Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της διακίνησης τους η σημερινή.



Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.
Η σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών που απειλεί τις κοινωνίες και ιδιαιτέρως την νεολαία. Οι προσπάθειες καταπολέμησης αυτού του κακού πρέπει να ενταθούν τόσο με δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, αλλά και σκληρής καταστολής προς τους εμπόρους ναρκωτικών.
O Robbie Williams είναι ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και έχει νοσηλευτεί και σε κλινική αποτοξίνωσης.
Τους στίχους του αυτοβιογραφικού τραγουδιού ''Me and my monkey'' τους έγραψε ψάχνοντας να βρει τον τρόπο να εκφράσει το άλλο του εγώ, τον εαυτό που έχει κρυμμένο, (και που πολλοί από εμάς έχουμε επίσης).
Την εποχή που το έγραψε είχε πρόβλημα με τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Έτσι λοιπόν αναφέρεται στο πρόβλημα του κάπως αποστασιοποιημένος και κατά κάποιο τρόπο προσπαθεί να αποποιηθεί της ευθύνης των πράξεων του.
Στην ουσία μας λέει πως είναι να εξαρτιέσαι συνεχώς απ τα ναρκωτικά και αναλύει το πως βλέπει τον κόσμο μέσα απ τον εθισμό του. Ποσό εύκολο είναι να κατρακυλήσει σε άλλες εθιστικές συνήθειες, χαρτοπαιξία, πορνεία, ακόμα και οπλοχρησία (αφήνοντας να υπονοηθεί ότι φοβάται "μη το στρέψει στον εαυτό του"). Πιθανώς και να ψάχνει για άλλοθι φορτώνοντας όλα τα κακώς κείμενα στον monkey αφήνοντας αγνό τον ίδιο, σαν τα μικρά παιδιά που όταν κάνουν ζημιά πλάθουν κάποιον στην φαντασία τους και του φορτώνουν την ζημιά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.