.


Του Φίλιππου Σαμαλέκου.
Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός.
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου
με το «ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα»

Από την χτεσινή επίσκεψή μου στις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας, οι φωτογραφίες της ημέρας που αντικατοπτρίζουν τη σκληρή πραγματικότητα αυτής της χώρας και του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρόλο που η Παλαιομάνινα έχει τα πόδια της μέσα στον Αχελώο και ενώ για το νερό, ένα από τα πιο πολύτιμα κοινά αγαθά για τη ζωή και οικονομία ξεσπούν πόλεμοι, εμείς εδώ το εγκαταλείπουμε στη τύχη του.
Μετά τη λεηλασία και κλοπή του εξοπλισμού που υπέστη το 2013, ο Δήμος Ξηρομέρου που είχε την εποπτεία από 01/01/2011 μέχρι 23/02/2017 αδιαφόρησε παντελώς για αυτή τη σοβαρή υποδομή, η οποία αφορά την άρδευση 5500 στρεμμάτων (Παλαιομάνινα, Στρογγυλοβούνι, Πηγάδια, Πρόδρομος,  Αγράμπελα). Τι πρωτοβουλίες πήρατε για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα; Σας παρακαλώ ενημερώστε τον κόσμο θα θέλαμε να σας ακούσουμε.
Αμείλικτα ερωτήματα στη χώρα των μνημονίων και ειδικά της εξαθλίωσης του Ξηρομέρου . Γιατί να υπάρχουν όλες αυτές οι θέσεις και επίπεδα εξουσίας όταν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την άρδευση των χωραφιών; Ποιος είναι ο ρόλος τους; Ποιος θα πληρώσει τη μειωμένη και πολλές φορές τη καταστροφή της παραγωγής; Πως υποκρίνεστε και λέτε στους νέους να γυρίσουν στην επαρχία και να μπουν στα χωράφια όταν δεν υπάρχει νερό; Γνωρίζετε ότι με τη κλιματική αλλαγή χωρίς νερό είμαστε τελειωμένοι; Ποιος θα πληρώσει τη μείωση της τιμής των χωραφιών; Και το σημαντικότερο πως θα πληρώσουν οι κάτοικοι τους φόρους για τα μνημόνια και τα δημοτικά τέλη όταν δεν έχουν να πιουν νερό, δεν έχουν δρόμους να πάνε στα χωράφια και όταν δεν έχουν νερό να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους. Από πού θα βγουν αυτά τα χρήματα;
Εάν είστε ανίκανοι ή αδιάφοροι να προασπίστε το δημόσιο συμφέρον και την ευημερία των δημοτών γιατί δεν παραιτείστε αλλά ζητάτε τη ψήφο τους;
Η δημοτική παράταξή μας πιστεύει ότι τέτοια βασικά αγαθά που παίζουν το νούμερο 1 ρόλο στις τοπικές οικονομίες δεν μπορούν να αφεθούν στη τύχη τους και στην εγκατάλειψη τους. Θα αναδείξει αυτό το θέμα και θα συνεργαστεί με τη Περιφέρεια που έχει πλέον την εποπτεία των ΤΟΕΒ, με σκοπό την εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, την εύρυθμη και αποτελεσματική επαναλειτουργία τους, την αυστηρή και χρηστή οικονομική διοίκηση και τη κάλυψη του ενεργειακού κόστους από φωτοβολταϊκές μονάδες.


1 σχόλιο:

  1. Πως θα πληρωσουν οι κατοικοι τους φορους για τα Μνημονια;
    ΠΟΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;ΠΟΙΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ;
    ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ 5 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
    ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.