Λίγα λόγια για τα δύο Κέντρα Υγείας στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου


Θέλουμε να γράψουμε λίγα λόγια για τα δύο Κέντρα Υγείας στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου, του Αστακού και του Μύτικα, τα οποία επιτελούν σημαντικό έργο, σε ένα Δήμο πραγματικά απομονωμένο και με γεωγραφικά χαρακτηριστικά πολύ ιδιαίτερα.
Μάλιστα το Κ.Υ. Μύτικα καλύπτει υγειονομικά και τα δύο αγαπημένα νησιά μας, τον Κάλαμο και τον Καστό, τα οποία αυτά και αν είναι απομονωμένα.

Αυτή την στιγμή και τα δύο Κ.Υ.:
  • Εκτελούν πλήρη πρωϊνά ιατρεία όλες τις ημέρες.
  • Εκτελούν εφημερίες όλες τις ημέρες του μήνα.
  • Συνεχίζουν να είναι εμβολιαστικά κέντρα (2η δόση).
  • Υπάρχει κάλυψη ασθενοφόρου για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, με την έδρα να είναι στον Αστακό και τους οδηγούς όλους εκεί, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες ασθενοφόρου με οδηγούς και να μην υπάρχουν κενά και το μόνο θέμα υπάρχει αν τύχει 2ο περιστατικό την ίδια ώρα που λείπει το ασθενοφόρο σε άλλο περιστατικό. Μαθαίνουμε όμως ότι οι οδηγοί βοηθούν σε κάθε περίπτωση και είναι διαθέσιμοι και για το παραπάνω αν χρειαστεί.
Στο πρόσφατο περιστατικό με το ατύχημα στον δρόμο Αστακού - Μύτικα, όπως πληροφορηθήκαμε, το ασθενοφόρο ήρθε πολύ γρήγορα από Αστακό και πήγε αρχικά τα περιστατικά στον Μύτικα για τις πρώτες βοήθειες, τα οποία αντιμετωπίστηκαν υποδειγματικά και κατόπιν Λευκάδα.
Σίγουρα υπάρχουν και πολλά προβλήματα, που προκύπτουν κυρίως από την έλλειψη προσωπικού και αυτά τα γνωρίζει η 6η Υ.ΠΕ. και οφείλει να τα αντιμετωπίζει μέσα από συνεργασία με τα δύο Κ.Υ.
Ευχόμαστε στο ιατρικό, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό των δύο Κ.Υ., καλή δύναμη και κουράγιο και πάντα να είναι δίπλα μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.