Με απόφασεις της Τ.Κ. Φυτειών, της Ε.Π.Ζ. και του Δημοτικού Συμβουλίου, από 11 έως 15 Νοεμβρίου το «Ξηρομερίτικο Παζάρι».


Όλοι γνωρίζουμε την υπόθεση της ετήσιας εμποροπανήγυρης στον Κουβαρά με το διακριτικό τίτλο «Ξηρομερίτικο Παζάρι». Θυμίζουμε ότι τόσο το 2014, το 2015, το 2016, το 2017 και το 2018, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις πέντε σχετικές αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου που ενέκριναν την διεξαγωγή της αντί τιμήματος 40.000 €, 30.000 €, 30.000 €, 30.000 € και 15.000 € αντίστοιχα.
Βέβαια η εμποροπανήγυρη πραγματοποιήθηκε κανονικά τόσο το 2014, το 2015, το 2016, το 2017 όσο και το 2018, ουσιαστικά παράνομα, με βάση τις ισάριθμες ετήσιες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης.
Η νέα δημοτική αρχή με σχετικές διαδοχικές αποφάσεις της Τ.Κ. Φυτειών, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζει την βούληση της να πραγματοποιηθεί και φέτος η εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά, από Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ακολουθώντας όμως έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ακολουθούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή και ευελπιστεί ότι ο δρόμος αυτός θα τύχει της έγκρισης νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη και όλα θα έχουν καλώς φέτος.
Έχει συγγράψει και έχει ψηφίσει για πρώτη φορά, σχέδιο λεπτομερούς κανονισμού λειτουργίας της συγκεκριμένης εμποροπανήγυρης, όπου εκεί αναφέρονται με λεπτομέρεια και συγκεκριμένα όλα τα θέματα που διέπουν την οργάνωση της (δείτε εδώ).
Χρονική διάρκεια (έγινε μείωση των ημερών), επεξήγηση του παραδοσιακού και εορταστικού χαρακτήρα, οριοθέτηση χώρου λειτουργίας, δικαιούχοι συμμετοχής και απαραίτητα δικαιολογητικά, τοποθέτηση πωλητών, καταβαλλόμενα τέλη, πωλούμενα είδη και όρους διάθεσης τους, όροι λειτουργίας, έλεγχοι - κυρώσεις, υποχρεώσεις πωλητών, έλεγχος εκ μέρους του Δήμου Ξηρομέρου κλπ.
Επίσης είναι γνωστό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, αλλά και γενικότερα ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, αντιδρά στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου παζαριού, θεωρώντας ότι πλήττεται ο τζίρος των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες δουλεύουν νόμιμα, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά πάγια έξοδα, δυσβάσταχτη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.
Πάντως εμείς γι αυτό το θέμα, όλα αυτά τα 5 χρόνια, βάζαμε και βάζουμε και σήμερα στην εξίσωση του προβλήματος, χωρίς να αγνοούμε τις αιτιάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και όλων των εμπόρων που βρίσκονται απέναντι σε αυτή την εκδήλωση, την παράμετρο που μας την έχουν θέσει κατά καιρούς με ανώνυμα σχόλια πολλοί αναγνώστες μας.
Αυτή του απλού κόσμου που κατά χιλιάδες συρρέει και στηρίζει εμπράκτως την συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη (είμαστε και εμείς επισκέπτες της), γιατί εκεί βρίσκει κάποια προϊόντα σε πολύ φτηνές λαϊκές τιμές, κάτι που ανακουφίζει αισθητά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.