Όλα τα ονόματα στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ξηρομέρου. Εμπλοκή επί της διαδικασίας από την παράταξη του κ. Γαλούνη.

Πηγή φωτογραφίας: http://xiromeronews.blogspot.com
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου που έγινε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, είχαμε την σύσταση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ξηρομέρου.
Ο κ. Δήμαρχος στην εισήγηση του περιέγραψε το πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η σύσταση των Δ.Σ. και αυτό είναι, τα ΦΕΚ ίδρυσης των Νομικών Προσώπων και οι διατάξεις των πρόσφατων Νόμων και συγκεκριμένα, οι διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 4623/2019 και του άρθρου 10 του Ν. 4625/2019, όπως τέθηκαν σε εφαρμογή με την πρόσφατη εγκύκλιο 102.
Σε αυτό το σημείο ο Δήμαρχος ανέφερε ότι επειδή με το νέο νόμο, δίνεται η ευχέρεια στον Δήμαρχο να προτείνει τα 3/5 των Δ.Σ. και κάποια Δ.Σ. Νομικών Προσώπων από το ΦΕΚ σύστασης τους, έχουν και εξ οφίτσιο θέσεις, όπου δεν περισσεύει θέση για την αντιπολίτευση, προτίθεται να προτείνει ένα μέλος από αυτήν, στα πλαίσια της καλύτερης λειτουργίας των Νομικών Προσώπων και στην καλή συνεργασία με την αντιπολίτευση.
Εκεί ο κ. Γαλούνης αντέδρασε πολύ απότομα, λέγοντας ότι δεν γίνεται ο νόμος να μην αφήνει θέσεις για την αντιπολίτευση, «αποκλείεται να συμβαίνει αυτό, δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε ελεημοσύνη» και γενικά άρχισε μία έντονη συζήτηση. Ο Δήμαρχος τον ρώτησε αν γνωρίζει τον νόμο και την νέα εγκύκλιο και εκεί ο κ. Γαλούνης είπε ότι δεν έλαβε καμία εισήγηση και απλά έλαβε μία πρόσκληση.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Κατσαούνης είπε ότι ο νόμος και η εγκύκλιος υπήρχε στον Δήμο αφημένος από τον ίδιο σε χαρακτηριστική θέση, για να τον πάρουν οι αρχηγοί των παρατάξεων και ότι σε προγενέστερη συζήτηση με τον κ. Γαλούνη, παρουσία υπαλλήλου του Δήμου, ο κ. Γαλούνης τον διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει και τον νόμο και την πρόσφατη εγκύκλιο. Κατόπιν αυτού ο κ. Δήμαρχος είπε ότι ψευδώς αναφέρεται ότι δεν υπάρχει γνώση από τον κ. Γαλούνη, ότι κάτι άλλο συμβαίνει εδώ και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι υποκρύπτεται σκοπιμότητα από τον κ. Γαλούνη με όλο αυτό που γίνεται και ότι οι εισήγηση του Δημάρχου είναι απλή αναφορά στους νόμους και μετά έχει τις προτάσεις των προσώπων, κάτι που είναι γνωστό ότι πάντα έτσι γίνεται και ότι οι εισηγήσεις δεν περιλαμβάνουν ολόκληρους τους νόμους.
Ο κ. Γαλούνης και η δημοτική του ομάδα αποχώρησε από την συζήτηση μέσα σε έντονους διαλόγους, αν και μετά από 10 λεπτά περίπου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Θωμάς Καρφής επέστρεψε, ζητώντας να δοθούν 10 λεπτά για να διαβουλευτεί η παράταξη του και αν είναι να επιστρέψουν στην διαδικασία και να συμμετέχουν. Ο κ. Δήμαρχος του είπε ότι αποχώρησαν και τον ρώτησε αν θέτοντας τώρα αυτή την πρόταση εκπροσωπεί τον κ. Γαλούνη. Ο κ. Καρφής απάντησε ότι εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και ο κ. Δήμαρχος του είπε ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει και δεν γυρνά πίσω.
Κατόπιν επέστρεψε και ο κ. Γαλούνης διαμαρτυρόμενος έντονα, με τον Δήμαρχο να του λέει ότι έχει αποχωρήσει και παρακωλύει την διαδικασία, λέγοντας του να καθίσει να παρακολουθήσει ως θεατής αν θέλει ή να βγει έξω, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η προβλεπόμενη διαδικασία. 
Προσωπική μας γνώμη είναι, ότι αφού υπάρχει θέμα αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ορισμό Διοικητικών Συμβουλίων στα Νομικά Πρόσωπα και αφού δηλώνεις ότι θα ασκήσεις υπεύθυνη και θεσμική αντιπολίτευση, οφείλεις να ξέρεις πριν πας στο Συμβούλιο τι ισχύει για το θέμα. Υπάρχει το διαδίκτυο και πολύ εύκολα μπορείς να το βρεις και να δεις τι ισχύει και όχι να περιμένεις άλλοι να σου τα στείλουν ή να σου εξηγήσουν τον νόμο. Βέβαια αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο κ. Γαλούνης του είχε δηλώσει προγενέστερα κατ' ιδίαν και παρουσία και τρίτου προσώπου, ότι γνωρίζει τι ισχύει, οπότε εκεί εμείς δεν έχουμε να δώσουμε καμία εξήγηση για την συμπεριφορά του.
Πάντως εμείς για να βοηθήσουμε επισυνάπτουμε εδώ την εγκύκλιο 102.
Επίσης στην διαδικασία σύστασης των Νομικών Προσώπων, απείχε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ξηρομέρου, τηρώντας αυτό που σαφώς και καθαρά έχει δηλώσει εξ αρχής, ότι διαφωνεί με την αλλαγή του νόμου που νοθεύει την λαϊκή ετυμηγορία και δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στον εκάστοτε Δήμαρχο. 
Μετά την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαμε την εκλογή των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων, με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη να κάνει πράξη την αρχική του πρόταση και να προτείνει πρόσωπα και από την αντιπολίτευση.

Έτσι έχουμε:
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου (7 μελές).
1. Πρόεδρος: Κώστας Μπαμπούρης
2. Αποστόλης Ντίνος - Αναπλ. Σωτήρης Μακρής
3. Στέλιος Παπαναστάσης - Αναπλ. Ιωάννης Ζαφείρης
4. Αθανάσιος Κούσης - Αναπλ. Γεράσιμος Μπότσιος
5. Δημήτριος Πότσιος - Αναπλ. Ανδρέας Ζαρκαδούλας
6. Αλεξάνδρα Κουμέλη - Αναπλ. Γεωργία Σταύρακα
7. Μπαλαμώτη Αλεξάνδρα - Αναπλ. Ουρανία Τσοβόλα

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου (9 μελές).
1. Πρόεδρος: Χριστίνα Τάπραντζη
2. Παναγιώτης Τζαχρήστας - Αναπλ. Παναγιώτης Παλιογιάννης
3. Σωτήρης Μακρής - Αναπλ. Παναγιώτης Γκόλιας
4. Σπύρος Καλλίνικος - Αναπλ. Ελένη Γκάτση
5. Ηλίας Κακκούρης - Αναπλ. Θωμάς Ρετούλης
6. Γεώργιος Πατσέλας - Αναπλ. Νικόλαος Πολίτης
7. Ευδοκία Νίκα - Αναπλ. Κων/νος Κουντούρης
8. Ζαχαρούλα Ραλάτου - Αναπλ. Ευσταθία Κάτσικα
9. Ηλίας Κουτρουμάνος - Αναπλ. Παρασκευάς Παπαγιαννόπουλος

ΝΠΔΔ Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στον Δήμο Ξηρομέρου (7 μελές).
1. Πρόεδρος: Βασίλης Πολύζος
2. Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Μακρής - Αναπλ. Κώστας Μπαμπούρης
3. Χριστίνα Τάπραντζη - Αναπλ. Αποστόλης Ντίνος
4. Χρήστος Κολοβός - Αναπλ. Ιωάννης Ζορμπάς
5. Μαρία Χαρδαλιά - Αναπλ. Μαρία Ζήκα
6. Γεωργία Ταμπάκη - Αναπλ. Άρτεμις Τσόμπου
7. Νέστωρας Μπαρμπαρούσης - Αναπλ. Σταυρούλα Βραχνού

ΝΠΙΔ Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου (7 μελές).
1. Πρόεδρος: Λευτέρης Μάντζαρης
2. Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Γκόλιας - Αναπλ. Παναγιώτης Παλιογιάννης
3. Κώστας Λαϊνάς - Αναπλ. Σωτήρης Μακρής
4. Δέσποινα Λιότου - Αναπλ. Βάγια Πατσιά
5. Ιωάννης Ζορμπάς - Αναπλ. Χρήστος Κολοβός
6. Παρθενία Τάπραντζη - Αναπλ. Ιωάννα Ρεπάνη - Ζούλα
7. Γεώργιος Συγγούνης - Αναπλ. Ελένη Χολή

ΝΠΔΔ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου (7 μελές).
1. Πρόεδρος: Αποστόλης Ντίνος
2. Αντιπρόεδρος: Κώστας Γαλάνης - Αναπλ. Λευτέρης Μάντζαρης
3. Νικόλαος Ζώγας - Αναπλ. Στέλιος Παπαναστάσης
4. Βασίλειος Σούλας - Αναπλ. Παρασκευάς Μακρής
5. Αναστασία Τσίγκρου - Αναπλ. Σπυριδούλα Αποστολάκη
6. Κων/να Γαλάτη - Αναπλ. Μαρία - Ελένη Λύσσαρη
7. Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους - Λιμενάρχης Αστακού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.