Μύτικας & Κάλαμος. Το πέρασμα | Mytikas & Kalamos. The passage. Βίντεο από drone. Αναθεωρήστε το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών άμεσα.


Βίντεο by Vassilis Kostoulas.

Μία υπέροχη τοποθεσία στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο μοναδικός Μύτικας και το Νησί Κάλαμος, στέκονται αντικριστά με μία μοναδική ιστορία να συνοδεύει αυτό το κοντινό πέρασμα.
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Θα συμπληρώσουμε ότι έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και έχουμε βάλει τα δυνατά μας να το καταστρέψουμε. Όλες αυτές οι τοποθεσίες που βλέπουμε στο βίντεο, είναι χωροθετημένες από το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών (ΚΥΑ 31722/4.11.2011, ΦΕΚ 2505/4.11.2011) ως περιοχές για ανάπτυξη ιχθυοκαλλιέργειας!!! Είναι η λεγόμενη ζώνη Α3 του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα.
Απίστευτο και όμως αληθινό ότι βρεθήκανε άνθρωποι που ενέταξαν αυτήν την απαράμιλλη ομορφιά στον χάρτη του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, με σκοπό να τοποθετηθούν εκεί κλωβοί εκτρεφομένων ψαριών.
Επιβάλλεται άμεση αναθεώρηση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών.

Η ζώνη Α3.

5 σχόλια:

  1. Εκείνος ο Γερουλάνος ούτε "τοπαρχίσκος" δέν κατάφερε να εκλεγεί το Μάη του 19 στην εκλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιές είναι οι διαφορές στις ζώνες υδατοκαλλιεργειας μεταξύ των ζωνών Α3 με Β.1.1. κ.λ.π. ζώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε αυτες τις διαφορές ανάμεσα στις ζωνες μπορεί να βρίσκεται
    και καποια πιθανή ρεαλιστικότερη λύση στο θεμα της ΠΟΑΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και η τραγωδία συνεχίζετε. Προχθές η αρμόδια επιτροπη περιβαλλοντος της περιφέρεια Δυτ Ελλάδος γνωμοδότησε θετικά για ίδρυση ΠΟΑΥ 5.000 στρεμμάτων στον κλειστό και πολυ επιβαρυμένο κόλπο του Αμβρακικου. Στον υδροβιότοπο του Αμβρακικου!!!
    Και ο κύριος αντιπεριφερειάρχης περιβαλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης χαίρονταν για την απόφασή του αυτή στη σελίδα του στο fb
    Κρατικοδίαιτα χαμηλόβαθμα στέλεχοι αποφασίζουν για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις τοπικής κοινωνίας με συνομιλητές μόνο τους επενδυτές.
    Στις Δίκαιες δημοκρατίες ο διάλογος γίνετε δια ζώσης με τις κοινωνίες και αυτές αποφασίζουν για το μέλλον τους. Στις ΠΟΑΥ καμία κοινωνία δεν συμμετείχε.
    Αν δεν υπάρχει υποπτος ομφάλιος λώρος επενδυτών με τις κοινωνίες τότε αυτές πρέπει να αντιδράσουν άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την Πεμπτη στο μεσον (53 λεπτο περιπου) της εκπομπης Χωρια δεν κανουμε στο ραδιοφωνο Θεμα 104,6 με τους Φελεκη-Κουτρα (αιτωλοακαρνανες δημοσιογραφοι) θιχτηκε το θεμα το υδατοκαλλιεργειων σε Αστακο-Μυτικα-Καλαμο μετα απο ερωτηση ακροατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.