Όταν τα μικρόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο καταγράφουν για τα ηχητικά πρακτικά. «....τώρα μεθαύριο άμα ανεβούνε επάνω στο απορριμματοφόρο, εγώ θα στείλω το ΙΚΑ, για να δούμε.... να δούμε...»Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου, στο 11ο θέμα που ήταν η πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, με δίμηνη σύμβαση, για έκτακτες ανάγκες (2 οδηγοί και 5 εργάτες), o επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε τον λόγο και το νόημα αυτών που είπε ήταν: «Αυτοί δεν είναι για ανάγκες λόγω των Χριστουγέννων και γιορτών και όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για την αποκομιδή των σκουπιδιών που ο Δήμος θα λειτουργήσει με ίδια μέσα πλέον στον Αστακό και όχι με ιδιώτη. Άρα αυτή η εισήγηση είναι λάθος και δεν περιποιεί τιμή, είναι κοροϊδία να έρχεται τέτοια εισήγηση, να λέμε αλήθειες, ξέρουμε από αυτοδιοίκηση και κατανοούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται για την καθαριότητα, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν ανταποδοτικά, γι αυτό και εμείς δεν θα καταψηφίσουμε, αλλά θα πούμε παρόν για να διευκολύνουμε αυτές τις διαδικασίες».
Με το που τελείωσε την παρέμβαση του όμως, δεν έκλεισε το μικρόφωνο του, με αποτέλεσμα στα επίσημα ηχητικά πρακτικά να καταγράφεται και να ακούγεται πεντακάθαρα να λέει κατόπιν σε κάποιον διπλανό του, «.....τώρα μεθαύριο άμα ανεβούνε επάνω στο απορριμματοφόρο, εγώ θα στείλω το ΙΚΑ, για να δούμε.... να δούμε....», που αυτό όπως ο καθείς καταλαβαίνει, αναιρεί αυτό που είπε στην τοποθέτηση του με το παρόν, ότι κατανοεί τις ανάγκες για συγκομιδή και αποκομιδή των σκουπιδιών και θα διευκολύνει τις διαδικασίες.
Όταν τον Νοέμβριο του 2014 ο Δήμος Ξηρομέρου είχε δεχτεί ένα πρόστιμο περί τα 34.000 € για 3 εργάτες που δούλευαν στο απορριμματοφόρο, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 19.1.2015 ημέρα Δευτέρα, το θέμα του προστίμου από το ΙΚΑ τέθηκε ερώτημα από τον δημοτικό σύμβουλο τότε κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γαλούνης τότε παίρνοντας τον λόγο απάντησε ως εξής (το νόημα της απάντησης του και όχι επακριβώς τα λόγια που χρησιμοποίησε): «Τι έπρεπε να κάνουμε; Παραλάβαμε τα χωριά μας με βουνό τα σκουπίδια σε μία τραγική και απαράδεκτη κατάσταση. Τα χωριά μας βρωμούσαν. Προσωπικό δεν έχουμε. Μπορούσαμε να αφήσουμε αυτή την κατάσταση; Κάναμε ότι και οι προηγούμενοι και μάλιστα πήραμε και τους ίδιους εργαζόμενους που έπαιρναν και οι άλλοι. Ξέρω ποιος έκανε την καταγγελία, ξέρω ποιος μας κάρφωσε και για το πρόστιμο θα προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε μιας και οι άνθρωποι δήλωσαν ότι δουλεύουν χωρίς αμοιβή. Αυτή είναι η αντιπολίτευση που μας κάνουν».

2 σχόλια:

 1. τα διμηνα ειναι νομιμες προσληψεις και ασφαλισμενοι κανονικα

  ανασφαλιστους πολλα χρονια ειναι γνωστο πιοι ειχαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ 2ΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!!
  ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.