Γιάννης Τριανταφυλάκης: Από 179.000 € το ταμειακό υπόλοιπο, με τρομερή οικονομία σήμερα είναι 414.662 € (ηχητικά πρακτικά).


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ενημέρωσε το σώμα για ένα σημαντικό οικονομικό στοιχείο, ότι από τα 179.000 € ταμειακό υπόλοιπο που παρέλαβε 31.8.2019 (έκανε λάθος στην συγκεκριμένη αναφορά της ημερομηνίας στα ηχητικά πρακτικά), σήμερα 17 Δεκεμβρίου, το ταμειακό υπόλοιπο έχει ανέλθει στα 414.662 €, με τρομερή προσπάθεια και οικονομία 3,5 μηνών. Αύξηση δηλαδή 131,65%.
Για όσους δεν γνωρίζουν ο νόμος για το ταμειακό υπόλοιπο αναφέρει ότι υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει ταμειακό υπόλοιπο, ώστε να καλύπτει την μισθοδοσία 2 μηνών, για το Δήμο Ξηρομέρου δηλαδή 160.000 €. Άρα για να λειτουργήσει για τις υπόλοιπες ανάγκες του ο Δήμος Ξηρομέρου στις 31.8.2019, είχε διαθέσιμο ταμειακό υπόλοιπο μόνο 19.000 €!!!
Δικές μας πληροφορίες αναφέρουν, ότι εκτός από την μεγάλη προσπάθεια και την οικονομία στο σκέλος των εξόδων, υπάρχει και θετική ανταπόκριση των δημοτών στην τρέχουσα ρύθμιση οφειλών που λήγει 31η Δεκεμβρίου.
Οι δημότες φαίνεται γνωρίζουν ότι είναι η πιο συμφέρουσα ευκαιρία τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο, ανταποκρίνονται, σπεύδοντας στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου και προχωρούν σε ολοσχερή ή μερική εξόφληση των οφειλών τους, με διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων μπαίνοντας στην ρύθμιση.


2 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.
    ΘΑ ΕΛΕΓΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΟΣΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ.
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαζεψτε τα ασυμαζευτα που αφησανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.