Τα ιδιωτικά έργα ύψους 2.828.644,70 € που εγκρίνονται στο Πρόγραμμα CLLD/Leader της Τριχωνίδας ΑΕ, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου. Η μερίδα του λέοντος στην τουριστικά αναπτυσσόμενη Αλυζία.


Με σχετική δημόσια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της «Τριχωνίδας Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ», γνωστοποιήθηκαν κατόπιν αξιολόγησης οι τελικοί πίνακες κατάταξης ανά υποδράση των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού της Προγράμματος CLLD-LEADER, για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα.
Εγκρίνονται, μετά και την υπερδέσμευση, 41 ιδιωτικά έργα ύψους 7.305.420,00 €, σε όλη την περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος της Τριχωνίδα ΑΕ.
Το ποσό της υπερδέσμευσης 3.933.920,00€ έρχεται να συμπληρώσει το αρχικά εγκεκριμένο ποσό των 3.371.500,00 €, με συνέπεια το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα που θα γίνουν στην περιοχή παρέμβασης της Τριχωνίδα ΑΕ να διαμορφώνεται στα 7.305.420,00 €.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ένταξη μεγάλου ποσοστού (άνω του 80%) των θετικά αξιολογημένων προτάσεων, στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος CLLD/Leader.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα επενδυτικά σχέδια ιδιωτικού χαρακτήρα στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου που εντάσσονται στο LEADER, με τον Μύτικα να έχει την μερίδα του λέοντος σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν τον τουριστικό τομέα.
Το επενδυτικό τουριστικό ενδιαφέρον στην Αλυζία είναι πολύ έντονο και αυτό έρχεται να διαψεύσει κάποιους που μιλάνε απαξιωτικά για τον τουρισμό της περιοχής και για το καλό μας έχουν αποφασίσει αυτοί για εμάς, ότι η μονόπλευρη ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας είναι αυτή που μας ταιριάζει, γιατί έτσι αποφάσισαν αυτοί μόνοι τους.
Το LEADER της Τριχωνίδας Α.Ε. αφορά 7 επενδυτικά σχέδια συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 2.828.644,70 €, με εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη 1.559.960,68 €.
Στο Μύτικα είναι τα 5 από τα 7 αυτά επενδυτικά σχέδια, συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 1.930.375,45 €, με εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη 1.080.901,06 €.

Έτσι έχουμε:



1 σχόλιο:

  1. Μπορεί εμείς ως αγρότες να αγοράσουμε ένα κτήμα εάν δέν έχει σαφή σύνορα.
    Το ίδιο ακριβώς είναι και με την χωροθέτηση-οριοθέτηση των αναπτυξιακών ζωνών Τουρισμού και Υδατοκαλλιεργειας.
    Όταν χωροθετηθεί σωστά στην περιοχή μας θα υπάρξει και αύξηση των επενδύσεων μικρότερων και μεγαλύτερων επενδύσεων σε όλους τους τομείς της τοπικής μας οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.