Αγωγές προς τον Δήμο Ξηρομέρου για οφειλές 26.000 €, για απλήρωτο Αντιδήμαρχο και 37.000 € για προφορικές εργασίες, από την περίοδο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και έρχονται και πολλές άλλες (videos).


Στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες 12 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γερόλυμος, παρουσιάζοντας επίσημα έγγραφα αναφέρθηκε σε δύο νέες αγωγές εναντίον του Δήμου Ξηρομέρου, για οφειλές 26.000 € και 37.000 €, από την περίοδο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα:
  • Αγωγή για 26.000 € για οφειλές προς Αντιδήμαρχο του κ. Γαλούνη, ο οποίος δεν πληρώθηκε και στις 29.8.2019 (τρεις μέρες πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή), με αίτηση του ζήτησε να πληρωθεί και σήμερα κάνει αγωγή.
  • Αγωγή 37.000 € για μελέτες και έργα που έγιναν με προφορικές εντολές επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, χωρίς εγγραφή τους στον Προϋπολογισμό, χωρίς γνώση των συλλογικών οργάνων, χωρίς επιτροπές παραλαβής κ.λπ, ξέχωρα από αυτές των 675.216,13 € που έχουν πάει ήδη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς (δείτε εδώ). Μάλιστα ο κ. Γερόλυμος είπε ότι είναι και άλλες για προφορικές εργασίες αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Προσωπικά δεν μας προκαλεί καμία μα καμία εντύπωση. Αρθρογραφούσαμε την αποτυχημένη 5ετία 2014-2019, για την ακολουθούμενη οικονομική διαχείριση που καταστρέφει το παρόν αλλά και το μέλλον του Δήμου και λέγαμε τότε, ότι ναρκοθετείται και η θητεία των επόμενων δημοτικών αρχών.
Μία απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων χρήσης των ισολογισμών που δημοσιεύονταν, τα έλεγαν όλα και σε κάποιον που δεν είχε ειδικές γνώσεις. Αλλά και άμα είσαι ζωντανός άνθρωπος και κυκλοφορείς στη μικρή κοινωνία του Δήμου Ξηρομέρου, έβλεπες τις δαπάνες και τις σπατάλες για ανύπαρκτο έργο. Βοούσε ο τόπος από τα ίδια τα στελέχη της παράταξης ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ''. Τα ίδια τα στελέχη ερχόντουσαν και μας τα έλεγαν προφορικά και μας τα έστελναν και γραπτώς, με λεπτομέρειες εκ των έσω.
Αυτή η συζήτηση που γίνεται τώρα, δεν αφορά διόλου το παρελθόν, αλλά απεναντίας αφορά μόνο το παρόν και το μέλλον, γιατί όλα αυτά τα μεγάλα χρέη έρχονται τώρα από το πουθενά και απειλούν σήμερα με οικονομική ασφυξία τον Δήμο Ξηρομέρου και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γερόλυμος και ορθά... ποιος θα τα πληρώσει τώρα όλα αυτά;
Προσωπική μας γνώμη είναι ότι καθένας πρέπει να πληρώνεται για την εργασία και τις υπηρεσίες του. Αυτό είναι θέμα αρχής. Το θέμα εδώ είναι η ακολουθούμενη πολιτική και το μπάχαλο που συνέβαινε στον Δήμο Ξηρομέρου, όπου κανείς δεν μπορούσε και δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα και κανέναν.

Ο κ. Γερόλυμος με στοιχεία αναφέρεται στις δύο αγωγές εναντίον του Δήμου Ξηρομέρου 26.000 € και 37.000 € και ενημερώνει ότι υπάρχουν και άλλες για προφορικές εργασίες αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Η απάντηση του κ. Γαλούνη, ο οποίος δεν απαντά στην ουσία γιατί δεν πλήρωσε τον άμεσο συνεργάτη του και την αγωγή για τις προφορικές εργασίες, δεν την σχολιάζει ούτε στο ελάχιστο! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο κ. Γερόλυμος και ο Δήμαρχος επανέρχονται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.