Εγκαίνια Λαογραφικού Μουσείου Παλαιομάνινας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Πραγματοποιήθηκαν σε ευχάριστο και παράλληλα συγκινητικό κλίμα τα εγκαίνια του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ από την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.
Αφού τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός παρουσία του Πάτερ του χωριού, του προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των Συλλόγων της Παλαιομάνινας, του Προέδρου της Τ.Κ. Παλαιομάνινας και αρκετών πολιτών, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Γεωργούλας λαμβάνοντας το λόγο είπε πως ένα όνειρο πολλών ετών έγινε πραγματικότητα. Παραδόθηκε έτοιμο και εγκαινιάστηκε στο κτίριο του Παλαιού Γυμνασίου, το Λαογραφικό Μουσείο της Παλαιομάνινας, που χρόνια το σκεφτόμασταν και το δουλεύαμε, αλλά τώρα έγινε πραγματικότητα.
Πρόκειται για ένα κτίριο χτισμένο πολλά έτη πριν, που χάρη στην Κοινωφελή Επιχείρηση απέκτησε Ιστορική, πολιτιστική και πολιτισμική σημασία για τον τόπο μας, για το Ξηρόμερο και το Δήμο μας, για το χωριό της Παλαιομάνινας αλλά και για όλους τους επισκέπτες μας.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου ύστερα από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου η Σαυρία, του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας Παλαιομάνινας και της Εταιρείας Φίλων Μνημείων της Παλαιομάνινας και μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, το πήρε ζεστά στα χέρια της και έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι μπορούν πλέον να δουν.
Στο Λαογραφικό Μουσείο υπάρχουν αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, αγροτικά εργαλεία, φορεσιές, γενικά οι μνήμες του Ξηρομέρου πολλών ετών πίσω. Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δωρητές, που παραχώρησαν το υλικό που κοσμεί το Λαογραφικό Μουσείο.
Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας για τα εγκαίνια, η περιήγηση στο Μουσείο από τους παρευρισκόμενους και τα κεράσματα.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης που ομόφωνα στήριξε αυτές τις αποφάσεις, τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη που ήταν κοντά σ’ αυτή την προσπάθεια, τους Συλλόγους, όλους όσοι δούλεψαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Καλή ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο της Παλαιομάνινας και καλή αρχή σ’ αυτό το ταξίδι πολιτισμού για το Δήμο μας.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους o Αντιδήμαρχος κ. Τσάρκος Βασίλειος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ναούμης Νικόλαος, ο κ. Κώστας Σπηλιόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιομάνινας κ. Σπανός Βαγγέλης και ο κ. Κουτουβέλης Κώστας μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Φίλων Μνημείων της Παλαιομάνινας.

Για την ΚΕΔΗΞ
Αστακός, 22/5/2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.