Δειλινό στον χειμωνιάτικο Μύτικα Αιτ/νίας με πανσέληνο. Φωτογραφίες από drone.


Ο Μύτικας Αιτ/νίας, ένα μικρό πανέμορφο χωριό χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στην κρυστάλλινη θάλασσα του Ιονίου, με τα κοντινά πανέμορφα και μαγικά νησάκια του Καλάμου και Καστού Ιονίου Πελάγους και λίγο πιο μακριά το Μεγανήσι, την Άτοκο, τον Σκορπιό και την Λευκάδα.
Ένας τόπος που το καλοκαίρι αυξάνει κατά πολύ τον πληθυσμό του, λόγω των αναρίθμητων κοντινών, πανέμορφων και παραδεισένιων παραλιών στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας και στα νησιά του Ιονίου, που βρίσκονται σε τόσο κοντινή απόσταση, που μπορείς εντός λίγων λεπτών, με ένα ταχύπλοο σκάφος ή με μία απλή βάρκα, να βρεθείς στις πανέμορφες παραλίες. Όλες μοναδικές, που έχουν κάτι διαφορετικό να σου πουν, κάτι διαφορετικό να σου δείξουν, να νιώσεις σε αυτές το γαλάζιο μέσα σου και την ηρεμία της θάλασσας.
Εκτός από την πεντακάθαρη θάλασσα και τις αναρίθμητες παραλίες, έχουμε και τους εκπληκτικής ομορφιάς ορεινούς όγκους των Ακαρνανικών Όρεων, με μία άγρια ομορφιά, που προσφέρουν μοναδικές διαδρομές για ορειβασία.
Μην ξεχνάμε και το πολύ καλό αναρριχητικό πεδίο ''Μύτικας - Καμπλάφκα Αιτ/νίας'' (δείτε εδώ), εκεί όπου τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου Πελάγους συναντούν τους κάθετους βράχους της αρχαίας Αλυζίας, σε 25 διαδρομές σπορ χαρακτήρα, που περιμένουν από τον αρχάριο μέχρι και τον πιο έμπειρο αναρριχητή να τις σκαρφαλώσουν.
Ο Μύτικας είναι ένα μέρος με εξαιρετικές προοπτικές στον τουρισμό, ένεκα της μοναδικής του θέσης και της φυσικής ομορφιάς του, που εμείς οι ντόπιοι πολλές φορές την παραβλέπουμε και την υποτιμούμε.
Ο Μύτικας είναι το κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Αλυζίας. Του λείπουν αρκετά πράγματα, αρκετές βασικές υποδομές, με πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα του και υπάρχουν πολλά χρονικά σημεία στο παρελθόν, που έχουν γίνει τραγικά λάθη.
Ο Μύτικας θα πάει  μπροστά και θα προοδεύσει, όταν πρωτίστως εμείς οι κάτοικοι του τον αγαπήσουμε πραγματικά και επιδιώξουμε με ανιδιοτέλεια την τουριστική του ανάπτυξη, με μέτρο και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
Με 10 πολύ όμορφες φωτογραφίες από drone, που μας έστειλε ο αναγνώστης του blog μας κ. Φώτης Λυγκώνης (τον ευχαριστούμε πολύ), σας λέμε λοιπόν καλή Κυριακή και να έχετε υπομονή, το Καλοκαίρι αχνοφαίνεται πλέον στον ορίζοντα.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.