Ζητούμενο το νοικοκυριό, η τάξη και το συμμάζεμα στην ύδρευση του Δήμου Ξηρομέρου.


Ένας από τους πολλούς στόχους της νυν δημοτικής αρχής, είναι να καταφέρει να φέρει νοικοκυριό, τάξη και συμμάζεμα στην ύδρευση του Δήμου Ξηρομέρου. Η κατάσταση και σε αυτό τον τομέα έχει αφεθεί για πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα πολλές παρανομίες - παρατυπίες να συμβαίνουν και να έχουν πάρει τόσο μεγάλη έκταση, που έχουν κάνει την ύδρευση στον Δήμο Ξηρομέρου ωρολογιακή βόμβα, που απειλεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή.
Παράνομες παροχές, παροχές χωρίς ρολόγια, παροχές με χαλασμένα ρολόγια, στρατηγικοί κακοπληρωτές που δεν έχουν πληρώσει ποτέ.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, το ανταποδοτικό αγαθό της ύδρευσης στον Δήμο Ξηρομέρου, σήμερα να το πληρώνουν λίγοι και να το χρεώνονται πανάκριβα και γι' αυτούς που δεν πληρώνουν. Λογικό επακόλουθο, να μην υφίσταται σωστή η υπηρεσία και με την προβλεπόμενη ποιότητα του νερού.

Θυμίζουμε τις δύο πολύ πρόσφατες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ύδρευσης:
  • Τις αυξήσεις του 2017, μετά από 2 χρόνια διοίκησης του κ. Γαλούνη, όπου ενώ έγινε σύναψη δανείου κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ για ισοσκέλιση των ανταποδοτικών τελών, είχαμε ταυτόχρονα και αύξηση των τελών ύδρευσης στο πάγιο και στα κυβικά, με συνολική επιβάρυνση για τους δημότες 210.000 €. Δείτε εδώ το τέλος Ύδρευσης 2017. Επίσης αυξήθηκε και το δημοτικό τέλος φωτισμού και καθαριότητας, με συνολική επιβάρυνση για τους δημότες 131.882,42 €. Δείτε εδώ το τέλος Φωτισμού και Καθαριότητας 2017.
  • Την πρόσφατη αύξηση του 2020, μετά από λίγους μήνες διοίκησης του κ. Τριανταφυλλάκη, όπου με την κατάσταση που παρελήφθει ήταν αδύνατη η ισοσκέλιση των ανταποδοτικών στην ύδρευση, με αυξήσεις στο πάγιο, με συνολική επιβάρυνση για τους δημότες 214.893 €. Δείτε εδώ το τέλος Ύδρευσης 2020.

Σήμερα νιώθουμε την ανάγκη να γράψουμε την επώνυμη γνώμη μας για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από τον νέο Αντιδήμαρχο, για να αλλάξει όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση, να μπει επιτέλους νοικοκυριό, τάξη και συμμάζεμα στην ύδρευση του Δήμου Ξηρομέρου, να πέσουν τα δημοτικά τέλη ύδρευσης, να αυξηθεί η επάρκεια του νερού, να γίνει πιο σωστή η ποιότητα του.
Η γνώμη μας είναι ότι οφείλουμε όλοι οι πολίτες να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί στο θέμα της ύδρευσης αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά ένα χάος. Έχουμε φτάσει σήμερα στο και πέντε, δεν έχουμε άλλο την πολυτέλεια να αφήνουμε αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται.
Η προσπάθεια είναι δύσκολη και μέχρι τώρα κανείς δεν αναλάμβανε το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος και τις αντιδράσεις για να βάλει τάξη. Σήμερα φαίνεται ότι πλέον υπάρχει σαφή πολιτική βούληση να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.
Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει σκεφτεί ότι το πολιτικό κόστος είναι πρόσκαιρο και οι αντιδράσεις θα είναι έντονες μόνο στην αρχή. Στο θέμα αυτό αντίθετα θα υπάρξει μεγάλο πολιτικό όφελος, γιατί προκύπτει αν το εξετάσεις μεγάλο κοινωνικό όφελος. Επιτέλους θα μπορέσεις να παρέχεις στους δημότες σου σε φθηνότερη τιμή ποιοτικό νερό με επάρκεια, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.
Μακάρι λοιπόν αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και προσωπικά εκτιμούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και πολύ σύντομα μάλιστα.

1 σχόλιο:

  1. Οταν γίνεται το σωστό δέν υπάρχει κόστος, γιατί το κόστος δέν συνυπάρχει με το σωστό, γιατί εάν συνυπήρχε το κόστος με το σωστό, το σωστό δέν θα ήταν αμιγώς- καθαρό σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.