Η μηχανή του χρόνου: Ο πάνω Μύτικας στα 1952, στην είσοδο στον «Βορό».


Μια πολύ παλιά φωτογραφία του πάνω Μύτικα από το 1952 σας παρουσιάζουμε σήμερα. Ομάδα Μυτικιωτών ποζάρει στην παραλία στον πάνω Μύτικα, στην είσοδο στον «Βορό». Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το παρελθόν, κανονικό ταξίδι στον χρόνο, που αποτυπώνουν την κοινωνική ζωή και την ιστορία του χωριού μας.
Την φωτογραφία μας την παραχώρησε ευγενικά ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Σπύρος Ζέρβας (τον ευχαριστούμε πολύ), από το αρχείο του αείμνηστου Μυτικιώτη Στρατηγού Δημήτρη Ζέρβα.
Δεν ξέρουμε τα πρόσωπα που απαθανατίζονται στην φωτογραφία ποια είναι. Υποψιαζόμαστε ότι αυτός που φορά της στολή του Εύελπι, είναι ο αείμνηστος Μυτικιώτης Στρατηγός Δημήτρης Ζέρβας.
Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να επαναλάβουμε την πρόσκληση μας, όποιος αναγνώστης του Blog μας έχει στην κατοχή του παλιές φωτογραφίες και θέλει να τις μοιραστεί, μπορεί να τις στείλει με e-mail στο mytikaspress@gmail.com και με κάποια σύντομη περιγραφή τι απαθανατίζουν, ώστε να τις δημοσιεύσουμε. Ο κ. Σπύρος Ζέρβας ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ευγενικά στην ανοικτή μας πρόσκληση.
Επίσης ενημερώνουμε ότι ήρθαμε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Βασίλη Πολύζο και πήραμε την άδεια να πάμε μία ημέρα στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, με τον υπολογιστή μας και τον σαρωτή και να σαρώσουμε ψηφιακά όλες τις παλιές φωτογραφίες που υπάρχουν εκεί, ώστε να διασωθούν για πάντα και να μείνουν στο αρχείο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα, εκτός από έντυπη μορφή και σε ψηφιακή..
Μόλις περάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση που ζούμε, θα το υλοποιήσουμε.

1 σχόλιο:

  1. Ο πρώτος είναι ο Ντίνος γιός του Ανάστου Βασιλάκη, ο δεύτερος ο Ζώης Λεκατσάς, ο τρίτος ο Ζέρβας και ο τέταρτος ο Γιώργος ο Βαρνακιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.