Όχι του Δήμου Ξηρομέρου στην Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, που αφορά το παραλιακό κομμάτι του Δήμου, από Αστακό ως Μαραθάκι Κανδήλας.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου που έγινε της Δευτέρα 17 Αυγούστου, συζητήθηκε ως θέμα το εξής: «Θέση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ίδρυσης της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και τις επιπτώσεις της στην παραλιακή ζώνη Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας με τις νέες μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας και τις επεκτάσεις των υφισταμένων».
Η απόφαση ψηφίστηκε απ' όλους τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, εκτός από ένα σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δήλωσε απέχων από την συγκεκριμένη ψηφοφορία και από την Λαΐκή Συσπείρωση που κατέθεσε δικό της ψήφισμα.
Πάρθηκε λοιπόν η απόφαση υπ' αριθμόν 87/2020 η οποία στο αποφασιστικό της μέρος αναφέρει:
1) Θεωρεί την παραλιακή ζώνη Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι - Κάλαμος, σαν περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και o σχεδιασμός του Δήμου Ξηρομέρου προβλέπει μόνο τουριστική ανάπτυξη για την περιοχή αυτή.
2) Αντιτίθεται, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, στην ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. στην περιοχή αυτή, καθώς και σε κάθε επέκταση των υφισταμένων μονάδων Ιχθυοκαλλιεργειών και στην ίδρυση νέων μονάδων.
3) Οι υπάρχουσες μονάδες να μεταφερθούν σε τοποθεσίες που δεν έχουν τουριστικό ενδιαφέρον.
4) Να θωρακιστεί ο Δήμος και η περιοχή με την εκπόνηση Τοπικού Χωροταξικού Σχεδίου (Τ.Χ.Σ.), που θα καλύπτει όλο τον Δήμο Ξηρομέρου.
5) Να συνεργαστεί με τον Δήμο Λευκάδας και τα Νησιά Κάλαμο και Καστό για το θέμα αυτό, που τους αφορά κι αυτούς άμεσα.
6) Να ενημερώσει τους Βουλευτές του Νομού όλων των κομμάτων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την ΚΕΔΕ για το θέμα αυτό και να τους καλέσει να πάρουν θέση.
7) Τέλος, να ενημερώσει τις Τοπικές Κοινωνίες και τους φορείς του Δήμου Ξηρομέρου και να πρωτοστατήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται με στόχο να σταματήσει η θεσμοθέτηση της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

1 σχόλιο:

  1. Καλά εκανε το Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφισε αυτά που ψηφισε. Αλλά δεν πρόκειται να αλλαξει τίποτα. Δυστυχώς εδώ και χρονια το παραγωγικό μοντέλο, όσον αφορά την αλιεία εν γένει, είναι μόνο μηχανοτρατες (ως εταιρείες που ειναι) και ιχθυοκαλλιεργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.