Η μηχανή του χρόνου: Πάσχα στον Μύτικα το 1956.


Μία σειρά πέντε πανέμορφων φωτογραφιών πήραμε από αναγνώστρια του Blog μας (την ευχαριστούμε θερμά). Οι τέσσερις από αυτές απαθανατίζουν Μυτικιώτες στο ύπαιθρο να ψήνουν το αρνί την Κυριακή του Πάσχα. Το σημείο είναι εκεί που είναι η κάβα Ζαρκαδούλα, στον ακάλυπτο χώρο, εκεί που γκρεμίστηκαν τα παλιά σπίτια που υπήρχαν στο σημείο και εσωτερικά υπήρχε μία μεγάλη αυλή.
Η τελευταία φωτογραφία είναι μία πολύ σπάνια φωτογραφία, που απαθανατίζει μία ομάδα γυναικών από τον Μύτικα, στην παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πριν δηλαδή ακόμα χτιστεί η σημερινή εκκλησία του Μύτικα, οι οποίες έχουν στολίσει τον Επιτάφιο. Άλλη μία παρόμοια φωτογραφία μας έχει δώσει στο παρελθόν η κα Βάσω Τσαμπιέρη.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το παρελθόν, κανονικό ταξίδι στον χρόνο, που αποτυπώνουν την κοινωνική ζωή και την ιστορία του χωριού μας.
Πραγματικά πέντε θαυμάσιες φωτογραφίες, χρονολογίας του 1956 και εδώ ζητάμε περισσότερες πληροφορίες από τους παλαιότερους αναγνώστες μας, για τα πρόσωπα που εικονίζονται.




4 σχόλια:

  1. στην φωτογραφία της εκκλησίας αριστερά η θεια Λενη του Ξυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην φωτογραφία της εκκλησιας πισω πισω ορθια 3η απο δεξια η καραπανενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην πρώτη φωτογραφία αναγνωρίζω καθισμένους τα πεθερικά μου Ευτυχία Βέρρη και Γιάννη Σκαρογιάννη, δίπλα τους η Βούλα που έμενε στο διπλανό σπιτι και πίσω από την Βούλα είναι οι γονείς της μπαρμπα Σπύρος και θειά Πολυτίμη Κατωπόδη. Πρέπει να είναι στην αυλή σε ένα από τα δύο σπίτια.Στην δευτερη φωτογραφία στην μεση περιπου η πεθερα μου εχει μπροστα της τον γιο της Νικο. Εχω ιδιες φωτογραφιες....
    Σκαρογιαννη Αναστασια. Χρονια πολλα σε ολους με υγεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην φωτογραφία της εκκλησίας πισω-πισω όρθια τρίτη από δεξιά,δεν είναι η Καραπανενα.Ειναι η κόρη της,η Κασσιανή.Διπλα της είναι η Σταθουλα Ράπτη,η μάνα των αείμνηστων Μιχάλη και Νίκου. Δίπλα στην Σταθουλα είναι η Όλγα του Καραφανταλου.Μπροστα από την Σταθουλα και την Κασσιανή είναι η Λεττα Λεκατσά,η αδερφή του Αμπάρια. Η πρώτη κοπέλα δεξιά, μπροστά-μπροστα είναι η Μαρία Σταμάτη,η παλιά νοσηλεύτρια του χωριού.Τις πληροφορίες μου τις έδωσε η γιαγιά μου Βασιλική Ζέρβα.
    Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.