Η μηχανή του χρόνου: Δημοτικό Σχολείο Μύτικα την δεκαετία του '60.


Μία πολύ ωραία φωτογραφία σας παρουσιάζουμε σήμερα από το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, πιθανώς την δεκαετία του '60.
Το σημείο είναι στον δρόμο έξω από το Δημοτικό Σχολείο (σημερινό Πνευματικό Κέντρο Μύτικα) και η φωτογραφία απαθανατίζει μία ομάδα μαθητριών, με την δασκάλα κα Βασιλική Φατούρου.
Η φωτογραφία πρέπει να είναι 25η Μαρτίου και αναγνωρίζουμε μόνο μία μαθήτρια και η βοήθεια των αναγνωστών μας σε αυτό καλοδεχούμενη.
Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο Γιώργο Αθανασίου (Φωτογράφο), για την ευγενική παραχώρηση της φωτογραφίας από το αρχείο του αείμνηστου πατέρα του Σταύρου Αθανασίου (Σταυράκιας), όπως και άλλων, τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε σταδιακά. Ο Γιώργος έχει μπει στο στόχαστρο μας γιατί πρέπει λογικά να διαθέτει πολύ υλικό.

4 σχόλια:

 1. Πρόκειται για το σχολικό έτος 1967-1968 και εικονίζονται τα κορίτσια της Γ'και Δ' τάξης.Η φωτογραφία τραβήχτηκε 25η Μαρτίου 1968.Η δασκάλα είναι η Βάσω Φατούρου από το Σύβρο Λευκάδας.Αίθουσα διδασκαλίας η νότια!
  Στην άνω σειρά:Άννα Μπουλιέρη (του Βελή),Αγγελική Λύτρα,Φρόσω Ζαμπέλη,Ευγενία Ζαρκαδούλα,Άννα Καραπάνου,Γεωργία Λιβιτσάνη,Νίκα Αθανασίου(του Σταυράκια),Πανωραία Αργυρίου (του Μασούτα),Τούλα Λεκατσά και Αγγελική Χαγιάννη (του Αγρονόμου).
  Στην κάτω σειρά:Ουρανία Πουρνάρα, Παρασκευή Φωτίου (του Φωκίωνος),Σταθούλα Καρναβά,άγνωστος,Κατερίνα Σταύρου (του Ναπολέοντος),Φώτω Παλμπά,Βάσω Μαρούλη (του Κολοτσίτση),Γιαννούλα Σαμαντά και Ευτυχία Γαρμπή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κλείνοντας το κάδρο των αναγνωρισθεισών η τέταρτη στην κάτω σειρά είναι η Μαρία Χαντζαρά.

   Διαγραφή
 2. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΥΤΡΑ14 Ιουνίου 2020 - 3:04 μ.μ.

  25/3/1968 Τρίτη και Τετάρτη δημοτικού με δασκάλα τη Βασιλική Φατούρου από Σύβρο Λευκάδας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιλάμε για τμήμα 35 και πλέον μαθητών (αρρένων και θηλέων)!Πραγματικοί "ήρωες" οι δάσκαλοι εκείνης της εποχής!Η δασκάλα κ. Βάσω δίδαξε για έναν χρόνο στον Μύτικα (έμενε στου Καμαρέτσου)και χρωστάμε πολλά και σ' αυτήν...Υπηρέτησε αργότερα για πολλά χρόνια στα Ιωάννινα,από όπου συνταξιοδοτήθηκε.

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.