Η νέα δημοτική αρχή αναρτά στην ιστοσελίδα του Δήμου, προσκλήσεις - γνωστοποιήσεις για απ' ευθείας αναθέσεις και διαγωνισμούς.


Παρατηρούμε από τον πρώτο μήνα της διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Ξηρομέρου, κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες αλλαγές στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου.
Προς το παρόν θα επιλέξουμε να αναφερθούμε μόνο σε μία από αυτές τις αλλαγές, που εμείς την θεωρούμε αρκετά σημαντική και άπτεται της τελευταίας έντονης είναι αλήθεια συζήτησης για τις απ' ευθείας αναθέσεις.
Αναφερόμαστε στην δημιουργία ξεχωριστής ενότητας στο κεντρικό μενού της ιστοσελίδας του Δήμου Ξηρομέρου, για δημοσιοποίηση των προσκλήσεων για απ' ευθείας αναθέσεις και διαγωνισμούς (δείτε εδώ).
Είναι κάτι που στις εκατοντάδες απ' ευθείας αναθέσεις του Δήμου Ξηρομέρου και των Νομικών του Προσώπων της τέως δημοτικής αρχής (πάνω από 700 καταγράψαμε εμείς), που ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια ευρώ, δεν είχαμε δει ποτέ σχετική ανοικτή πρόσκληση - γνωστοποίηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, που να καλεί ανοικτά ενδιαφερόμενους να προσέλθουν και να δώσουν προσφορά για μία απ' ευθείας ανάθεση, όπως κάνουν με μεγάλη συχνότητα όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα, εκτός αν έχει δημοσιευτεί κάποια και δεν την εντοπίσαμε εμείς.
Αυτό αν υπάρχει κάποιος από την τέως δημοτική αρχή να μας εξηγήσει γιατί συνέβαινε, ευχαρίστως να φιλοξενήσουμε την άποψη του.
Αυτό ισχύει και για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία διαθέτει δική της ιστοσελίδα εδώ και ένα χρόνο περίπου, στην οποία υπάρχει μεν σχετική ενότητα με τίτλο «Προσκλήσεις για Προσφορές Ενδιαφέροντος», αλλά παραμένει στο απόλυτο λευκό κενό, γιατί μάλλον αυτή ήταν η επιλογή, να μην υπάρχει ανοικτή δημόσια πρόσκληση - γνωστοποίηση για τις δεκάδες μικρές και μεγαλύτερες απ' ευθείας αναθέσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου τα 4 πρώτα χρόνια ή στην δική της τον 1 τελευταίο χρόνο.

Σημερινό screenshot της ιστοσελίδας της Κοινωφελούς Επιχείρησης, που δεν περιέχει καμία πρόσκληση για προσφορά ενδιαφέροντος, έστω και για μία μόνο απ' ευθείας ανάθεση, από τις δεκάδες απ' ευθείας αναθέσεις της Κοινωφελούς.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.