Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100.000 € του Δήμου Ξηρομέρου από το Υπουργείο Εσωτερικών, για αντιμετώπιση αναγκών από την θεομηνία Ιανός.


Όλοι θυμόμαστε την θεομηνία του Ιανού που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στον Δήμο μας και ιδιαίτερα στον Αστακό. Το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από σχετικό αίτημα και ενέργειες του Δήμου Ξηρομέρου, με την αριθ. πρωτ. 65489/7.10.2020 (Α.Δ.Α. ΩΚ3546ΜΤΛ6-ΞΕΒ) απόφαση του, προχωρά στην χρηματοδότηση του Δήμου με το ποσό των 100.000 € για την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που προκλήθηκαν από την θεομηνία.
Σίγουρα θετική εξέλιξη και ευχόμαστε τα χρήματα να πιάσουν τόπο, αφού προηγηθεί μία σοβαρή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και να γίνει μία ανάλογη κατανομή από την δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο.
Επί προηγούμενης δημοτικής αρχής δόθηκαν επιχορηγήσεις για θεομηνίες πολύ μεγάλου ύψους (805.000 €), με τον Μάρτιο του 2019 (προεκλογική χρονιά, 2 μήνες πριν τις εκλογές), να δίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό ύψους 400.000 €. Εμείς τότε πάλι είχαμε προβάλλει το θέμα και είχαμε πει την γνώμη μας, για πως δίνονται αυτά τα χρήματα και κυρίως πως χρησιμοποιούνται και αν πιάνουν τόπο (δείτε εδώ). Πραγματικά τα τελευταία 400.000 €, δεν ξέρουμε να σας πούμε αν πιάσανε τόπο.
Δείτε την απόφαση εδώ.

3 σχόλια:

  1. Τι ψάχνεις να βρείς. "ψιλο στ'άχυρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πολιτική που ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή και στο πρώτο έτος δημοτικής της θητείας είναι σε γενικες γραμμες στην σωστή κατεύθυνση. Και συγκριτικά με τα παρελθόντα χρόνια είνσι η οικονομική της πολιτική,
    είναι " μέρα με την νύχτα ή το σκοτάδι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα ο δήμος. Δέν χόρταινε χρήμα,
    είχε τόσες ελλείψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.