Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καρφί του Σαββατοκύριακου»: «Κρινόμαστε από ενέργειες και όχι από λόγια».


Πηγή: Σελίδα Facebook
Δημάρχου Πόρου.

Η συνέντευξή μου στο ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ στις 27.2.2021 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη.

-------------------------

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΡΟΥ | «Κρινόμαστε από ενέργειες και όχι από λόγια».

Τους προηγούμενους μήνες καταγγείλατε τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων στον Πόρο. Πώς εξελίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση;
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να πείσουμε την κυβέρνηση ότι ο σχεδιασμός αυτός είναι ένα τεράστιο λάθος και πρέπει να ακυρωθεί.
Παρά την αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η στάση του εξακολουθεί να είναι αρνητική απέναντί μας. Το ίδιο ισχύει και για το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο αρνείται να γνωμοδοτήσει επί των σχεδίων, διευκολύνοντας έτσι την παράδοση του Πόρου και άλλων αμιγώς τουριστικών περιοχών στις ορέξεις της βιομηχανίας των ιχθυοτροφείων.
Για να είμαι δίκαιος, θέλω να τονίσω ότι ο αρρωστημένος αυτός σχεδιασμός έχει την υπογραφή όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων τουλάχιστον από το 2004 έως σήμερα.

Σε περίπτωση που οι θέσεις σας δεν εισακουστούν και ιδρυθεί η ιχθυοβιομηχανική ζώνη, ποιες θα είναι οι κινήσεις σας;
Οι κινήσεις μας θα είναι εκείνες που κάνει κάποιος όταν ένας εισβολέας μπαίνει μέσα στο σπίτι του. Ο Δήμος και κυρίως η κοινωνία του Πόρου δεν θα αποδεχτούν ποτέ μια τέτοια κατάσταση. Η σύγκρουση θα είναι σκληρή και μόνιμη μέχρι η μία από τις δύο πλευρές να υποχωρήσει. Αυτό δεν αποτελεί απειλή, αλλά μία απολύτως λογική πρόβλεψη, την οποία έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση.
Υποχώρηση για την κοινωνία μας σημαίνει ότι κάποια στιγμή αποφασίζει να κλείσει την τουριστική επιχείρηση της οικογένειάς της και να πιάσει δουλειά ως εργάτης στο ιχθυοτροφείο. Ή ότι φεύγει από τον τόπο της. Δηλαδή αποφάσεις που είναι αδύνατο να πάρουν μαζικά οι κάτοικοι οποιουδήποτε τουριστικού νησιού.
Για την απέναντι πλευρά, υποχώρηση είναι να συνειδητοποιήσει ότι τα σχέδιά της στην περιοχή δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν και να αποχωρήσει. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο το καλύτερο για όλους.

Ποιοι σας στηρίζουν στην προσπάθεια αυτή;
Στη θεωρία έχουμε λάβει ρητή στήριξη από όλους τους τοπικούς βουλευτές και από την Περιφέρεια Αττικής. Στην πράξη, όμως, δεν έχουμε δει ακόμη καμία ουσιαστική ενέργεια από μέρους τους. Δεδομένου ότι οι πέντε βουλευτές είναι κυβερνητικοί και μάλιστα ο ένας είναι Υφυπουργός, αλλά και ότι η διοίκηση της Περιφέρειας είναι της ίδιας παράταξης, είναι βέβαιο ότι αν πραγματικά αγωνιστούν γι' αυτό μπορούν να πετύχουν τη ματαίωση του σχεδιασμού. Στο συγκεκριμένο ζήτημα επιβίωσης για εμάς υπάρχουν μόνο σύμμαχοι και εχθροί και ο καθένας μας θα κριθεί από τις ενέργειές του και όχι από τα λόγια του. Πρώτα απ' όλους, αυτό ισχύει και για εμένα που είμαι ο Δήμαρχος του τόπου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.