Στα 119.247,51 € χρέη προς τον ΦΟΣΔΑ Παλαίρου για χρήσεις του 2018 και 2019. Παραλίγο δέσμευση των ΚΑΠ του Δήμου Ξηρομέρου, από τα λάθη της οικονομικής διαχείρισης του πρόσφατου παρελθόντος.


Όλοι θυμόμαστε ότι το 2017, μετά από 2 χρόνια αποτυχημένης οικονομικής διοίκησης «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης», ο τέως Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, για να μην κλείσουν τον Δήμο και παραδώσουν τη σφραγίδα και τα κλειδιά στην Αποκεντωμένη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε Δημοτικό Συμβούλιο στις 23.12.2016 ο τέως Δήμαρχος (ακούστε εδώ), έκαναν τα εξής:
  • Έγινε λήψη 10ετους δανείου 1.000.000 € περίπου, με επιτόκιο 5,02 % τα 3 πρώτα χρόνια και 6,02 % τα υπόλοιπα 7 επόμενα χρόνια, με μία ετήσια δόση πάνω από 130.000 € (έξοδο κάθε χρόνο στα ανταποδοτικά), για να πληρωθούν χρέη σε ΔΕΗ και ΦΟΣΔΑ Παλαίρου.
  • Επίσης αυξήθηκαν όλα τα δημοτικά τέλη, με συνολική επιβάρυνση για τους δημότες 341.882,42 € το χρόνο. Από την αύξηση του τέλους Φωτισμού και Καθαριότητας, προέκυπτε αύξηση εσόδων 131.882,42 € το χρόνο και από την αύξηση του τέλους Ύδρευσης, προέκυπτε αύξηση εσόδων 210.000 € το χρόνο. Δείτε εδώ το τέλος Φωτισμού και Καθαριότητας 2017. Δείτε εδώ το τέλος Ύδρευσης 2017.
Σημείωση: Το 2016 είχαμε και τεράστιες αυξήσεις στο τέλος κοινοχρήστων χώρων, όπου τότε οι αυξήσεις ήταν (για τις δύο ζώνες του Μύτικα που γνωρίζαμε):
Α' ζώνη: Από 2,5 €/τ.μ. πήγε σε 9 €/τ.μ., δηλαδή αύξηση 260%.
Β' ζώνη: Από 2 €/τ.μ. πήγε σε 7 €/τ.μ., δηλαδή αύξηση 250%.
Γ' ζώνη (δεν αφορά τον Μύτικα): Από 1,5 €/τ.μ. πήγε σε 5 €/τ.μ., δηλαδή αύξηση 233%.
Για τις άλλες δύο ζώνες Α' και Β' στα άλλα μέρη του Δήμου, δεν ξέρουμε τι τέλη κοινόχρηστων χώρων ίσχυαν πριν.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το δάνειο και όλες αυτές τις τεράστιες αυξήσεις σε ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, δόθηκε ρητή υπόσχεση από τον τέως Δήμαρχο, ότι δεν θα χρεώσει ούτε ευρώ από εδώ και πέρα τον Δήμο.



Όλα αυτά όμως είναι παρελθόν, είναι γνωστά σε όλους και η τέως δημοτική αρχή κρίθηκε πολιτικά για όλα αυτά.
Σήμερα την ευθύνη διοίκησης την έχει η νέα δημοτική αρχή και αυτή δικαίως εισπράττει την κριτική, ελέγχεται και λογοδοτεί στους δημότες για τα πεπραγμένα της
Το δημοσίευμα μας σήμερα δεν αφορά το παρελθόν, αφορά το σήμερα και γίνεται για να σας μιλήσουμε για το χρέος που παρέδωσε η τέως διοίκηση του «Δυνατό Ξηρομέρο - Πρώτα ο πολίτης», προς το ΦΟΔΣΑ Παλαίρου, ύψους 119.247,51 € για χρήσεις του 2018 και 2019, το οποίο σήμερα το βρίσκει μπροστά του ο Δήμος, με απειλή δέσμευσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Δήμου.
Δηλαδή μετά από την πολλαπλή επιβάρυνση των δημοτών με τεράστιο δάνειο του ενός εκατομμυρίου και με ταυτόχρονη επιβάρυνση 341.882,42 €/έτος από την αύξηση των τελών ύδρευσης και του φωτισμού και καθαριότητας, συν τις τεράστιες αυξήσεις το 2016 στα τέλη κοινοχρήστων χώρων, η υπόσχεση για ούτε ένα ευρώ χρέη, καταπατήθηκε και στην περίπτωση του ΦΟΣΔΑ και σήμερα ο Δήμος Ξηρομέρου, και για να μην κοροϊδευόμαστε, δηλαδή οι δημότες, καλούνται να πληρώνουν κάθε μέρα τα σπασμένα της τέως διοίκησης «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο Πολίτης», του τέως Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων του, που στήριξαν εξ ολοκλήρου αυτή την καταστροφική πολιτική στον Δήμο 5 χρόνια, ψηφίζοντας τα όλα.
Δείτε εδώ το ενδιαφέρον έγγραφο της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας, που ήρθε θέμα να δεσμεύσει χρήματα του Δήμου Ξηρομέρου από τις ΚΑΠ, γι αυτό ακριβώς το χρέος των 119.247,51 €, που ευτυχώς αποφεύχθηκε.
Το έγγραφο αποκαλύπτει πολλά για το τι προϋπολογισμοί συντάσσονταν και εκτελούνταν στον Δήμο Ξηρομέρου και όλα αυτά τα στοιχεία, όπως και πολλά άλλα, έχουν πάει από την πρώτη στιγμή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως αναφέρθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένονται τα πορίσματα τους (δείτε εδώ).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.