Ξεκινά η λειτουργία του πεζοδρόμου του Μύτικα. Κάποια στιγμή επιτέλους να λειτουργήσει όπως προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.


Σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου, ξεκινά η λειτουργία του πεζόδρομου στο κέντρο του Μύτικα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα κ. Δημήτρη Φάρρο. Ο δρόμος θα κλείνει κάθε μέρα από 07:00 μ.μ. έως τις 03:00 π.μ. έως το τέλος Αυγούστου.
Ως γνωστό, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σας ενημερώνουμε ότι αστυνόμευση δεν πρόκειται να υπάρξει. Η δική μας η άποψη, η οποία έχει κατατεθεί πολλές φορές στο παρελθόν, είναι ότι η τήρηση της λειτουργίας του πεζόδρομου επαφίεται στον πατριωτισμό όλων μας και κυρίως των ντόπιων. Ο Δήμος και η Κοινότητα δεν μπορεί να επιτελέσει χρέη αστυνομίας, γιατί απλά δεν επιτρέπεται.
Αν πρώτα εμείς οι ίδιοι δεν σεβαστούμε τον τόπο μας και αρχίσουμε με μηχανάκια και αυτοκίνητα πρώτοι εμείς να καταστρατηγούμε το μέτρο, τι περιμένετε να πράξουν οι επισκέπτες;
Σε άλλα μέρη που έχουμε πάει, έχουμε δει πως οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες σέβονται το μέρος στο οποίο βρίσκονται και τι αντιμετωπίζουν οι παραβάτες, όχι από την αστυνομία, αλλά από τους ίδιους τους πολίτες.
Ευχόμαστε λοιπόν το μέτρο να πετύχει με την στήριξη όλων μας. Είναι κάτι που όλοι το αναμένουν να ξεκινήσει.
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, κάποια στιγμή να επιδείξουμε την ωριμότητα να εφαρμόσουμε κατά γράμμα την απόφαση λειτουργίας του πεζοδρόμου του Μύτικα του 2012, που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου προβλέπει σαφώς 4 πράγματα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ πλήρως:
  • Κάθε χρόνο από 01/06 έως 15/09 να απαγορευθεί η διέλευση Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων όλο το 24ωρο,
  • Να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε οχήματα τροφοδοσίας των εμπορικών καταστημάτων και οχημάτων του Δήμου από τις 06:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. Από εκεί και πέρα ο δρόμος θα είναι κλειστός έτσι ώστε το κέντρο του Μύτικα να αποκτήσει άλλη όψη, ομορφότερη, πιο ανθρώπινη, πιο φυσιολογική,
  • Εφόσον υπάρξει έκτακτη ανάγκη τροφοδοσίας σε κάποιο εμπορικό κατάστημα το μεσημέρι, ο δρόμος να επιτρέπεται να ανοίγει από τις 02:00 μ.μ. έως τις 06:00 μ.μ., προκειμένου το συγκεκριμένο κατάστημα να εξυπηρετηθεί,
  • Στους κατοίκους που διαμένουν στα σπίτια κατά μήκος τον πλακόστρωτου να επιτρέπεται ολιγόλεπτη στάθμευση, εφόσον παραστεί αναγκαίο για εκείνους.
Δείτε το επίσημο έγγραφο της απόφασης λειτουργίας του πεζοδρόμου του Μύτικα, που πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ το 2012 από το Δημοτικό Συμβούλιο  εδώ.

6 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν τα ως άνω μέτρα από τους συνδήμοτές μας!Οι επαγγελματίες του χωριού μας συμφωνούν με τα άνω μέτρα;Ο σύλλογος τους ας εκφράσει τη θέση τους! Ας εφαρμοστεί επιτέλους η σχετική απόφαση του Δήμου με οποιοδήποτε κόστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ1 Ιουλίου 2020 στις 6:20 μ.μ.

    Άλλα λόγια ναγαπιομαστε και ναμαστε στην ίδια μίζερη κατάσταση . Εδώ και καιρό η νεα Δημοτικη αρχη ενημερώθηκε και γνωρίζει πολύ καλά ότι με ομόφωνη απόφαση ,του 2012 παρακαλώ , ο πεζοδρομος πρέπει να κλείνει από την 1η Ιουνίου ( όχι Ιουλίου ) έως 15 Σεπτεμβρίου , και για όλο το 24 Ώρο , με τις εξαιρέσεις που προβλέπει ( δείτε την αναρτημένη απόφαση ).Αντί γι'αυτό ,την κουτσουρευουν και την εφαρμόζουν από τις επτά το απόγευμα μέχρι τις 3 το πρωί και από την 1η Ιουλιου.Γιατί ; Έχουν δικαίωμα να την εφαρμόζουν κατά το δοκούν και μάλιστα χωρίς επισημη ενημέρωση ,παρά μόνον με μια ανάρτηση; Τι νόημα έχει να επιτρέπεται η κίνηση τροχοφόρων από τις 3 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί 7- 8 π μ ; Τέλος πάντων, είναι μια μεσοβεζικη και αυθαίρετη εφαρμογή της ισχύουσας απόφασης που υποβαθμίζει τη λειτουργία του λεγόμενου πεζόδρομου , που αν λειτουργήσει σαν τέτοιος θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του κέντρου και υπέρ των επαγγελματιών πρωτιστως.
    Εφαρμοστέ την απόφαση ως έχει , για όλο το 24ωρο , όλοι οι Δημότες θα στηρίξουν την εφαρμογή του μέτρου . Αλλιώς για ποια ανατροπή μιλάτε αν δεν εφαρμόζετε τα αυτονόητα και ήδη ομοφωνα αποφασισμένα από τους προηγούμενους ;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι πολυ απλα ειμαστε πισω απο τον κοσμο. Πσντου, οπου υπαρχει πραγματικος πεζοδρομος υπαρχει κσι αναπτυξη. Αυτα ειναι στοιχειωδη πραγματα για ολο τον υπολοιπο κοσμο εκτος του Μυτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Πουρναρα. Ποιος ο λόγος να γίνονται Δημοτικά Συμβούλια, να παίρνονται επίσημες αποφάσεις σ αυτά από συμβούλους εκλεγμενους από τους δημότες και να μην εφαρμόζονται στην πράξη από τις Τ. Κ. Εαν οι νόμοι του κράτους επιτρέπουν τέτοια ευελιξία τότε γιατί να γίνονται Δημοτικά Συμβούλια. Ας μένουν μόνο σε τοπικό επίπεδο. Η να εφαρμόζονται κατά ένα 10% από όποιον θέλει και αν θέλει. Σχετικά πάντως με το συγκεκριμένο θέμα, οι άνθρωποι που ασχολούνται κ ζουν από τον τουρισμό θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όπου υπάρχει πεζόδρομος.. υπάρχει ποιότητα, υπάρχει ζωντάνια μα πάνω απ όλα υπάρχει ασφάλεια πρώτα για τα παιδιά κ συνεπώς για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ως Αλύζιοι αδυνατούμε να συνεννοηθούμε για ένα τόσο απλό θέμα,
    τότε πώς θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε οικιστικά, οικονομικά και κοινωνικά αυτό τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μηχανόβιοι, που κάνουν τη ζωή κάποιων ανθρώπων κόλαση,
    μα τα γκάζια στο τέρμα, θα ελεγχθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.