Αποστόλης Κομπλίτσης: Ακούω πάντα την καλοπροαίρετη και την αρνητική κριτική, αρκεί αυτά που γράφω, να τα διαβάζετε με προσοχή για να έχετε και τεκμηριωμένη άποψη.


Του κ. Αποστόλη Κομπλίτση.

Η ''Σπιναλόγκα'' ξαναζωντάνεψε από άναρθρες κραυγές, όταν αποφάσισα να γράψω τις σκέψεις μου και κατέγραψα μία πραγματικότητα, ασυνήθιστη, που μας συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Πολλά blogs και sites του νομού μας δημοσίευσαν αυτή την καταγραφή με αντικειμενικότητα και σεβασμό προς την ενημέρωση. Υπήρξαν και ανώνυμοι αναγνώστες που σχολίασαν, ομολογώ, ψύχραιμα και με τη δική τους ελεύθερη γνώμη. Ακούω πάντα την καλοπροαίρετη και την αρνητική κριτική, αρκεί αυτά που γράφω να τα διαβάζετε με προσοχή για να έχετε και τεκμηριωμένη άποψη.
Ήταν και κάποιοι φίλοι Ξηρομερίτες, που με αγωνία ρωτούσαν για το ποιος είναι ο Δήμαρχος που προέτρεπε τους πολίτες να μην πλησιάσουν την πόλη του. Ησυχάστε φίλοι, δεν ήταν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου!!! Ο δικός μας Δήμαρχος ασχολείται με την αύξηση των τελών, εν μέσω τέτοιας κρίσιμης πανδημίας. ΚΡΙΜΑ.
Πεποίθηση μου είναι ότι τώρα είναι η ώρα να δείξουμε αλληλεγγύη, ανθρωπιά και πραγματική προστασία προς τους συμπολίτες μας. Προστασία με θωράκιση και εκσυγχρονισμό των κοινωνικών δομών του Δήμου μας. 
Όσο για αυτούς που με λοιδορούν, θα τους συμβούλευα να ξαναδιαβάσουν το άρθρο μου πιο προσεχτικά, και μη ΧΑΛΙΕΣΤΕ ΤΖΑΜΠΑ κύριοι έξυπνοι!! Από μικρός έχω μάθει στη ζωή μου να συλλογιέμαι και να αγωνίζομαι για τη ζωή και το κοινωνικό σύνολο. Αυτό συνεχίζω να κάνω και σήμερα και θα συνεχίσω, όσο και αν γίνομαι αρεστός σε λίγου.
Θα ήθελα εδώ να απευθυνθώ στο θεσμικό πολιτιστικό κίνημα του Νομού μας, στο οποίο έχω την ΤΙΜΗ να είμαι μέλος του για πάνω από 40 χρόνια και που με τους περισσότερους, που είναι σήμερα στα Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδίας, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Απευθύνομαι σε εσάς, φίλοι πατριώτες, και ζητάω από καρδιάς, να πάρετε θέση στα όσα διαδραματίζονται σήμερα στην κοινωνία μας με αιχμή τον κορονοϊό. 
Από παντού ακούγονται κραυγές ανθρώπων, που μέσα στην άγνοια τους γίνονται φερέφωνα του συστήματος. Εν μέσω της εφιαλτικής αυτής πανδημίας, προσπαθούν να κρύψουν την γύμνια τους. 
Σπέρνοντας τον φόβο για να μην φανεί η απαξίωση που υπήρξε έως τώρα, του Δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο ο λαός έχει χρυσοπληρώσει (ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη γιατροί και νοσηλευτές και τιμούν τον όρκο τους και αγωνίζονται δυστυχώς με λιγοστά μέσα).
Χρέος μας θα πρέπει να είναι να μην αφήσουμε πάλι το ''ΜΑΡΜΑΡΟ'' να το λουστούμε πάλι εμείς ως λαός. Η Κυβέρνηση, οι έχοντες και κατέχοντες, έχουν χρέος να στηρίξουν τον δοκιμασμένο λαό έμπρακτα και όχι με φοβέρες και ''τάγματα'' ψευδών ειδήσεων. Να καθαρίσουν τον ΑΕΡΑ μας με τη διασπορά ανεύθυνων συμβουλών και παραινέσεων από άσχετους για το τι πρέπει να κάνουμε. ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
Η επιστήμη και η παιδεία προάγουν πολιτισμό και είναι το μεγάλο όπλο ενάντια στη χειραγώγηση του λαού. Ας είμαστε ειλικρινείς, χωρίς να παραμυθιαζόμαστε από κραυγές και λαϊκισμούς… Ένα μικρό παράδειγμα βάζω στη σκέψη και τη συνείδηση σας. Την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ''ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑΣ'' και τους Χανσενικούς ασθενείς (όλα τα μεγάλα και δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν στην κοινωνία μας ξεκινούν από μικρές-μικρές ανοησίες).
Ας ανατρέξουμε λοιπόν όλοι σε εκείνα τα μαύρα χρόνια, που από μία εξέταση του λεγόμενου τότε ΝΟΜΙΑΤΡΟΥ, όπου κάποιος ασθενής, έστω και ένα σπυράκι να είχε, αν δεν ήταν αρεστός, στελνόταν κατευθείαν στο ΝΗΣΙ, μαζί με τους πραγματικούς λεπρούς που είχαν την νόσο του Χάνσεν.
Δεκάδες ανυποψίαστοι Κρητικοί, αλλά και από πόλεις και χωριά της χώρας μας, χωρίς να νοσούν, κλείστηκαν εκεί για πολλούς μήνες εξαιτίας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ συμφερόντων. Εγώ δύο τρία παραδείγματα θα σας παραθέσω μόνο. Αν θέλετε περισσότερα διαβάστε το βιβλίο της Άννας Γιακουμάκη με τίτλο: ''Σπιναλόγκα Αληθινή ιστορία''.
1. Οι Χανσενικοί ζούσαν εκεί με ένα επίδομα του κράτους και συντηρούσαν την ντόπια κοινωνία της Ελούντας που έκανε εμπόριο.
2. Στην κατοχή πέθαναν πάρα πολλοί, γιατί δεν είχαν σχεδόν καμία βοήθεια!!!
3. Όταν μετά την κατοχή, το κράτος θέλησε να κλείσει το κολαστήριο, οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν, γιατί ζούσαν με το εμπόριο που έκαναν με τους έγκλειστους. Έτσι ο ΝΟΜΙΑΤΡΟΣ και κάποιοι παράγοντες, άρχισαν και έστελναν εκεί συγγενείς υγιείς πρώην έγκλειστων. Διαχρονικό το φαινόμενο ε…
4. Κανένας υγιής που εστάλη ως έγκλειστος στο Νησί, δεν κόλλησε τη νόσο του Χάνσεν, ούτε και τα παιδιά που γεννήθηκαν από γονείς Χανσενικούς.
5. Οι ασθενείς της Σπιναλόγκας ήταν ενωμένοι και δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται και στο ΤΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ.

Κομπλίτσης Αποστόλης

''Ακαρνάνας''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.