Διευκρινίσεις της Δ/νσης του Νηπιαγωγείου Κανδήλας, σχετικά με το ατύχημα και για την κατάσταση του σχολείου.


Ύστερα από την ανάρτηση από αφορά το ατύχημα που έγινε στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου Κανδήλας την Τετάρτη 15/09 οφείλω ως Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου αλλά και μαζί με τον Nηπιαγωγό κ. Λάσκαρη Νίκο, να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο ατύχημα δεν μπορούσε να προβλεφθεί, αλλά και να προληφθεί έτσι όπως έγινε. Είχαμε άριστη συνεργασία με το γονέα του νηπίου και κάναμε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
Για να είμαστε ακριβείς το ατύχημα δεν προκλήθηκε από πέτρα του μαντρότοιχου, αλλά από πέτρες που υποχωρούν από το διπλανό οικόπεδο, διότι έχει δημιουργηθεί κενό κάτω από την περίφραξη. Μάλιστα ή περίφραξη έχει αλλαχτεί με δική μου πρωτοβουλία το 2015 διότι πριν ήταν υποτυπώδης και εισχωρούσαν ζώα στο χώρο του Νηπιαγωγείου.
Βέβαια επειδή δεν μπήκε τσιμέντο τότε, το χώμα έχει αρχίσει να υποχωρεί λόγω της κλίσης του οικοπέδου. Φέτος μάλιστα αντικαταστάθηκε και ένα κομμάτι που είχε υποχωρήσει.
Επίσης για πρώτη φορά οι υπάλληλοι που καθάρισαν τα χορτάρια, έκοψαν και όλα τα επικίνδυνα κλαριά από τα δέντρα των άλλων οικοπέδων, κάτι που οι άλλοι υπάλληλοι που έρχονταν, δεν το αναλάμβαναν.
Επίσης για να είμαστε σαφείς ως προς τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί, τα πλαϊνά σκαλιά που έχουν φωτογραφηθεί και οδηγούν στις εξωτερικές τουαλέτες, χτίστηκαν έτσι ώστε να πηγαίνουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια τα παιδιά στην τουαλέτα. Επίσης αλλάχτηκαν τότε οι τούρκικες τουαλέτες με κατάλληλες παιδικές φτιάχτηκαν στέγαστρα κλπ (βλ. ανάρτηση http://mytikaspress.blogspot.com/2015/01/blog-post_12.html).
Όσον αφορά τα παιχνίδια της παιδικής χαράς έχουμε λάβει πολλές διαβεβαιώσεις ότι θα ξηλωθούν, γιατί είναι παράνομα (δεν έχουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις που απαιτούνται), κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Τέλος στο αρχείο του σχολείου υπάρχουν όλα τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί στο Δήμο για τα προβλήματα του σχολείου από το 2018 και μέχρι το 2021 (αρ. πρωτ. 65-18/06/18, αρ. πρωτ.99-05/12/18, αρ. πρωτ. 35-17/04/19, αρ. πρωτ. 25-30/06/20, αρ. πρωτ. 30/12/05/21, αρ. πρωτ. 45-28/06/2021).
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας, υπήρξε πάντα αρωγός μας σε ό,τι χρειαστήκαμε (μόνωση ταράτσας, μόνωση παραθύρων, αλλαγή τζαμιών, εθελοντική εργασία και άλλες παρεμβάσεις οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στο ημερολόγιο σχολικής ζωής).
Ευελπιστούμε και εμείς, έστω και μετά από αυτό το ατυχές γεγονός, να εισακουστούν κάποια αιτήματά μας από όλους τους φορείς που εμπλέκονται.

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Θεοχαρίδη Αριάδνη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.