Για τον ευπατρίδη Κανδηλιώτη Γιώργο Μούτο.


Του κ. Κώστα Μακρυγεώργου (Κρεμμύδας).

Στις 10 η ώρα το πρωί, ημέρα Σάββατο, 25-01-2020, πήγα, όπως κάθε μέρα, να πιω τον καφέ μου στο απέναντι από το σπίτι μου καφενεδάκι. Το παιδί, ο Γιώργος που με σερβίρει, μαζί με τον καφέ, μου έφερε και την τοπική εφημερίδα. Μόλις την άνοιξα, κατά σύμπτωση, στη σελίδα 7 της εφημερίδας " Η Γνώμη" έμεινα άφωνος, διότι είδα μια φωτογραφία ενός ζευγαριού με πολύ γνωστά χαρακτηριστικά.
Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα ώσπου να το συνειδητοποιήσω και πράγματι ήταν ο αγαπητός μου φίλος και συγχωριανός, ο Γιώργος ο Μούτος με τη σύζυγό του κα Ζωή.
Για λίγο βρέθηκα σε δίλημμα για το τι συμβαίνει. Μόλις όμως διάβασα τη λεζάντα, φτερούγισα από χαρά αλλά και από περηφάνια. Όχι ότι είδα κάτι πρωτόγνωρο απ' τον αξιαγάπητο Γιώργο. Μας έχει δείξει προ πολλών χρόνων με σοβαρές ενέργειες και προσφορές πόσο αγαπάει το χωριό του, τους χωριανούς του και γενικά τον τόπο που γεννήθηκε.
Τούτη όμως η προσφορά του με συγκίνησε ιδιαίτερα, διότι στο βάθος δείχνει την βαθιά αγάπη για τον τόπο του, δείχνει αρχοντιά και το ευγενικό του ήθος. Βλέποντας το χωριό του να φθίνει και φοβούμενος την ερήμωση του, έκαμε την ωραιότερη προσφορά.
Τους φίλους μου θαμώνες του καφενείου τους έκραξα από χαρά και ικανοποίηση, δημιουργώντας ένα ολιγόλεπτο χαρούμενο πανδαιμόνιο. Στο τέλος τους ευχήθηκα να βρεθούν και στα χωριά τους τέτοιοι άνθρωποι να κάνουν τέτοιες προσφορές. Και αυτοί μου το ανταπέδωσαν με το θαυμασμό τους για το ζευγάρι Μούτου.
Εγώ δεν έχω να πω τίποτε άλλο για το αγαπητό ζευγάρι του Γιώργου και της Ζωής Μούτου, παρά να τους συγχαρώ από καρδίας και να ευχηθώ ολόψυχα να έχουν χρόνια και υγεία, να ζουν και να προσφέρουν στον τόπο τους.
Συγχαρητήρια!

Με πολλή εκτίμηση

Κώστας Μακρυγεώργος (Κρεμμύδας)
Πάτρα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.