Θετικά με 13 - 8 ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την συνέχιση των νομικών ενεργειών ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Όλο το βίντεο του θέματος και τα συμπεράσματα δικά σας. Μια οφειλόμενη προσωπική απάντηση στο κ. Γαλούνη.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου που έγινε Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, 6ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν το: «Ορισμός δικηγόρου και καθορισμός αμοιβής αυτού για την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης για την εναντίωση στην χωροθέτηση της νέας Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας. Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου ψήφισε θετικά με 13 - 8 για τον ορισμό της Δικηγόρου για την συνέχιση των νομικών ενεργειών ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που κάποιοι ζήτησαν να σταματήσουν και να μη γίνει τίποτα περαιτέρω, αντίθετα από αυτό που αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λαΐνάς κατέθεσε γραπτή πρόταση, την οποία θα ακούσετε και θα βγάλετε μόνοι τα συμπεράσματα σας.

ΨΗΦΙΣΑΝ:
ΝΑΙ 13
ΟΧΙ 8
ΑΠΩΝ 6

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν ως εξής:
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ
1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ
2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ με την παρατήρηση να γίνει διάλογος με τους ιχθυοκαλλιεργητές
3. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ
4. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΧΙ
5. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ
6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ
7. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ
8. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΧΙ
9. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
10. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ
11. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΠΩΝ
12. ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ - ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΙ
13. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ NAI

ΠΑΡΑΤΑΞΗ κ. ΓΑΛΟΥΝΗ
14. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΟΧΙ
15. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ
16. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΨΗΦΟΣ, ΠΙΘΑΝΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
17. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΠΩΝ
18. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΧΙ
19. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΠΩΝ
20. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΟΧΙ

ΠΑΡΑΤΑΞΗ κ. ΣΤΑΙΚΟΥ
21. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ
22. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΩΝ
23. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΟΥΛΟΣ ΟΧΙ
24. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΙ
25. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΠΩΝ

ΠΑΡΑΤΑΞΗ κ. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗ
26. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΙ
27. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΙ

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο της συζήτησης του σοβαρότατου θέματος και πιστεύουμε ότι θα βγάλετε μόνοι τα συμπεράσματα σας, δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Θα δώσουμε μόνο μία πληροφορία. Η προσφυγή στην Επιτροπή ''Φύση 2000'' του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα με την σύμφωνη γνώμη όλων των εξαίρετων Νομικών της Επιτροπής Αγώνα, της κας Γιαννούλου, του κ. Σάββα, του κ. Φραίμη, του κ. Δοροβίνη. Επαναλαμβάνουμε ΟΜΟΦΩΝΗ και όλων των μελών της Επιτροπής Αγώνα στην συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη και σίγουρα και ΣΩΣΤΗ.
Βούληση της Επιτροπής Αγώνα είναι η υπόθεση αυτή να πάει μέχρι τέλους και θα πάει, για μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) η οποία είναι όλη στον αέρα και διάτρητη. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση της τοπικής κοινωνίας για το αίτημα λογικής και δικαιοσύνης, για απόσυρση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας από το παράκτιο μέτωπο, που πουθενά και ποτέ δεν προβλεπόταν, που θα καταστρέψει κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα στη περιοχή, που θα ζημιώσει όλους τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, τους ψαράδες, θα απαξιώσει τις περιουσίες όλων μας και θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη βλάβη στο Περιβάλλον από τη σημερινή.

Υ.Γ.: Ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα, μου ζητήθηκε μαζί με άλλο μέλος, να συναντήσουμε Πρόεδρο κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που ψηφίστηκε από χιλιάδες Έλληνες, τον κ. Βαρουφάκη του ΜέΡΑ 25 και να παραδώσουμε γραπτώς τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα για το πρόβλημα που εμάς μας καίει και τον κ. Γαλούνη τον δροσίζει, της ίδρυσης ΠΟΑΥ 41.000 στρεμμάτων στις θάλασσες μας και αυτό πράξαμε και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Δεν πήγαμε στο Μεσολόγγι να φάμε ψάρια όπως ψευδώς ως συνηθίζει και κουτσαβίστικα ανάφερε ο τρισευτυχισμένος όπως φαινόταν κ. Γαλούνης, γιατί ξέρει από τις δικές του πηγές, την θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ για την ΠΟΑΥ όπως ανάφερε.
Ψάρια, κρέας και ουίσκια, να πάει να τα φάει και να τα πιεί ο ίδιος με τους φίλους του.

1 σχόλιο:

  1. Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας διατυπώθηκαν και απόψεις και ελεύθερο δικαίωμα είναι η κάθε άποψη, απο αιρετούς πολιτικούς εκπροσώπους του δήμου, για τον τερματισμό λειτουργίας της Επιτροπής Αγώνα που ως γνωστόν συστάθηκε με δημόσιες αποφάσεις παρα πολλών κοινωνικών και δημοτικών συλλογικοτήτων της περιοχής μας για κοινή συλλογική προσπάθεια για καλύτερη χωροθέτηση/επαναχωροθέτηση
    της προτεινόμενης ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας.
    Ανεξαρτήτου αποτελέσματος στην κοινή συλλογική προσπάθεια της τοπικής μας κοινωνίας για επαναχωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ για την δημοτική και προοδευτική παράταξη
    του δήμιυ μας :《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》 σημασία και αξία εξίσού έχει και η αξιοπρέπεια στην διαδρομή της κοινωνικης μας προσπάθειας και μεσω της Επιτροπής Αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.