Βρέχει κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων στο λιμάνι του Μύτικα. Πάνω από 50 παράνομα παρκαρισμένα έχουν μπλοκάρει την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα.


Με παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου κ. Φίλιππου Σαμαλέκου, η αστυνομία Βόνιτσας ήρθε στο λιμάνι του Μύτικα και κόβει σωρηδόν κλήσεις με ταυτόχρονη αφαίρεση πινακίδων, σε όσους παράνομα έχουν παρκάρει στα μπαστούνια του λιμανιού του Μύτικα, παρά την εμφανή και σε πλήθος σήμανση απαγόρευσης που υπάρχει.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ., στην τηλεφωνική του επικοινωνία επισήμανε στην Αστυνομία τους σοβαρούς λόγους ασφαλείας που δημιουργούνται στο λιμάνι του Μύτικα απ' όλη αυτή την άναρχη κατάσταση, μιας και δεν μπορεί να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα αν τυχόν υπάρξει μία φωτιά στο λιμάνι, λόγοι υγείας μιας και πολύ συνάνθρωποι μας άρρωστοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν την συγκοινωνία για Κάλαμο και Καστό ή επιστρέφοντας να αποβιβαστούν, δεν μπορεί να προσεγγίσει επίσης ασθενοφόρο και λόγοι απρόσκοπτης μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών σε Κάλαμο και Καστό και για επιστροφή.
Το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας ανταποκρίθηκε άμεσα και μπράβο του και πάνω από πενήντα αυτοκίνητα που είχαν καταλάβει ασφυκτικά τον χώρο λιμένα Μύτικα, αυτή την στιγμή βρίσκονται με κλήσεις στα παρμπρίζ και χωρίς πινακίδες. Παρών ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύτικα.
Το διαχρονικό πρόβλημα στο λιμάνι του Μύτικα, που κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή και τότε θα έχουμε εισαγγελικές έρευνες, γιατί εκεί κάηκε κόσμος και γιατί εκεί ασθενής πέθανε στην αποβάθρα, επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο ασθενοφόρο.
Το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, αν πολύ τακτικά έρχεται και κάνει την ίδια δουλειά, εκτιμούμε ότι όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι πάρα πολλοί είναι από την περιοχή και βρίσκονται απέναντι στα νησιά, θα βάλουν μυαλό και θα σταματήσουν να το κάνουν αυτό. Μπορεί πολύ απλά να πηγαίνουν στο 20 στρεμμάτων ελεύθερο πάρκινγκ που υπάρχει σε μόνο 250 μέτρα απόσταση από το λιμάνι.
Αν δεν διορθωθούν, πολύ απλά ο Δήμος Ξηρομέρου θα έχει βρει ένα σημαντικό έσοδο από τις κλήσεις. Ήδη με την σημερινή κίνηση, κοντά στα 2.000 € θα μπουν στα ταμεία του Δήμου, μιας και οι κλήσεις με νομοθετική ρύθμιση δεν σβήνονται πλέον.

Σχετικό ποστάρισμα στο Facebook του Προέδρου της Ε.Π.Ζ.:
«Ο Έλληνας θέλει το αυτοκίνητο ακόμη και μέσα στο σπίτι του εάν είναι δυνατόν. Πλήρης κατάληψη και αποκλεισμός του λιμένα Μύτικα από αυτοκίνητα, το ατομικό συμφέρον και προσωπική ευκολία πάνω από το κοινό συμφέρον, τη ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Εάν αποβιβαστεί ένας ασθενής από Κάλαμο, το ασθενοφόρο δεν θα έχει πρόσβαση, εάν έχουμε φωτιά η πυροσβεστική δεν θα μπορεί να περάσει, εάν θες να πας μια βόλτα με τα παιδιά αδύνατο... Νοοτροπία χρεωκοπίας...»







5 σχόλια:

  1. Αντε μπράβο, καιρός ήταν. Και για να είμαστε 100 % εντάξει, φτιάξε και χώρο στάθμευσης για να μην διαμαρτυρεται κανένας. Και πάρε τους και κανένα φράγκο για να το εκτιμούν. Λίγα όχι πολλά. Διότι κανονικά θα πρέπει να σε στηρίξει και ο δήμος Λευκάδας που τον διευκολυνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στο Α.Τ. Βόνιτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια...Είναι ασέβεια προς τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την δουλειά τους...γιατί αυτοί οι κύριοι έρχονται να κάνουν τις διακοπές τους και δεν τους νοιάζει για τον επαγγελματία...Και όσο για τους <> που λένε ότι διώχνουν τον τουρίστα...όχι φίλε αυτό δεν λέγετε διωξιμο αλλά παιδεία και σεβασμός !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την νεα δημοτική αρχη ο κοσμος περιμένει να αλλαξουν στο δήμο ολα ξεκινωντας απο το μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπραβο στον αντιδημαρχο και στο προεδρο του μυτικα που τολμησαν με οποιοδηποτε ,,κοστος,, οσο για την αστυνομια απλως εκανε τη δουλια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.