Μία ανθρώπινη ζωή σώθηκε χτες χάρη στο Κ.Υ. Μύτικα και το προσωπικό του.


Έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι να είναι ανοικτό και να εφημερεύει το Κ.Υ. Μύτικα, ειδικά αυτή την περίοδο όπου ο πληθυσμός του Μύτικα και των χωριών της Δ.Ε. Αλυζίας αυξάνει, όπως και των γειτονικών μας και αγαπημένων νησιών Κάλαμου και Καστού Λευκάδας.
Χτες προς απόγευμα άλλο ένα περιστατικό ήρθε να μας θυμίσει αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Συμπατριώτισσα μας από τον Κάλαμο, ήρθε με πολύ σοβαρό ιατρικό θέμα στο Κ.Υ. Μύτικα που εφημέρευε και όπως μας ενημέρωσαν, η παρέμβαση του προσωπικού του Κ.Υ. Μύτικα ήταν καθοριστική και σωτήρια για την ζωή της, έως ότου έρθει το ασθενοφόρο να την παραλάβει και να την διακομίσει.
Η πραγματικά απομονωμένη περιοχή της Δ.Ε. Αλυζίας λοιπόν χρειάζεται το Κ.Υ. Μύτικα, ο Κάλαμος και ο Καστός Λευκάδας χρειάζονται το Κ.Υ. Μύτικα. Ο Κάλαμος πραγματικά υγειονομικά ανήκει στο Κ.Υ. Μύτικα και ας λένε τα χαρτιά ότι ανήκει στο Κ.Υ. Βασιλικής Λευκάδας.
Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας επιβάλλεται να στηρίζουν καθημερινά την μοναδική αυτή δομή υγείας που διαθέτουμε και να προσπαθούμε γι αυτή κάθε μέρα, ώστε να είναι όσο πιο καλά εξοπλισμένη και να διαθέτει προσωπικό.
Πρέπει επιτέλους να δρομολογηθεί η μεταφορά στο νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα. Γιατί δεν προχωράμε; Πόσα χρόνια θα περάσουν για να μπορέσουμε επιτέλους να χρησιμοποιήσουμε το νέο κτίριο;
Τελειώνοντας θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξη μας σε όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Μύτικα.

1 σχόλιο:

  1. Βασίλη οι καλαμισανοι και οι καστιωτες πρέπει να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά και με σύνεση το συμφέρον τους, το οποίο είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση πρόσβαση σε γιατρό. Μέχρι να έρθει ασθενοφόρο από την Λευκάδα φεξε μου και γλυστρισα. Και αν υπάρχει διαθέσιμο. Πρώτοι οι νησιώτες μας πρέπει να επαναστατήσουν και να βγουν μπροστά. Και ο νέος δήμαρχος καλό είναι να προσεγγίσει τα νησιά αυτά. Είμαστε ένα με αυτά τα νησιά. Δεν πρέπει να ακολουθηθεί η λογική των προγενέστερων, της απομόνωσης δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.