Δελτίο τύπου Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών, για τη τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά.


ΑΣΤΑΚΟΣ 20/8/2021

Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στην πλατεία του Αστακού, πραγματοποιήθηκε η τελετή των αποκαλυπτήριων του Αστακιώτη Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά στην σκοποβολή το 1896 στην Αθήνα.
Η παρουσία των εκλεκτών προσκεκλημένων αλλά και του απλού κόσμου που έσπευσαν αυθορμήτως να παρευρεθούν και επομένως να γίνουν μάρτυρες της μεγάλης και ιστορικής στιγμής για τον Αστακό, γέμισε σχεδόν όλη την πλατεία του Αστακού, μια πλατεία που κατ΄ γενική ομολογία είναι αρκετά μεγάλη.
Η ιστορική αυτή στιγμή τόσο για τον Δήμο Ξηρομέρου (ευρύτερα) όσο για την πόλη του Αστακού είναι μια από τις πιο λαμπρές στιγμές στην ιστορία αυτού του τόπου.
Ο Ολυμπιονίκης Παντελής Καρασεβδάς 125 χρόνια στην αφάνεια, παρουσιάστηκε σήμερα με μια εντυπωσιακή προτομή (του γλύπτη Ευάγγελου Τύμπα), όχι μόνο σε όσους παρευρέθηκαν αλλά και σε όλους όσους για συγκεκριμένους λόγους δεν τους επέτρεψαν να είναι παρών.
Η τελετή ήταν κατά γενική ομολογία εντυπωσιακή και άριστα προγραμματισμένη από τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών, τα οποία επί τρία σχεδόν χρόνια πάλευαν το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν:
Ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλ/νίας κ. Κοσμάς.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κα Αμαλ. Βούλγαρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Λύτρας, οι Βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ) και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΚΙΝΑΛ), ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο πρ. Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξηρομέρου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Αστακού, η Πρόεδρος του Διαμερίσματος Αστακού κ. Αρετή Γριτσίπη, οι Πρόεδροι της ΠΑΝΣΥ και ΟΠΣΥΞ Πάνος Χολής και Δημήτρης Στεργίου, ο Διοικητής του Α.Τ. Αστακού κ. Μπέσσας, η Λιμενάρχης Μεσολογγίου Κυρ. Σκανδάλου, ο υποδιοικητής του Πλατυγιαλίου κ. Χαρ Παπαχαραλάμπους, οι Σύλλογοι Αστακού Γυναικών, Χοβολιωτών, Αλιέων, οι Αθλητικοί Σύλλογοι Ηρακλής, Αίολος, Κένταυρος, οι σκοπευτικοί σύλλογοι Αστακού, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Λευκάδος ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου π. Δαβίδ, ο εφημέριος π. Δημήτριος Τέγας, ο Νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου μας κ. Δημήτριος Μπόνης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Κώστας Καρούσος και ο επίγονος του Παντελη Καρασεβδα Πέτρος Τριανταφυλλίδης.

Επίσης παρευρέθηκαν:
Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανώτατου επιπέδου, ο Γ.Γ Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Φώτης Καϋμενάκης και οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ Πύρρος Δήμας και Βούλα Κοζομπόλη.
Το πρώτο μέρος κύλησε με ομιλίες του Προέδρου του Συλλόγου Αστακιωτών Χρ. Μπόνη, της Προέδρου του Διαμερίσματος Αστακού Αρετής Γριτσίπη, του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, του Εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου, Επισκόπου Θαυμακού Ιάκωβου, του Γ.Γ της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σκοπευτικής Θαναση Παπαγεωργίου και του Πέτρου Τριανταφυλλίδη, επιγόνου του Παντελή Καρασεβδά.
Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε τιμητικές διακρίσεις (απονομές πλακετών) στον Εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, Επίσκοπο Θαυμακού για λογαριασμό του Μακαριωτάτου, στον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη στον Γ.Γ. της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη, στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σκοπευτικής Θανάση Παπαγεωργίου, στους Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα και Βούλα Κοζομπόλη, στον ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ Απόστολο Πανταζή και στον Πέτρο Τριανταφυλλίδη, επίγονο του Παντελή Καρασεβδά.
Το τελετουργικό μέρος έκλεισε με ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Το τρίτο και τελευταίο μέρος περιλάμβανε την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και των Ολυμπιακών Αγώνων και τέλος της πιο ιερή στιγμή, ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ.
Η τελετή έκλεισε με παράθεση δείπνου στο εξοχικό παραθαλάσσιο κέντρο Ιonio Club.
Με νεότερο Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών θα προβεί σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ τόσο στους εκλεκτούς χορηγούς, όσο και σε όσους μόχθησαν όλο αυτό το διάστημα να μας προσφέρουν τα πάντα για να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος που ήδη κοσμεί η προτομή του Ολυμπιονίκη μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.